Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τι δήλωσε ο πρωταγωνιστής Γιώργος Σαμαράς και τι ο ... κομπάρσος Αντώνης Σαμαράς


Με το μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ της ιστορικής νίκης, Γιώργο Σαμαρά, να δηλώνει «ελπίζω να δώσαμε χαρά στους Έλληνες, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», οι Έλληνες διεθνείς έδωσαν σύνθημα για ακόμα καλύτερες μέρες σε αυτό το Μουντιάλ και, γιατί όχι, για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ!
«Δώσαμε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Δεν χάσαμε την ενέργεια μας εξωαγωνιστικά. Μείναμε ενωμένοι σαν ομάδα. Είμαστε μια ομάδα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι» συμπλήρωσε ο χρυσός σκόρερ της Ελλάδας ενώ ερωτηθείς για το αν θα είναι ο επόμενος ηγέτης της ομάδας τόνισε πώς «δεν υπάρχουν ηγέτες στην Εθνική ομάδα, ούτε σούπερ σταρ, είμαστε ένα σύνολο παικτών έτοιμοι να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Συνεχίζουμε σαν ομάδα. Είτε φύγει ο "Κάρα" είτε όχι συνεχίζουμε σαν ομάδα. Αυτό μας κράτησε από το 2004, αυτό θα μας κρατήσει και τώρα»
«Είμαι πολύ περήφανος για το πρώτο μου γκολ σε Μουντιάλ. Κερδίσαμε δίκαια»δήλωσε ο Ανδρέας Σάμαρης.
«Αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μετά το 2004. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα και μια οικογένεια. Δείξαμε τι θέλαμε μέσα στο γήπεδο και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Χρειάζεται και η τύχη. Όταν αξίζεις κάτι, ο Θεός θα στο δώσει στο τέλος. Περνάμε δίκαια στην επόμενη φάση» δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
«Ευελπιστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Αφιερώνω τη νίκη στην ομάδα, γιατί ακούσαμε πάρα πολλά» συμπλήρωσε.
«Ήταν αυτό που θέλαμε από την αρχή. Πετύχαμε με εμφατικό τρόπο αυτό που δεν είχαμε πετύχει ποτέ στο παρελθόν» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος, σχολιάζοντας το γκολ στις καθυστερήσεις, είπε ότι «όταν έρχεται στο τέλος το γκολ, είναι πιο γλυκό».
«Πήραμε παλικαρίσια αυτό που αξίζαμε με τη βοήθεια του Θεού» συμπλήρωσε.
«Εμείς δεν έχουμε σκοπό να διαψεύδουμε τους επικριτές εμάς, εμείς είμαστε εδώ για να παλεύουμε για τη χώρα μας. Αφήσαμε τους επικριτές στην άκρη και πήραμε μια μεγάλη πρόκριση για την Ελλάδα. Απολαμβάνουμε τη στιγμή και συνεχίζουμε»ανέφερε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
«Δόξα τω Θεώ μετά την γιορτή του Αγίου Ιωάννη θα είμαστε εδώ και του Αγίου Πέτρου» ήταν η πρώτη δήλωση του Φερνάντο Σάντος μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
«Θεωρήσαμε ότι θα ήταν η κατάλληλη στρατηγική να παίξουμε με τρεις κινητικούς επιθετικούς», εξήγησε για την επιλογή του να ξεκινήσει με τον Γιώργο Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης.
Μιλώντας δε για το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα είπε ότι «δεν ξέρω τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι. Θα παίξουμε σίγουρα και θα δούμε. Ούτε είμαι άνθρωπος που ζω στα άκρα. Είμαι μετριοπαθής. Όταν χάνουμε εκνευρίζομαι αλλά και όταν κερδίζουμε δεν πετάμε στα σύννεφα».
Κάλεσε τέλος τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.
Αμέσως μετά το χρυσό γκολ της Εθνικής και την ιστορική πρόκριση της ομάδας μας στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλου, οι Έλληνες φίλαθλοι έκαναν... αυτό που ξέρουν πολύ καλά: βγήκαν στην Ομόνοια και πανηγύρισαν με την ψυχή τους!
Χιλιάδες νέοι με τα κασκόλ και τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας τραγούδησαν συνθήματα για τα παλικάρια του Σάντος που στάθηκαν επάξια απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και κέρδισαν την πρόκριση, έστω και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.
Ίσως ήταν και το ματς - θρίλερ, όπως εξελίχθηκε που έκανε τους Έλληνες να... ξεσπαθώσουν και να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους για την τύχη, που έστω και την τελευταία στιγμή μας χαμογέλασε...
Τα θερμότατα συγχαρητήριά του με τηλεγράφημα έδωσε στους διεθνείς μας και στον Φερνάντο Σάντος για τη μεγαλειώδη πρόκριση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού έσπευσε, μέσω τηλεγραφήματος, να συγχαρεί τους παίκτες και τον Πορτογάλο προπονητή για την είσοδο της Εθνικής στους «16».
Δεν είδαμε, βέβαια, καμιά δήλωση στήριξης  του Α.Σαμαρά, στο μεταξύ ούτε κάποια παρουσία στην αναχώρηση της Εθνικής για το Μουντιάλ. Κατόπιν εορτής όλοι χαίρονται...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου