Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ισπανία – Χιλή 0-2 ... Μαύρο χάλι η Ισπανία επιστρέφει σπίτι...








Οι Χιλιανοί έκαναν το τέλειο ματς και την έκπληξη (2-0), σκοτώνοντας τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ισπανούς που επιστρέφουν σπίτι πριν την ώρα τους.Η Ισπανία ταξίδεψε στη Βραζιλία με τη φιλοδοξία να κάνει το καρέ τίτλων στις μεγάλες διοργανώσεις. 

Τελικά όχι μόνο δεν θα το καταφέρει, αλλά αποχαιρετάει με τον χειρότερο τρόπο το όνειρο. Μετά τον διασυρμό από την Ολλανδία, ήρθε ακόμα ένας, αυτή τη φορά από την καταπληκτική Χιλή. Η ήττα των Φούριας Ρόχας με 2-0 μπορεί να μην είναι αντίστοιχα βαριά ως νούμερο σε σχέση με εκείνη της πρεμιέρας, αλλά ουσιαστικά έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος, καθώς σφράγισε και μαθηματικά την πρόωρη επιστροφή στη Μαδρίτη. Αντιθέτως, οι νικητές τσέκαραν το εισιτήριο για τους «16» και το έκαναν με την πρώτη επικράτηση στην ιστορία τους κόντρα στους Ιβηρες (είχαν 2 ισοπαλίες και 8 ήττες).

Οι Ταύροι που ήθελαν τη νίκη για να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, ξέχασαν να εμφανιστούν και σε αυτό το ματς. Οι Χιλιανοί πάλι με το καλημέρα έδειξαν ότι θα έπαιρναν το σκαλπ των αντιπάλων τους στα μαρκαρισμάτα. Ταυτόχρονα, μόλις στο 1' απείλησαν με διπλή ευκαιρία. Στο πλασέ του Βάργας η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ζόρντι Αλμπα και στη συνέχεια μετά το κόρνερ η κεφαλιά του Χάρα σχεδόν ακούμπησε το δοκάρι. Οι Ισπανοί είχαν γλιτώσει, αλλά για λίγο. Στο 15' είχαν και εκείνοι την αντίστοιχη διπλή στιγμή τους, με τους Ντιέγκο Κόστα και Τσάμπι Αλόνσο και τον εξαιρετικό Μπράβο να νικάει τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο 19' είχε έρθει η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Μετά την τέλεια αντεπίθεση της Χιλής, ο Αλέξις Σάντσες έδωσε στον Αράνγκις που μοίρασε στον Βάργας και ο τελευταίος κάνοντας ντρίμπλα στον Κασίγιας πλάσαρε για το 1-0. Εκτός από ένα σκαστό σουτ του Ντιέγκο Κόστα (27') που κυριολεκτικά ήταν περιπατητής στο γήπεδο, οι Ισπανοί δεν είχαν καμία απάντηση για το γκολ. Θα πήγαιναν όμως στα αποδυτήρια με ένα ακόμα... τεμάχιο στην καμπούρα τους. Ο Αλέξις Σάντσες (43') εκτέλεσε το φάουλ, ο Κασίγιας δεν έδιωξε καλά και ο Αράνγκις στην επαναφορά πλάσαρε στην αριστερή γωνία για το 2-0.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε απαράλλακτο. Οι Ισπανοί είχαν τη μπάλα και δεν ήξεραν τι να την κάνουν, με τους Χιλιανούς να πάεφτουν σε κάθε αντίπαλο ανά δυάδες, πρεσάροντας με απίθανο τρόπο. Στο 53' που οι ηττημένοι θα μπορούσαν να μπουν και πάλι στο ματς, είδαν τον Μπουσκέτς ολομόναχο να χάνει το άχαστο από μισό μέτρο και σε κενή εστία. Στο 68' είπε να τον μιμηθεί από την άλλη πλευρά ο Ισλα που έκανε το ίδιο σχεδόν πάνω στη γραμμή. Μέχρι το φινάλε ένα καλό σουτ του Καθόρλα (80') και μία λόμπα του Ινιέστα (84') φρόντισε να τα εξουδετερώσει ο Μπράβο. Η δική του Χιλή θα συνεχίσει και η Ισπανία που απογοήτευσε όσο δεν πάει, θα ξεκινήσει μία περίοδο αυτογνωσίας και εσωστρέφειας αναφορικά με την μελλοντική χρήση του tiki taka...

MVP: Ο Τσάρλες Μαριάνο Αράνγκις τα έκανε πραγματικά όλα. Ετρεχε σαν αμυντικός μέσος, μοίρασε το 1-0 και σκόραρε το 2-0. Τι άλλο να χρειάζεται κάποιος για να θεωρηθεί ως ο κορυφαίος ενός αγώνα; Προσθέστε και το highlight στην αλλαγή του που φάνηκε ότι φορούσε το 20 στην πλάτη και το 19 στο σορτσάκι.

POINT: Το άμεσο και γρήγορο πρεσάρισμα ψηλά της Χιλής, ήταν που της έδωσε τη δυνατότητα να βραχυκυκλώσει από το ξεκίνημα το passing game των Ισπανών. Οι παίκτες της ήταν σαν να μην είχαν θέσεις και βρίσκονταν παντού και πάντα, δημιουργώντας κατά κάποιο τρόπο ένα δικό της total football με βάση το πάθος, την ψυχή και μία γερή δόση τεχνικής.

STAT ATTACK: Στην εξαετία της κυριαρχίας της η Ισπανία διαδοχικά σε EURO 2008, 2012 και Μουντιάλ 2010 δέχτηκε μόλις 6 γκολ σε όλα τα ματς των τριών διοργανώσεων. Στα δύο παιχνίδια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρόλαβε να δεχτεί ένα περισσότερο!

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε επέλεψε να μην κάνει αλλαγές μετά τον διασυρμό από την Ολλανδία και το πλήρωσε. Τα αστέρια του παρέμειναν το ίδιο μπουκωμένοι, χωρίς φρεσκάδα και υποτάχθηκαν στο γκάζι και το νεύρο των αντιπάλων. Σε αυτά η Ισπανία δεν είχε να αντιπαρατάξει απολύτως τίποτα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Χάβι Μαρτίνεθ, Αθπιλικουέτα, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46' Κόκε), Σίλβα, Ινιέστα, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα (64' Τόρες)

Χιλή (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Χάρα, Μεδέλ, Ισλα, Μένα, Αράνγκις (65' Γκουτιέρες), Σίλβα, Ντίας, Βιδάλ (88' Καρμόνα), Αλέξις Σάντσες, Βάργας (85' Βαλδίβια)

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Σάμπα... όλοι στη Χιλή (σ.σ.: λογοπαίγνιο με το επίθετο του τεχνικού των Χιλιανών, Χόρχε Σαμπάολι)



gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου