Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

MUNDIAL 2014 , 8oς ΟΜΙΛΟΣ , ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ , ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ , ΝΙΓΗΡΙΑ , ΙΡΑΝ






Αργεντινή: Αποδείξεις εδώ και τώρα!
Η τώρα η ποτέ. Η Αργεντινή από το 1986 στα γήπεδα του Μεξικού, με τον τεράστιο Ντιέγο Μαραντόνα που τον πλαισίωναν μεγάλοι "γίγαντες" του ποδοσφαιρικού πλανήτη, όπως ο Χόρχε Βαλντάνο, ο Χόρχε Μπουρουτσάγα, ο Χούλιο Ολαρτικοετσέα και ο Σέρχιο Μπατίστα έχει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Δε είναι δα και λίγα τα χρόνια που η "Αλμπισελέστε" είναι μακριά από τις μεγάλες διακρίσεις. 
Οι οπαδοί άλλωστε, οι φανατικοί οπαδοί από την Λατινική Αμερική δεν μπορούν άλλο να στεναχωριούνται και να ελπίζουν, γι' αυτό περιμένουν σε αυτή την διοργάνωση από την παρέα του Λιονέλ Μέσι να φθάσουν ως το μεγάλο τελικό. Και μάλιστα ζητάνε ο τελικός αυτός να είναι με την "μισητή" - διοργανώτρια Βραζιλία! 
Το βάρος τεράστιο στις πλάτες όλων των Αργεντινών ποδοσφαιριστών, που έχουν να μάθει να ζουν έτσι καθημερινά. Ο Λίο έχει δύσκολο έργο, ωστόσο δεν διανύει καλή περίοδο και το απέδειξε την εφετινή χρονιά με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. 
Πολλοί πιστεύουν ότι ο Αργεντινός, σούπερ σταρ το έκανε επίτηδες, λόγω του Μουντιάλ, άλλοι πιστεύουν ότι έμεινε από.. βενζίνη. Μόνο ο Λιονέλ Μέσι ξέρει καλά και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου (σ.σ. αν θέλει να παραμείνει ο καλύτερος), πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις σε όλους τους επικριτές του. 
Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010 η Αργεντινή δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και με 3 νίκες επικράτησε της Ελλάδας, της Νότια Κορέας και Νιγηρίας τερματίζοντας στη κορυφή. 
Στην συνέχεια του θεσμού όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και οι οπαδοί της Εθνικής έκαναν όνειρα ακόμα και για τελικό. Η Αργεντινή στη φάση των "16" διέλυσε με το εμφατικό 3-1 το Μεξικό, αλλά η Γερμανία την έβαλε... φρένο, σκορπώντας την με το βαρύ 4-0!
Η χαλαρότητα που εμφάνισε σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια τονίζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλεσάντρο Σαμπέγια δεν θα ξανά συμβεί, γι' αυτό όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι αυτή η διοργάνωση είναι πέρα για πέρα σημαντική, πρωτίστως για τους εαυτούς τους και ύστερα για τους οπαδούς, που σε κάθε ματς θα φωνάζουν για την "Αλμπισελέστε". 
Η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε πολλούς τομείς, ο Σαμπέγια πέρα ότι έφτιαξε την ψυχολογία των περισσοτέρων, δούλεψε σε διάφορα σχήματα που θα εφαρμόσει επί τάπητος. 
Η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια είχε πρόβλημα στον "άσο", όμως ο Ρομέρο εμπνέει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα άφησε εκτός τον πολύ "βαρύ" ΝτεΜικέλις και θα εμπιστευτεί τους Εζεκιέλ Γκαράι και Ούγκο Καμπανιάρο. 
Ο Μέσι θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο, είναι ζωτικής σημασίας ο σταρ της Μπαρτσελόνα να προωθείται και να τροφοδοτείται την κατάλληλη στιγμή για να χτυπάει σαν "κόμπρα" τον αντίπαλο. 
Τα... άκρα είναι ένας σημαντικός τομέας, όπου η Αργεντινή σε πολλές περιπτώσεις θα δημιουργεί ρήγματα στον αντίπαλο. Ο Ντι Μαρία και ο Λαβέτσι είναι μέσοι επιπέδου παγκοσμίου κλάσης, είναι ικανοί να "τρυπάνε" την οποιαδήποτε άμυνα και το παιχνίδι ότι δυσκολεύει από τον άξονα θα μεταφέρεται στα.. φτερά. 
Η Αργεντινή μάλιστα θα προσπαθήσει όλα αυτά τα ατού να τα εκμεταλλευτεί δεόντως τις 9 νίκες που πέτυχε στα Προκριματικά της Λατινικής Αμερικής, όπου τερμάτισε στην κορυφή. Δεν είναι φαντασία η πεποίθηση ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στο Μουντιάλ 2014, μια αποστολή που είναι αποφασισμένοι οι παίκτες επιτέλους να φέρουν εις πέρας. 
Η Αργεντίνικη ομάδα που είναι πιο έμπειρη από άλλες φορές δεν φοβάται κανένα αντίπαλο. Κατά την διάρκεια των Προκριματικών του Μουντιάλ, έμαθε πως να ψάξει βαθιά και επίσης ότι είναι ικανοί να κερδίζουν εντός ή εκτός έδρας.
Σχεδόν όλο το ρόστερ αγωνίζεται στα καλύτερα πρωταθλήματα και ότι είναι έτοιμοι να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αφού τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να να δείξουν στις πραγματικές δυνατότητες τους. 
Προγνωστικά: Η ομάδα του Αλεσάντρο Σαμπέγια θα κάνει σπουδαία πράγματα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ήρθε ίσως η μεγάλη στιγμή η Αργεντινή να φθάσει στον μεγάλο τελικό, μετά από πολλά χρόνια. 
Παιχνίδια ομίλων: Ρίο Ντε Τζανέιρο (16 Ιουνίου 2014, 01:00 Αργεντινή - Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Μπέλο Οριζόντε (21 Ιουνίου 2014, 19:00 Αργεντινή - Ιράν), Πόρτο Αλέγκρε (25 Ιουνίου 2014, 19:00 Νιγηρία - Αργεντινή). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η μεγάλη Αργεντινή έχει στο παλμαρέ της δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Το πρώτο που σήκωσε ήταν το 1978 και το δεύτερο με τον μεγάλο Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα το 1986. Έκτοτε δεν έχει πάρει κανένα τρόπαιο, έφθασε ωστόσο στη πηγή το 1930 και πιο πρόσφατα το 1990, αλλά δεν τα κατάφερε.
Προπονητής: Αλεσάντρο Σαμπέγια: Ο Αλεσάντρο Σαμπέλα ,με τον Μέσι αρχηγό της ομάδας του έχει μοναδικό στόχο να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή και κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία για μια ομάδα που στοχεύει πάντα να κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πόσο μάλλον τώρα. Στα 59 του ο Σαμπέγια έρχεται για παρθενική φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας τον ακολουθούσαν δύο ψευδώνυμα, "el Mago" ("ο Μάγος") και "Pachorra" ("Νωθρός"), λόγω της υποτιθέμενης βραδύτητας του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σέρχιο Ρομέρο (Μονακό), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια), Αγκουστίν Οριόν (Μπόκα Τζούνιορς).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Εζεκιέλ Γκαράι (Μπενφίκα), Φεντερίκο Φερνάντεζ (Νάπολι), Πάμπλο Ζαμπαλέτα (Μαν. Σίτι), Μάρκος Ρόχο (Σπόρτινγκ), Χοσέ Μαρία Μπασάντα (Μοντερέι), Ούγκο Καμπανιάρο (Ίντερ), Mάρτον Ντεμικέλις (Μάντσεστερ Σίτι).
ΜΕΣΟΙ: Φερνάντο Γκάγκο (Μπόκα Τζούνιορς), Λούκας Μπίγλια (Λάτσιο), Χαβιέρ Μασεράνο (Μπαρτσελόνα), Αουγκούστο Φερνάντες (Θέλτα), Άνχελ Ντι Μαρία (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκεζ (Νιούελς Ολντ Μποις), Ρικάρντο Άλβαρεζ (Ίντερ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Σέρχιο Αγουέρο (Μαν. Σίτι), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Γκονζάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι), Εζεκιέλ Λαβέτσι (Παρι Σεν Ζερμέν), Ροντρίγκο Παλάσιο (Ίντερ).

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Αναβλύζει υγεία και αισιοδοξία
Στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ζούνε ιστορικές στιγμές και δεν το κρύβουν. Και γιατί να το κρύψουν άλλωστε, όλη η Βοσνία και Ερζογοβίνη είναι στις επάλξεις και περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας. 
Η Βοσνία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την ίδια ομάδα, αλλά και τους οπαδούς να ετοιμάζονται πυρετωδώς. 
Είναι ένα γεγονός, υπάρχουν βέβαια και ανάμεικτα συναισθήματα που συνθέτουν το τωρινό σκηνικό: από τη μία ο φόβος και από την άλλη η ελπίδα. Για την Βοσνία η κάθε νίκη σε σημαντική διοργάνωση, όπως αυτή θα είναι κέρδος και μεγάλη επιτυχία. 
Τα "χρυσά κρίνα" (σ.σ. είναι το αγαπημένος τους παρατσούκλι, από το φυτό που ευδοκιμεί στη χώρα και κοσμεί το έμβλημα της) λοιπόν θα κατεβάσουν στα γήπεδα της Βραζιλίας μια γενιά ώριμων, ταλαντούχων και αποφασισμένων ποδοσφαιριστών. Μια "ευέλικτη" κατασκευή με καλές κινήσεις που σχεδιάστηκε από τον "αρχιτέκτονα", Σάφετ Σούσιτς, ο οποίος διάγει τις καλύτερες στιγμές της προπονητικής του καριέρας. 
Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη διακρίνεται για την επίθεση της, μάλιστα το απέδειξε περίτρανα και στα προκριματικά, όπου σκόραρε ούτε λίγο ούτε πολύ 25 τέρματα! 
Με βασικό και αναντικατάστατο τον φορ της Μάν. Σίτι, Έντιν Τζέκο και Βένταντ Ιμπίσεβιτς, ο Σούσιτς πιστεύει βαθιά μέσα του στην πρόκριση, αρκεί να μην αγχωθούν οι παίκτες του. 
Από την αντίπερα όχθη η μεσαία γραμμή ξεχειλίζει από ταλέντο: Πιάνιτς, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς, Μισίμοβιτς είναι από τα "βαριά χαρτιά", ενώ στην άμυνα επίσης υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες με τον Κολάσινατς, Σπάχιτς Μπίτσακτιτς και Μούιτζα να συνθέτουν την άμυνα - γρανίτη που ονειρεύτηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.
Άλλη μια ομάδα που είναι ερωτηματικό και θα μας απασχολήσει ποικιλοτρόπως κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. 
Προγνωστικά: Έχει όλα τα εχέγγυα να περάσει τους ομίλους και να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Παιχνίδια ομίλων: Ρίο Ντε Τζανέιρο (16 Ιουνίου 2014, 01:00 Αργεντινή - Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Κουιάμπα (22 Ιουνίου 2014, 01:00, Νιγηρία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Σαλβαδόρ (25 Ιουνίου 2014, 19:00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ιράν). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπερ σημαίνει ότι δεν έχει κάποιο τρόπαιο στα χέρια της.
Προπονητής: Σάφετ Σούσιτς: Ο Βόσνιος Σαφέτ Σούσιτς έχει ήδη γράψει ιστορία. Έγινε ο πρώτος προπονητής που θα οδηγήσει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Με μια μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής ο 58χρονος σήμερα Σούσιτς, που για πολλούς ήταν ένας από τους καλύτερους της γενιάς του, ελπίζει να συνεχιστεί το παραμύθι που ζουν οι κάτοικοι της χώρας του και στη Βραζιλία το 2014.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Άσμιρ Μπέγκοβιτς (Στόουκ), Άσμιρ Άβντουκιτς (Μπόρατς Μπάνια Λούκα), Γιάσμιν Φέζιτς (Άαλεν)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Έμιρ Σπάχιτς (Λεβερκούζεν), Τόνι Σούνιτς (Ζόρια), Σέαντ Κολάσινατς (Σάλκε), Όγκνιεν Βράνιες (Ελάζιγκσπορ), Έρμιν Μπίτσακτσιτς (Μπράουνβαϊγκ), Μουχάμεντ Μπέσιτς (Φερεντσβάρος),Μενσούρ Μούιτζα (Φράιμπουργκ), Αβντίγια Βρσάγεβιτς (Χάιντουκ Σπλιτ).
ΜΕΣΟΙ: Σέγιαντ Σαλίχοβιτς (Χόφενχαϊμ), Μίραλεμ Πιάνιτς (Ρόμα), Ίζετ Χαΐροβιτς (Γαλατάσαράι), Χάρις Μεντούνιανιν (Γκαζιάντεπσπορ), Σέναντ Λούλιτς (Λάτσιο), Σένιγιαντ Ίμπριτσιτς (Ερτσίγσπορ), Άνελ Χάτζιτς (Στουρμ Γκρατς), Τίνο Σούσιτς (Χάιντουκ Σπλιτ), Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς (Γκουανγκζού), Έντιν Βίστσα (Ιστανμπούλ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Βένταντ Ιμπίσεβιτς (Στουτγκάρδη), Έντιν Τζέκο (Μάντσεστερ Σίτι).

Ιράν: Μοιρασμένες οι πιθανότητες
Το 1978 το Ιράν έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή και τη δεύτερη 20 χρόνια αργότερα στο Μουντιάλ της Γαλλίας, αλλά και τις δυο φορές δεν κατάφερε να περάσει στη δεύτερη φάση. Το ίδιο συνέβη και το 2006 στη Γερμανία στην τρίτη παρουσία των Ιρανών σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 
Στην διοργάνωση αυτή στον Δ' όμιλο οι Ιρανοί δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε μια νίκη, το μόνο που έχουν να θυμούνται είναι η ισοπαλία με την Αγκόλα (1-1), καθώς ηττήθηκαν από Πορτογαλία (2-0) και Μεξικό (3-1) αντίστοιχα. 
Διόλου εύκολος και αυτός ο όμιλος στον οποίο κληρώθηκε το Ιράν, καθώς έχει να αντιμετωπίσει Αργεντινή, Νιγηρία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Ο Κεϊρόζ ωστόσο έχει φτιάξει μια ομάδα που "μασάει σίδερα", μια ομάδα που θα δώσει και την τελευταία ικμάδα για να μην φύγει πάλι με το κεφάλι σκυμμένο. 
Οι "πρίγκιπες της Περσίας", όπως τους αποκαλούν από το 2011 αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική διάταξη, αφού της λείπει το αστέρι, που αγωνίζεται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και εκεί έχει επικεντρωθεί ο ίδιος ο Πορτογάλος μαζί με τους συνεργάτες του, που αναμένεται να παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς - κύρια - με την Αργεντινή και την Βοσνία. 
Το ατού της Εθνικής δεν είναι άλλο από τον Τζαβάντε Νεκουνάμ στη μεσαία γραμμή και του Άσκαν ΝτεΖάγκα, που αγωνίζεται στην Αγγλία με τη φανέλα της Φούλαμ. Ο Νεκουνάμ ωστόσο μεγάλωσε, αλλά έχει όλα τα εχέγγυα να τραβήξει το... κουπί και να βοηθήσει, ενώ ο ΝτεΖάγκα πολλοί πιστεύουν και όχι άδικα ότι μπορεί να πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις.
Εν κατακλείδι για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το Ιράν στην πραγματικότητα δεν έχει καμία πιθανότητα (!) και αυτή είναι η μεγαλύτερη τους δύναμη και πρόκληση, αρκεί να έχουν το σθένος  να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.
Προγνωστικά: Δεν μπορεί να ελπίζει έστω να περάσει και τους ομίλους, χρειάζεται ένα θαύμα για να υπερκεράσει τα εμπόδια της Αργεντινής, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, ακόμα και της Νιγηρίας.
Παιχνίδια ομίλων: Κουριτίμπα (16 Ιουνίου 2014, 22:00 Ιράν - Νιγηρία), Μπέλο Οριζόντε (21 Ιουνίου 2014, 19:00 Αργεντινή - Ιράν), Σαλβαδόρ (25 Ιουνίου 2014, 19:00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ιράν). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Το 1978, το Ιράν έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή και τη δεύτερη 20 χρόνια αργότερα στο Μουντιάλ της Γαλλίας, αλλά και τις δυο φορές δεν κατάφερε να περάσει στη δεύτερη φάση. Το ίδιο συνέβη και το 2006 στη Γερμανία στην τρίτη παρουσία των Ιρανών σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2014 στη Βραζιλία, ελπίζουν σε περισσότερα.
Προπονητής: Κάρλος Κεϊρόζ: Ο 60χρονος, πορτογαλικής καταγωγής, Κάρλος Κεϊρόζ, στις 4 Απριλίου του 2011 προσελήφθει από την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ιράν, ειδικά για το προκριματικό τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρόκριση ήρθε και τώρα στη Βραζιλία, ότι κι' αν κάνει η ομάδα, θα έχει μόνο οφέλη να αποκομίσει. Ο Κεϊρόζ ωστόσο γνωρίζει ότι τα εμπόδια θα είναι μεγάλα γι' αυτό και έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να τα δώσουν όλα και να διασκεδάσουν όλα τα παιχνίδια. Άλλωστε θαύματα μπορούν να.. γίνουν, ίσως ένα από αυτά το κάνει το Ιράν!
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ραχμάνε Αχμαντί (Σεπαχάν), Αλιρεζά Χαγιγί (Σπόρτινγκ Κοβίλια), Ντανιέλ Νταβαρί (Μπράουνσβαϊγκ).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Χοσέιν Μαχινί, Τζαλάλ Χοσεϊνί και Μεχτάαντε Πουλαντί (Περσέπολις), Χασέμ Μπεϊκζαντέ και Αμιρχοσέιν Σαντεγί (Εστεγκχλάν), Πεϊζμάνε Μονταζερί (Ουμ Σαλάλ), Αχμάντε Αλεμενέ (Ναφτ Τεχράν), Μοαμάντ Ρεζά Χανζαντέ (Ζομπ Αχάν), Στέβεν Μπεϊτασούρ (Βανκούπερ Γουάιτκαπς).
ΜΕΣΟΙ: Αντρανίκ Τεϊμουριάν (Εστεγκχλάν), Ρεζά Χαγιγί (Περσέπολις), Γοασέμε Χαταντιφάρ (Ζομπ Αχάν), Μπαχτιάρ Ραχμανί (Φουλάντ), Τζαβάντε Νεκουνάμ (Αλ-Κουβέιτ), Εχσάνε Χαζσαφί (Σεπαχάν).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρεζά Κουτσανεζάντ (Τσάρλτον), Κορσόφ Χειντάρι (Εστεγκχλάν), Αλιρεζά Τζαχανμπάχς (Νάιμεχεν), Μασούντε Σοτζαί (Λας Πάλμας), Ασκάν Ντεζάγκα (Φούλαμ), Καρίμε Ανσαριφάρντ (Τρακτόρ Σαζί).

Νιγηρία: Έχουν... ταβάνι οι "αετοί"
Το 2010 στα γήπεδα της Νότια Αφρικής οι "αετοί" έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο, απογοητεύοντας τους πολυπληθείς φιλάθλους τους, που σε κάθε παιχνίδι έδιναν βροντερό "παρών". Η Νιγηρία ωστόσο έπαθε και έμαθε, όπως λέει μια λαϊκή ρήση και είναι πανέτοιμη να "χτυπήσει" κάθε αντίπαλο. 
Χωρίς το μεγάλο αστέρι ωστόσο θα ταξιδέψει στη χώρα του ………..καφέ, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφεν Κέσι, άφησε εκτός 23άδας τον Ομπαφέμι Μάρτινς, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους παίκτες. 
Η Νιγηρία πρόκειται για ομάδα που δεν είχε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και πείσμα μέσα στο παιχνίδι της, ενώ διαθέτει σπουδαίο... οπλοστάσιο με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. 
Η αυτοπεποίθηση λοιπόν που έλειπε φαίνεται ότι κερδήθηκε από την δουλειά του Στέφεν Κέσι και των βοηθών του με τον έμπειρο τεχνικό να τονίζει στους ποδοσφαιριστές του ότι ο πρώτος στόχος είναι πρώτα να περάσει η ομάδα του ομίλους. 
Τα "διαμάντια" της Νιγηρίας κληρώθηκαν σε όμιλο με Αργεντινή, Ιράν και Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Έχει όλα τα εχέγγυα να περάσει τον όμιλο αρκεί να φανεί σοβαρή και πεπεισμένη ότι μπορεί να πηδήξει τα εμπόδια αυτά. 
Οι "αετοί" στηρίζουν πολλά στην σούπερ φόρμα του πορτιέρο της Λιλ, Βίνσεντ Ενιάμα και στους μεσοεπιθετικούς που έχουν αποκτήσει εμπειρίες από τα γήπεδα της Ευρώπης. Τζον Όμπι Μίκελ, Ονάζι, Αχμέντ Μούσα, Σόλα Αμεόμπι, Εμενίκε, Οντεμβίκι και Μόουζες είναι από τα ατού που μπορούν να φθάσουν ψηλά την εθνική ομάδα. 
Το στο τέλος η Νιγηρία τα καταφέρει θα το δείξει μέσα στο τερέν. Ο  καθρέφτης είναι πάντα το γήπεδο και ο Κέσι το ξέρει πολύ καλά αυτό  είναι σίγουρος, ότι οι παίκτες του στο τέλος θα φέρουν εις πέρας την αποστολή.
Προγνωστικά: Η Νιγηρία είναι μια πολύ απρόοπτη ομάδα, πιθανόν να περάσει τους ομίλους, μετά θα φανεί αν θα μπορεί να κοντράρει δυνατές ομάδες.
Παιχνίδια ομίλων: Κουριτίμπα (16 Ιουνίου 2014, 22:00 Ιράν - Νιγηρία), Κουιάμπα (22 Ιουνίου 2014, 01:00 Νιγηρία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Πόρτο Αλέγκρε (25 Ιουνίου 2014, 19:00 Νιγηρία - Αργεντινή). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η Νιγηρία ουδέποτε τερμάτισε έστω μέσα στην 4άδα. Είναι μεγάλο παράπονο των φιλάθλων να δουν τους "αετούς" σε ένα Μουντιάλ να φθάσουν ψηλά στη διοργάνωση.
Προπονητής: Στέφεν Κέσι: Ο Νιγηριανός Στέφεν Κέσι ανέλαβε τη Νιγηρία το 2011 και την οδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας του 2014 με την προσδοκία ότι θα είναι μια από τις εκπλήξεις του τουρνουά. Ο 51χρονος Κέσι είναι ένα από τα μόλις δύο άτομα, -μαζί με την Αιγύπτιο Μαχμούντ Ελ-Γκοχαρί -, που έχουν κερδίσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής. Το 2006 ο Κέσι έφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Τόγκο, απροσδόκητα, στο πρώτο τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου της ιστορίας τους. Αλλά, όπως συμβαίνει τακτικά με τους προπονητές, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ απολύθηκε και τη θέση του πήρε ο γερμανός Όττο Πφίστερ.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βίνσεντ Ενγεάμα (Λιλ), Όστιν Ετζίντε (Χάποελ Μπερ Σεβά), Τσιγκότζι Αγκμπίμ (Γκόμπε Γιουνάιτεντ). 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Έλντερσον Ετσιεζίλε (Μονακό), Έφε Άμπροουζ (Σέλτικ), Γκόντρεϊ Ομποαμπόνα (Ρίζεσπορ), Αζουμπουίκε Εγκουέκουε (Γουόρι Γουλβς), Κένεθ Ομερούο (Μίντλεσμπρο), Τζούγουον Οσανίγουα (Ασντόντ), Τζόζεφ Γιόμπο (Νόριτς), Κούνλε Οντουνλάμι (Σάνσαϊν Σταρς). 
ΜΕΣΟΙ: Τζον Όμπι Μίκελ (Τσέλσι), Ραμόν Αζέζ (Αλμερία), Ογκένι Ονάζι (Λάτσιο), Ρέουμπεν Γκάμπριελ (Μπέβερεν), Μισέλ Μπατατούντε (Βόλιν Λουτσκ). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αχμέντ Μούσα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Σόλα Αμεόμπι (Νιούκαστλ), Εμανουέλ Εμενίκε (Φενέρμπαχτσε), Πίτερ Οντεμβίνγκι (Στόουκ), Μάικλ Ουτσέμπο (Σερκλ Μπριζ), Βίκτορ Μόουζες (Λίβερπουλ), Ούτσε Νουοφόρ (Χέρενφεϊν).
Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Βρουσουκίδης, Μάριος Λουίζος



Προβολή 8ος ΟΜΙΛΟΣ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου