Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

MUNDIAL 2014 , 6ος ΟΜΙΛΟΣ , ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΓΚΑΝΑ , ΗΠΑ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ





Γερμανία: "Πάντσερ" για το "come back"!
Όταν συζητάς τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις της Εθνικής Γερμανίας, δεν μπορείς να μην καταφύγεις σε κλισέ και ειδικότερα στον χαρακτηρισμό "ομάδα διοργανώσεων". Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι η ομάδα της Γερμανίας πάντα δείχνει υπερβάλλων ζήλο και συγκέντρωση στο στόχο της, είναι καλά προετοιμασμένη για τις μεγάλες διοργανώσεις και συνήθως παίρνει τα πάνω της σε κάθε διοργάνωση. 
Άλλωστε η "Νασιοναλμανσάφτ" έχει να καυχιέται ότι έχει κατακτήσει δύο φορές το Μουντιάλ και εφέτος ο μοναδικός στόχος είναι να φτάσει στον μεγάλο τελικό και να βάλει άλλο ένα τρόπαιο στο παλμαρέ της. 
Οι Γερμανοί είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια στηρίζονται εμφανώς στην φυσική κατάσταση από την εποχή του Γίργεν Κλίσμαν έως του Γιόακιμ Λεβ, που τα τελευταία χρόνια "κουμαντάρει" με απόλυτη επιτυχία το καράβι της Εθνικής. 
Υπάρχει δίψα και ενθουσιασμός στην Εθνική που θα πάρει μέρος και σε αυτό το Μουντιάλ, ιδιαίτερα στους νέους ποδοσφαιριστές που "χύνουν" πολλά κιλά ιδρώτα καθημερινά μέσα από τις επίπονες προπονήσεις. 
Τα δυνατά σημεία που πρέπει να τονισθούν, βασίζονται αποκλειστικά στις ξεχωριστές ικανότητες των παικτών της, ιδιαίτερα του νέου μεγάλου αστεριού της Σάλκε, Τζούλιαν Ντράξλερ. Ο Ντράξλερ καθορίζει την ταχύτητα, το τέμπο και την ισορροπία της ομάδας. Οι πλούσιες δυνατότητες του Ντράξλερ ενισχύονται βέβαια από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και οι εμπειρίες από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στα γήπεδα της Αφρικής. 
Το 2010 θυμόμαστε όλοι ότι στην διοργάνωση της Νότια Αφρικής, η Γερμανία κατέκτησε την τρίτη θέση, αφού ηττήθηκε με σκορ 1-0 στα ημιτελικά από την Ισπανία, χάρης στο γκολ - μαχαιριά του Κάρλες Πουγιόλ. 
Οι Γερμανοί πάντως δεν ξεχνάνε και είναι έτοιμοι αν βρεθεί ξανά η Ισπανία στο δρόμο της να την πετάξει εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όποια άλλη ομάδα μπει εμπόδιο στα σχέδια της. 
Ο Γιοακίμ Λέβ ξέρει ότι έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ του κόσμου στα χέρια του αυτή την χρονική περίοδο, δίνοντας την δυνατότητα να φθάσει την "Νασιοναλμανσάφτ" έως τον τελικό.
Γνωρίζει δε ότι θα αντιμετωπίσει πολύ δυνατές και υπολογίσιμες δυνάμεις του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύει στις δυνατότητες όλων των ποδοσφαιριστών που θα πάρει μαζί του στην αποστολή της Βραζιλίας.
"Τρίβει τα χέρια του" από ικανοποίηση για τη θέση του άσου, με τον Μάνουελ Νόιερ ή τον Βάιντερφελερ. Η άμυνα επίσης διαθέται από τα ισχυρότερα όπλα του κόσμου. Ο Ματ Χούμελς μαζί με τον Ζερόμ Μπόατενγκ θα είναι οι "κολώνες" της Εθνικής. 
Ο Λαμ θα σηκώσει και σε αυτό το Μουντιάλ στις πλάτες του την Γερμανία στο δεξί άκρο. Τώρα πάμε στο χώρο του κέντρου Οζίλ, Γκέτσε, Ντράξλερ, Κρόος, Σβάινσταγκερ, Σίρλε και Ρόις είναι ένας "γρίφος" για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. 
Ο "Σβάινι" δεν έκανε καλή χρονιά με τον Γκουαρδιόλα και δεν είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο δεν προβληματίζεται ιδιαιτέρως, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σούπερ φόρμα και με τον δεινό σκόρερ (σ.σ. τελευταία φορά σε Μουντιάλ), Μίροσλαβ Κλόζε ετοιμάζονται να "τινάξουν" τα δίχτυα των αντιπάλων. 
Προγνωστικά: Θα φτάσει τουλάχιστον έως τα ημιτελικά η Γερμανία, αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά και βάση του ρόστερ που διαθέτει θα την δούμε στον τελικό της διοργάνωσης.
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Τα "πάντσερ" έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο φορές στην ιστορία τους, την μια το 1954 και το 1990. Η Γερμανία, ωστόσο είναι μια ομάδα που δε τα παρατάει ποτέ, καθώς το 1966, 1982, 1986 και το 2002 πήγε σε τελικό, αλλά έμεινε με άδεια χέρια. Ακόμα τέσσερις φορές κατέκτησε την 3η θέση τις χρονιές: 1934, 1970, 2006, 2010, ενώ τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο μια φορά το 1958 τερμάτισε στην 4η θέση. 
Παιχνίδια Ομίλων: Σαλβαδόρ (16 Ιουνίου 2014, 19:00 Γερμανία - Πορτογαλία), Φορταλέζα (21 Ιουνίου 2014, 22:00 Γερμανία - Γκάνα), Ρεσίφε (26 Ιουνίου 2014, 19:00 Η.Π.Α. - Γερμανία). 
Προπονητής: Γιόακιμ Λεβ: Ο Λεβ βρίσκεται αρκετά χρόνια στον Γερμανικό πάγκο και έχει κερδίσει τη φήμη του κορυφαίου προπονητή της Εθνικής. Χαμηλών τόνων όλα αυτά τα χρόνια, με τον επαγγελματισμό και την σκληρή δουλειά έχει κερδίσει τους πάντες. Ο  53χρονος Τεύτονας προπονητής έχει στο μυαλό του μόνο  την εκδίκηση και επιστρέφει για να δώσει ένα τίτλο επί των ημερών του στην ομάδα του. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 , η Γερμανία  συναντήθηκε με την Αγγλία στον πρώτο γύρο της νοκ-άουτ φάσης, την νίκησε 4-1 και στη συνέχεια διέλυσε την Αργεντινή 4-0 στους προημιτελικούς. Έχασε όμως στον ημιτελικό από την Ισπανία 1-0 και στο μικρό τελικό νίκησε την Ουρουγουάη με 3-2 στις 10 Ιουλίου 2010 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 .
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ (Ανόβερο), Ρόμαν Βαϊντενφέλερ (Ντόρτμουντ).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν), Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν), Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ), Έρικ Ντουρμ (Ντόρτμουντ), Περ Μερτεζάκερ (Άρσεναλ), Μπένεντικτ Χέβεντες (Σάλκε). 
ΜΕΣΟΙ: Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν), Τόνι Κρόος (Μπάγερν),Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν), Τζιούλιαν Ντράξλερ (Σάλκε), Κέβιν Γκρόσκροϊτς (Ντόρτμουντ), Σάμι Κεντίρα (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Κριστόφ Κράμερ (Γκλάντμπαχ). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Σχόντραν Μουστάφι(Σαμπντόρια), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Μίροσλαβ Κλόζε (Λάτσιο)Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ), Αντρέ Σίρλε (Τσέλσι).

Γκάνα: Ανατέλλουν τα "μαύρα αστέρια"
Πολύ καλή παρουσία είχε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής η Γκάνα, η οποία πέρασε με δυσκολία στην επόμενη φάση, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα από Γερμανία και Αυστραλία. Ωστόσο έχει να θυμάται το συναρπαστικό παιχνίδι με την Σερβία, την οποία κέρδισε 1-0, χάρης στο τέρμα του Γκιάν (85'). 
Από εκεί και πέρα η παρουσία της ήταν άξια σεβασμού, καθώς απέκλεισε στην παράταση την Αμερική (1-2), ωστόσο στους "8" αν και κόντραρε στα... ίσια την Ουρουγουάη τελικά "λύγισε" στα πέναλτι και με σκορ 4-2 είπε αντίο στην διοργάνωση.
Τα "μαύρα αστέρια" με τον Τζέιμς Άπια στο πάγκο κάνουν όνειρα για το κάτι παραπάνω και σε αυτή την διοργάνωση. Άλλωστε το ταλέντο σε όλες τις θέσεις δεν λείπει, μάλιστα περισσεύει. 
Γι' αυτό άπαντες πιστεύουν ότι είναι μεγάλη η ώρα η Γκάνα να... δείξει τα δόντια της στον μεγάλους και να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι Γκανέζοι θα είναι δύσκολος αντίπαλος σε όποιον τολμήσει και υποτιμήσει. 
Ο 53χρονος έμπειρος τεχνικός στηρίζει πολλά από τη μέση και μπροστά: Με τον Κέβιν- Πρινς Μπόατενγκ να ηγείται της μεσαίας γραμμής και τον Μουντάρι να τον πλαισιώνει αναμένεται να περνάει όλο το παιχνίδι της Γκάνας από τον άξονα. 
Σε τρομερή φόρμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το έδειξε μέσα από τα φιλικά τεστ, ο Αγκιεμάνγκ Μπάντου της Ουντινέζε, ο Αντρέ Αγιού της Μαρσέιγ, ενώ φανταστική χρονιά πραγματοποίησε και ο Κβάντο Ασαμόα της Γιουβέντους. Στη επίθεση τα πράγματα είναι απλά η ταχύτητα και η εμπιστοσύνη που προσδίδει Ο Ασαμόα Τζαν και ο Τζόρνταν Αγιού κάνουν το τεχνικό τιμ της Γκάνας να κοιμάται καλά τα βράδια. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα "μαύρα αστέρια" τα τελευταία χρόνια ανατέλλουν επικίνδυνα, σίγουρα   θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας και αναμένεται να κλέψουν  όλα τα βλέμματα των φιλάθλων, μαζί με το Βέλγιο.
Προγνωστικά: Όπως και στη Νότιο Αφρική έτσι και σε αυτό το Μουντιάλ της Βραζιλίας τα "μαύρα αστέρια" θα προκαλέσουν ανατροπές στον όμιλο των νοκ άουτ. 
Παιχνίδια ομίλων: Νατάλ (17 Ιουνίου 2014, 01:00 Γκάνα - Η.Π.Α.), Φορταλέζα (21 Ιουνίου 2014, 22:00 Γερμανία - Γκάνα), Μπραζίλια (26 Ιουνίου 2014, 19:00 Πορτογαλία - Γκάνα). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Τα "μαύρα διαμάντια" έχουν προκριθεί τρεις φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA (2006, 2010 και 2014). Το 2006, ήταν η μόνη αφρικανική ομάδα που προχώρησε στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ήταν η έκτη αφρικάνικη χώρα που πήγε πέρα από τη φάση των ομίλων, ενώ είχαν τη νεότερη ομάδα στο τουρνουά με μέσο όρο ηλικίας 23 ετών και 352 ημερών. Το 2010 προχώρησαν πέρα από τη φάση των ομίλων και έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από την Ουρουγουάη με αμφιλεγόμενο γκολ. Από τις 32 χώρες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, η Γκάνα κατετάγη έβδομη. 
Προπονητής: Τζέιμς Άπια: O Tζέιμς Άπια είναι ο πρώτος μαύρος Αφρικανός προπονητής που πάει με την ομάδα του σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα 53 του, είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση της ομάδας της Γκάνα στη Βραζιλία το 2014 και σαν προπονητής πάει πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη διοργάνωση ξέροντας και δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι είναι το αουτσάιντερ .
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Άνταμ Κουαράσεϊ (Στρέμσγκοντσετ),Φατάου Νταούντα (Ορλάντο Πάιρετς), Στίβεν Άνταμς (Αντουάνα Σταρς).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σάμουελ Ίνκουμ (Πλατανιάς), Ντάνιελ Οπάρε (Σταντάρ Λιέγης), Χάρισον Άφουλ (Εσπεράνς), Τζον Μπόι (Ρεν), Τζόναθαν Μένσα (Εβιάν), Ράσιντ Σουμάιλα (Μαμελόντι Σάνταουνς).
ΜΕΣΟΙ: Μάικλ Εσιέν (Μίλαν), Σούλεϊ Μουντάρι (Μίλαν), Κουατζού Ασαμόα (Γιουβέντους), Μοχάμεντ Ράμπιου (Κουμπάν), Εμάνουελ Αγκιεμάνγκ-Μπάντου (Ουντινέζε), Αλφρίγε Άκουα (Πάρμα), Κρίστιαν Ατσού (Φιτέσε), Άλμπερτ Αντόμα (Μίντλεσμπρο), Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ), Ουακάσο Μουμπάρακ (Ρουμπίν), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (Σάλκε).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ασαμόα Τζαν (Αλ-Αΐν), Μάτζιντ Ουάρις (Βαλανσιέν)Τζόρνταν Αγιού (Σοσό).

Η.Π.Α.: Ώρα... απαντήσεων από τους Γιάνκις
Στην πάλαι ποτέ εποχή του Λάντον Ντόνοβαν η Η.Π.Α. έχουν μπροστά τους να διανύσουν ένα δύσκολο μονοπάτι και να κάνουν το κάτι παραπάνω στο Μουντιάλ της Βραζιλιάς. Ο Ομοσπονδιακός Γερμανός τεχνικός, Γίργεν Κλίσμαν πήρε μια σκληρή απόφαση να αφήσει οριστικά εκτός το... αστέρι της "αστερόεσσας", Λάντον Ντόνοβαν και να δώσει ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. 
Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται σε αυτή την διοργάνωση να στηριχθεί τους Λεγεωνάριους ποδοσφαιριστές με το βάρος να πέφτει όλο πάνω στον πλέον ώριμο και κατασταλλαγμένο Τζότζι Άλτιντορ. 
Ο υψηλόσμος στράικερ της Σάντερλαντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ θα έχει και τις πολύτιμες βοήθειες των Μάικ Μπράντλει και Ζερμέν Τζόουνς που θα δημιουργούν τους κινδύνους στην αντίπαλη εστία. 
Η Αμερική προκρίθηκε με σχετική άνεση σε έναν Όμιλο που είχε να αντιμετωπίσει τις πιο δυνατές Κόστα Ρίκα και Ονδούρα, εν αντίθεση με Μεξικό, Παναμά και Τζάμαικα. Θα έλεγε κανείς ότι οι Αμερικάνοι κοντραρίστηκαν μονάχα από την Κόστα Ρίκα και λιγότερο από την Ονδρούρα που αποκαλείται η ανερχόμενη δύναμη του ποδοσφαίρου. 
Το 2010 το συγκρότημα του Γίργεν Κλίσμαν κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση του Γ' Ομίλου, μαζί με την Αγγλία, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις με τους φιλάθλους να κάνουν όνειρα ακόμα και για τα ημιτελικά. Ωστόσο ήρθε από το πουθενά η Γκάνα και προσγείωσε απότομα την ομάδα με σκορ 1-2 στη φάση των "16" αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση, κερδίζοντας την αναγνώριση από τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ όλου του κόσμου. 
Το ευχάριστο της υπόθεσης στο Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αμερικής έχει να κάνει στο γεγονός ότι για τη θέση του άσου ο Κλίσμαν πονοκεφαλιάζει ευχάριστα, αφού οι Μπράντ Γκούζαν και Τίμ Χάουραντ είχαν πολύ καλή σεζόν με Άστον Βίλα και Έβερτον. 
Το "στοίχημα" του Γερμανού τεχνικού όταν θα αποχωρήσει είναι να αφήσει παρακαταθήκη και πλέον δίδεται η ευκαιρία να "πληγώσει" τη Γκάνα, όπως το έκανε η ίδια το 2010, έχοντας όμως να υπερκεράσει τα εμπόδια δύο "μεγαθηρίων" του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού χάρτη, Πορτογαλία και Γερμανία. 
Ο Κλίσμαν και οι ποδοσφαιριστές του είναι προετοιμασμένοι και ετοιμοπόλεμοι να βάλουν... δύσκολα σε όποιον αντίπαλο μπει εμπόδιο στα σχέδια της. 
Το πείσμα, η θέληση και η δίψα για διάκριση είναι απύθμενη στις τάξεις της ομάδας και με "καπετάνιο" τον Γερμανό πεισματάρη τεχνικό η Αμερική έχει όλα τα φόντα να μας χαρίσει σπουδαίες βραδιές στα γήπεδα της Βραζιλίας.  
Προγνωστικά: Μια πολύ απρόβλεπτη ομάδα είναι η Αμερική, η οποία δεν θα στηριχθεί στο μεγάλο αστέρι, Λάντον Ντόνοβαν. Είναι ικανή για μεγάλα πράγματα στον Ζ' Όμιλο. 
Παιχνίδια Ομίλων: Νατάλ (17 Ιουνίου, 01:00 Γκάνα - Η.Π.Α.), Μανάους (23 Ιουνίου, 01:00 Η.Π.Α. - Πορτογαλία), Ρεσίφε (26 Ιουνίου, 19:00 Η.Π.Α. - Γερμανία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η Η.Π.Α. δεν έχουν κατακτήσει ακόμα το βαρύτιμο τρόπαιο, το μόνο που έχουν να επιδείξουν στην διοργάνωση αυτή είναι στο μακρινό 1930 στα γήπεδα της Ουρουγουάης, που κατέκτησαν την 3η θέση!
Προπονητής: Γίργεν Κλίσμαν: Ο πρωταθλητής κόσμου Γερμανός Γίργκεν Κλίνσμαν έχει την ευθύνη της καθοδήγησης της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών στα γήπεδα της Βραζιλίας. Θα είναι το δεύτερο παγκόσμιο τουρνουά του 49χρονου προπονητή, αφού, το 2006 ήταν υπεύθυνος της Εθνικής Γερμανίας με την οποία κατέκτησε την τρίτη θέση. Ο Κλίσμαν που άφησε εκτός τον Λάντον Ντόνοβαν έχει το μεγάλο βάρος να φτιάξει την επόμενη γενιά και να βγει ένα νέο... αστέρι που θα βοηθήσει την ομάδα των Η.Π.Α. Ο Κλίσμαν ξέρει ότι θα έχει δύσκολο έργο, αλλά είναι μαθημένος να βαδίσει με όσα "όπλα" διαθέτει στη φαρέτρα του, γι' αυτό και πιστεύει πολύ στις επιλογές του. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος που μπορεί να φθάσει την ομάδα των Η.Π.Α.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μπραντ Γκούζαν (Άστον Βίλα), Τιμ Χάουαρντ (Έβερτον), Νικ Ριμάντο (Σολτ Λέικ).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: ΝταΜάρκους Μπίσλει (Πουέμπλα), Ματ Μπέσλερ (Κάνσας Σίτι), Τζον Μπρουκς (Χέρτα Βερολίνου), Τζεφ Κάμερον (Στόουκ Σιτι), Τίμι Τσάντλερ (Νυρεμβέργη), Ομάρ Γκονζάλες (Λ.Α. Γκάλαξι), Φάμπιαν Τζόνσον (Χόφενχαϊμ), ΝτεΆντρε Γέντλιν (Σιάτλ).
ΜΕΣΟΙ: Κάιλ Μπέκερμαν (Σολτ Λέικ), Αλεχάντρο Μπεντόγια (Ναντ), Μάικλ Μπράντλεϊ (Τορόντο), Μπραντ Ντέιβις (Χιούστον), Μιξ Ντίσκερουντ (Ρόζενμποργκ), Τζούλιαν Γκριν (Μπάγερν Μονάχου), Ζερμέν Τζόουνς (Μπεσίκτας), Γκράχαν Ζούσι (Κάνσας Σίτι).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τζόζι Άλντιντορ (Σάντερλαντ), Κλιντ Ντέμπσεϊ (Σιάτλ), Άρον Γιόχανσον (Άλκμααρ), Κρις Βοντολόφσκι (Σαν Χοσέ).

Πορτογαλία: Με αυτοπεποίθηση και Ρονάλντο!
Όλα αυτά τα χρόνια και μετά την αποχώρηση του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι και Κάρλος Κεϊροζ, η Πορτογαλία παίρνει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις. Είτε είναι Euro είτε είναι Μουντιάλ. 
Οι Ίβηρες με τον Πάολο Μπέντο μέχρι στιγμής τα πάνε αρκετά καλά, ο νεαρός τεχνικός έχει φέρει νέα ταλέντα και με τους παλιούς - έμπειρους, προσπαθεί να παντρέψει το ταλέντο με την εμπειρία για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η αλήθεια είναι ότι οι "θαλασσοπόροι" θα προσπαθήσουν να κάνουν επιτέλους το κάτι παραπάνω σε μια μεγάλη διοργάνωση. 
Η Πορτογαλία το μόνο που έχει πετύχει σε επίπεδο Μουντιάλ είναι να κατακτήσει την 3η θέση το 1966 και την 4η θέση το 2006. Έκτοτε έχει μείνει στην αφάνεια, αλλά η βελτίωση σε καίριες θέσεις, με τον Μπέντο είναι εμφανής από τα Προκριματικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να "σκορπίζει" την Σουηδία και να στέλνει την εθνική ομάδα στη Βραζιλία. 
Οι Ίβηρες είναι μια ομάδα που έχει επίγνωση της υπεροχής των ικανοτήτων της και ικανή να τα δώσει όλα, ενώ ακόμα  έχει όλα όσα χρειάζεται αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή για να πραγματοποιήσει τον πρώτο της στόχο, δηλαδή να φθάσει τουλάχιστον στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. 
Η Πορτογαλία κληρώθηκε κατά την διάρκεια των Προκριματικών στον 6ο όμιλο της Ευρώπης και για ένα βαθμό από τους Ρώσους έχασε την κορυφή. Το συγκρότημα του Πάολο Μπέντο πέτυχε 6 νίκες και ηττήθηκε μονάχα από την Ρωσία με σκορ 1-0. Έτσι, αναγκάστηκε να δώσει μπαράζ με την Σουηδία. 
Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφερε άλλη μια παράσταση και έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης "διαλύοντας" μονάχος του, τους Σκανδιναβούς, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Πορτογαλία είναι εδώ δυνατή και έτοιμη για μεγάλα πράγματα. 
Φυσικά και η "δύναμη πυρός" των Ιβήρων είναι αδιαμφισβήτητα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Στα 29 του χρόνια ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει τα πάντα γύρω σε συλλογικό επίπεδο, με τελευταία του επιτυχία το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ της "Βασίλισσας". 
Ωστόσο έχει καημό ένα τρόπαιο με την αγαπημένη του εθνική ομάδα, θέλει πολύ να φέρει κάτι στη χώρα του, αλλά ξέρει ότι μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες την ομάδα. Ο Μπέντο ωστόσο φαίνεται ότι εισάκουσε τις φωνές του Ρονάλντο και θα τον πλαισιώσει με τους καλύτερους νέους Πορτογάλους που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα. 
Η ελπίδα πάντως που αναβλύζει μέσα από όλη την ομάδα είναι ότι αυτή η ταλαντούχα Πορτογαλική ομάδα μπορεί να μας προσφέρει πανέμορφες βραδιές ποδοσφαίρου. Απλά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να συνειδητοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τους και να τα δώσουν όλα στην Βραζιλία. 
Προγνωστικά: Από τα κέφια του Κριστιάνο Ρονάλντο θα φανεί που θα φθάσει η Πορτογαλία σε αυτή τη διοργάνωση. Ρεαλιστικά οι "θαλασσοπόροι" μπορούν να περάσουν τον όμιλο, ωστόσο λογαριάζουν χωρίς την Γκάνα και της Η.Π.Α. που περιμένουν στη... γωνία. 
Παιχνίδια ομίλων: Σαλβαδόρ (16 Ιουνίου 2014, 19:00 Γερμανία Πορτογαλία), Μανάους (23 Ιουνίου 2014, 01:00 Η.Π.Α. - Πορτογαλία), Μπραζίλια (26 Ιουνίου 2014, 19:00 Πορτογαλία - Γκάνα).
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Καημό το έχουν οι Πορτογάλοι να κατακτήσουν ένα Μουντιάλ. Από την εποχή του τεράστιου και αείμνηστου Εουσέμπιο, που προσπάθησε με "νύχια και δόντια" το 1966, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει στην εθνική ομάδα την 3η θέση στην διοργάνωση. Ακόμα το 2006, πιο πρόσφατα οι Ίβηρες κατέκτησαν την 4η θέση με την Εθνική Ομοσπονδία να ελπίζει ότι κάτι καλό θα γίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας. 
Προπονητής: Πάολο Μπέντο: Ο 44χρονος πορτογάλος Πάολο Μπέντο ξέρει πολύ καλά ό, τι μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για να στεφθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταθλητής κόσμου και κάνει όνειρα. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται πολύ μακρινά, αλλά όταν έχεις στην ομάδα σου το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης τίποτα δεν είναι απίθανο. Ο πρώην προπονητής της Σπόρτιγκ Λισσαβόνας και από το 2010 της Εθνικής, έχει φτιάξει μια καλή ομάδα, που επί των ημερών του σε 40 αγώνες έχει χάσει 7 μόνο φορές. Στη Βραζιλία πάει μετά από δύο νίκες που πέτυχε στα μπαράζ επί της Σουηδίας.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Εντουάρντο (Μπράγκα), Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ), Μπέτο (Σεβίλλη).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μπρούνο Αλβες (Φενέρμπαχτσε), Πέπε (Ρεάλ), Φάμπιο Κοεντράο (Ρεάλ), Ρικάρντο Κόστα (Βαλένθια), Νέτο (Ζενίτ), Αντρέ Αλμέιδα (Μπενφίκα), Ζοάο Περέιρα (Βαλένθια).
ΜΕΣΟΙ: Μιγκέλ Βελόζο (Ντινάμο Κιέβου), Ουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ), Ζοάο Μοουτίνιο (Μονακό), Βιεϊρίνια (Βόλφσμπουργκ), Ράφα (Μπράγκα), Ραούλ Μεϊρέλες (Φενέρμπαχτσε), Νανί (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σιλβέστρε Βαρέλα (Πόρτο), Ρούμπεν Αμορίμ (Μπενφίκα).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Ούγκο Αλμέιδα (Μπεσίκτας), Έντερ (Μπράγκα), Έλντερ Ποστίγκα (Λάτσιο).
Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Βρουσουκίδης, Μάριος Λουίζος



Προβολή 6ος ΟΜΙΛΟΣ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου