Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΓΚΑΝΑ - ΗΠΑ 1-2 , ΓΚΑΝΙΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 20" (VID)


Με το ίδιο νόμισμα (2-1) «πλήρωσαν» τη Γκάνα οι ΗΠΑ για τις δύο προηγούμενες ήττες τους από την αφρικανική ομάδα σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Σε ένα ματς με συναρπαστικό φινάλε, οι ΗΠΑ που είχαν προηγηθεί στο 29 δευτερόλεπτο, ισοφαρίστηκαν από την Γκάνα στο 82ο λεπτό με γκολ του Αγιού και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το τέρμα του Μπρουκς στο 87'.
Το γρήγορο γκολ του Ντέμπσεϊ έβαλε τις ΗΠΑ σε ρόλο οδηγού, πριν καν συμπληρωθούν 30" στον αγώνα (5ο πιο γρήγορο γκολ σε Μουντιάλ). Η Γκάνα χρειάστηκε αρκετή ώρα για να συνέλθει από το σοκ και εν τέλει κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι μετά το πρώτο 20λεπτο.
Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλίνσμαν όμως κατάφεραν να διαφυλάξουν το προβάδισμα, μην επιτρέποντας στους Αφρικανούς να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους και να απειλήσουν την εστία Χάουαρντ. Το πρώτο 45λεπτό κύλησε δίχως αλλαγή στο σκορ με τους Αμερικανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άπια δεν προχώρησε σε αλλαγές, ενώ ο Κλίνσμαν έριξε στο παιχνίδι τον Τζον Άντονι Μπρουκς, ο οποίος έμελλε να λυτρώσει την ομάδα του στο τέλος.
Η είσοδος του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στο 59' όμως, όπως και αυτή του Μίκαελ Εσιέν στο 71', έδωσαν στην αφρικανική ομάδα τις λύσεις που χρειαζόταν για να δραστηριοποιηθεί επιθετικά.
Στο 82' ο Αντρέ Αγιού κατάφερε να τρυπώσει στην περιοχή των ΗΠΑ και με κοντινό σουτ να νικήσει τον Χάουαρντ για το 1-1.
Η χαρά για την Γκάνα όμως δεν έμελλε να κρατήσει πολύ, αφού ο Μπρουκς με κεφαλιά από κόρνερ στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε ξανά το προβάδισμα στις ΗΠΑ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Οι συνθέσεις του αγώνα:
Γκάνα: Κουαράσεϊ, Οπάρε, Μένσα, Μπόι, Κουατζού Ασαμόα, Ράμπιου (71' Εσιέν), Μουντάρι, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού (59' Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ), Ατσού (78' Αντόμα), Ασαμόα Τζαν.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Φάμπιαν Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ (46' Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια, Τζερμέιν Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέμπσεϊ, Άλτιντορ (23' Άρον Γιόχανσον).
www.defencenet.gr

Γκάνα - ΗΠΑ (στιγμιότυπα) από contratvmundial

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου