Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

MUNDIAL 2014 , 7ος ΟΜΙΛΟΣ , ΡΩΣΙΑ , ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ , ΒΕΛΓΙΟ , ΑΛΓΕΡΙΑ






Αλγερία: "Αλεπούδες" του ύψους και του βάθους!
Στο "χρονοντούλαπο" έχει μπει η κακή πορεία της Αλγερίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ συνέλεξε μονάχα ένα βαθμό στον Γ' όμιλο κόντρα σε Αγγλία, Η.Π.Α. και Σλοβενία και σε κανένα από τα τρία παιχνίδια δεν έδειξε ότι αξίζει να περάσει στην επόμενη φάση. 
Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει άρδην για το Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, ο οποίος πιστεύει στις δυνάμεις και στο ταλέντο των παικτών του, περιμένοντας να περάσει η ομάδα τους Ομίλους που είναι και ο πρωταρχικός στόχος. 
Οι "αλεπούδες" πιο δεμένοι και με ψυχολογία στα ύψη θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία για το γόητρο και μετά για την διάκριση, μια διάκριση που το τεχνικό τιμ σε ορισμένους ποδοσφαιριστές δεν θα αργήσει να έρθει. 
Το Μουντιάλ για πολλούς - κύρια - ωστόσο του προπονητή, Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς είναι κριτήριο για τα επόμενα χρόνια της παραμονής του ή όχι στο Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 
Ο έμπειρος τεχνικός δεν στερείται ταλέντου, αφού σχεδόν σε όλες τις θέσεις έχει και ένα ταλέντο και έναν έμπειρο παίκτη. Στα συν συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο Ραϊς Μπολχί, ο πορτιέρο της ΤΣΣΚΑ Σόφιας εμπνέει σιγουριά, ενώ στα πλην η απειρία ορισμένων από τέτοιες οργανώσεις είναι ένας αρνητικός παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο της πορείας. 
Η Αλγερία έχει πολύ καλή άμυνα με τους Φαουζί Γκουλάμ και Τζεμέλ Μεσμπά να είναι από τους παίκτες που θα αναχαιτίσουν τις όποιες προσπαθείς των αντιπάλων, ενώ στη μέση είναι όλα τα "βαριά χαρτιά" με τους Φεγκουλί, Ταιντέρ, Μπραχίμι και Γεμπντά να σηκώνουν όλο το βάρος. 
Στην επίθεση οι Σλιμανί και Γκιλάς έχουν όλα τα φόντα να σκοράρουν ανά πάση στιγμή και ο Χαλίλχοντζιτς είναι σίγουρος ότι δεν θα τον διαψεύσουν, όπως και τους φιλάθλους που περιμένουν να δουν κάτι καλό. 
Προγνωστικά: Άλλη μια ομάδα που δεν μπορείς να δώσεις εύκολα προγνωστικά. Η Αλγερία θα προσπαθήσει να μπει "σφήνα" σε Βέλγιο και Ρωσία, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτούς για να βρεθεί στους οκτώ της διοργάνωσης. 
Παιχνίδια ομίλων: Μπέλο Οριζόντε (17 Ιουνίου 2014, 19:00 Βέλγιο - Αλγερία), Πόρτο Αλέγκρε (22 Ιουνίου 2014, 22:00 Νότια Κορέα - Αλγερία), Κουριτίμπα (26 Ιουνίου 2014, 23:00 Αλγερία  - Ρωσία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Επίσης και η Αλγερία δεν έχει κάποιο τρόπαιο στη κατοχή της.
Προπονητής: Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς: Ο Βόσνιος, Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, -γεννημένος στη Γιουγκοσλαβία-, οδήγησε και θα καθοδηγήσει την Αλγερία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Ο Ευρωπαίος τεχνικός πήγε την Ακτή Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το 2010, αλλά λίγο πριν την έναρξη των αγώνων απολύθηκε και την ομάδα διηύθυνε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον στη θέση του.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μοχαμέντ Ζεμαμούς (USM Αλζέρ), Ραΐς Μπολχί (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Σεντρίκ Σι Μοχαμέντ (CS Κονσταντέν).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Καρλ Μετζανί (Βαλανσιέν), Αϊσά Μαντί (Ρεμς), Ματζίντ Μπουγκερά (Λεκουίγια), Φαουζί Γκουλάμ (Νάπολι), Ραφίκ Χαλίς (Ακαντέμικα), Εσαΐντ Μπελκαλέμ (Γουότφορντ), Λιασίν Κανταμουρό (Μαγιόρκα), Τζαμέλ Μεσμπά (Λιβόρνο), Μεχντί Μοστεφά (Αζαξιό).
ΜΕΣΟΙ: Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια), Σαφίρ Ταϊντέρ (Ίντερ), Μεχντί Λασέν (Χετάφε), Αμπντελμουμέν Τζαμπού (Κλαμπ Αφρικέν), Γιασίν Μπραχιμί (Γράναδα), Ναμπίλ Μπενταλέμπ (Τότεναμ), Χασάν Γεμπντά (Ουντινέζε), Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ισλάμ Σλιμάνι (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Χιλέλ Σουντάνι (Ντίναμο Ζαγκρεμπ), Ναμπίλ Γκιλάς (Πόρτο).

Βέλγιο: "Διάβολοι" για την... υπέρβαση
Δώδεκα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την τελευταία συμμετοχή του Βελγίου το 2002 στα γήπεδα Ιαπωνίας - Κορέας με το Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κάνει μια αξιοσημείωτη πορεία και να αποκλείεται στη φάση των "16" από την Βραζιλία, η οποία κατέκτησε και το Μουντιάλ εκείνη τη χρονιά. 
Οι Βέλγοι ωρίμασαν όλα αυτά τα χρόνια, δούλεψαν σκληρά και "σφυρηλάτησαν" στην πλέον πιο διάσημη φάμπρικα της Ευρώπης στην επόμενη γενιά. 
Τα... αστέρια πάρα πολλά, τα οποία είναι έτοιμα να λάμψουν. Από τον Σονκ και τον Πέτερ Βαν Ντε Χέιντετ στον Αζάρ και τον Λουκάκου! Και όχι μόνο θα λέγαμε, αφού το Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει σε κάθε
θέση και έναν σπουδαίο και εξελίξιμο ποδοσφαιριστή. 
Μην εκπλαγείτε αν δείτε τους Βέλγους στην προημιτελική ή την ημιτελική φάση, θα ρισκάρω και θα πω ακόμα και στον τελικό. 
Οι ειδικοί δίνουν την παρέα του Κέβιν Μιραλάς να φθάσει τουλάχιστον στις ημιτελική φάση, αρκεί να μας το αποδείξει μέσα στο χορτάρι και πιστέψτε με κάτι τέτοιο το περίμενε όλος ο κόσμος. 
Οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις με νέους και παλιούς ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να εκτοξεύσουν το Βέλγιο και να το κάνουν μετά από πάμπολλα χρόνια γνωστό ανά τον κόσμο. Η "αρμάδα" του Μάρκ  Βίλμοτς που "σφύζει" από ταλέντο έκανε "πράγματα και θαύματα" στα Προκριματικά, πραγματοποιώντας υγιεινό περίπατο. 
Οι "διάβολοι" λοιπόν δεν δέχθηκαν ούτε μια ήττα και τερμάτισαν στην κορυφή με 26 βαθμούς με τα χαμόγελα να επιστρέφουν στις τάξεις των φιλάθλων, αλλά περισσότερο της Ομοσπονδίας που βλέπει ότι οι κόποι πήραν "σάρκα και οστά" πιο γρήγορα από ότι περίμεναν. 
Ο ένας πιο καλύτερος ποδοσφαιριστής από των άλλων: Και ξεκινάμε από την θέση "1". Τίμπο Κουρτουά ή Σιμόν Μινιολε; Ιδού το ερώτημα για τον Βίλμοτς, που πονοκεφαλιάζει για το ποιος πρέπει να πάρει φανέλα βασικού. Πάμε τώρα στην άμυνα Κομπανί (πρωταθλητής Αγγλίας), Βερμάελεν, Βερτόγκεν, Τόμπι Αλντερβέιρελντ; Ο μόνος σίγουρος και αναντικατάστατος είναι ο Κομπανί που θα ηγηθεί της άμυνας. 
Ο Βίλμοτς ωστόσο στηρίζει πολλά στα "τρεχαντήρια" του Αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τα μεγάλα αστέρια από τη μέση και μπροστά. Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Γιανουζάι, Μέρτενς, Βίτσελ, Ντεφούρ, Φελαινί, ποιος θα αφήσεις έξω; 
Άλλο ένα ερώτημα που χρίζει μεγάλης συζήτησης, ενώ τέλος μπορεί να είναι "πλήγμα" ο τραυματισμός του Μπεντέκε, ωστόσο ο "γερουσιαστής" θα στηριχθεί στην φανταστική φόρμα των επιθετικών της Έβερτον, Μιραλάς - Λουκάκου, που την εφετινή χρονιά "πετούσε φωτιές" στα αντίπαλα δίχτυα.
Εν κατακλείδι είναι φυσικό οι προσδοκίες να είναι υπέρμετρες, αλλά αυτός που κρατάει τα χαλινάρια, δηλαδή, ο Μάρκ Βίλμοτς γνωρίζει βαθιά μέσα του ότι μπορεί μαζί με τα "παιδιά" του να πετύχουν το ακατόρθωτο.
Προγνωστικά: Το Βέλγιο θα νικήσει στον Η' Όμιλο με άνεση και θα αποκτήσει αρκετή ορμή για να φθάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. 
Παιχνίδια Ομίλων: Μπέλο Οριζόντε (17 Ιουνίου 2014, 19:00, Βέλγιο - Αλγερία), Ρίο Ντε Τζανέιρο (22 Ιουνίου 2014, 19:00, Βέλγιο - Ρωσία), Σάο Πάολο (26 Ιουνίου 2014, 23:00 Νότια Κορέα - Βέλγιο).
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Το Βέλγιο ποτέ δεν είχε τα φόντα ή αν θέλετε την τύχη να πετύχει κάτι σπουδαίο όλα αυτά τα χρόνια σε Μουντιάλ. Το μόνο που έχει καταφέρει είναι το 1986 στα γήπεδα του Μεξικού να κατακτήσει την 4η θέση. 
Προπονητής: Μάρκ Βίλμοτς: Ο 44χρονος Μάρκ Βίλμοτς  θα δοκιμάσει την πρώτη του προπονητική εμπειρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Το Βέλγιο του Βίλμοτς "σφύζει" από ταλέντο και αναμένεται να έχει μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Μάρκ Βίλμοτς φημίζεται για την πειθαρχία που έχει εμφυσήσει στους παίκτες του, αλλά συγχρόνως και τις πολύ στενές και φιλικές σχέσεις που έχει μαζί τους. Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι μπορεί να αφήσει ιστορία στο Βέλγιο και να γίνει ο μεγάλος "ήρωας", αυτό ωστόσο για να γίνει χρειάζεται και αρκετή δόση τύχης. Ο χρόνος πάντως θα το δείξει σε λίγο καιρό...
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τιμπό Κουρτουά (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ), Κουν Κάστιλς (Χόφενχαϊμ).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τόμπι Αλντερβέιρελντ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αντονι Βάντεν Μπόρε (Άντερλεχτ), Λοράν Σιμάν (Σταντάρ Λιέγης), Βενσάντ Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάνιελ Βαν Μπόιτεν (Μπάγερν Μονάχου), Τόμας Βερμάελεν (Άρσεναλ), Νίκολας Λόμπαερτς (Ζενίτ), Γιαν Βερτόγκεν (Τότεναμ).
ΜΕΣΟΙ: Αξέλ Βίτσελ (Ζενίτ), Στίβεν Ντεφούρ (Πόρτο), Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μούσα Ντεμπελέ (Τότεναμ), Νασέρ Τσαντλί (Τότεναμ), Κέβιν Ντε Μπρούιν (Βόλφσμπουργκ), Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Αντνάν Γιανουζάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντράις Μέρτενς (Νάπολι).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρομέλου Λουκάκου (Έβερτον), Ντιβόκ Οριζί (Λιλ), Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον).

Νότια Κορέα: "Ευρωπαίοι πολεμιστές"
Για πολλά χρόνια η Νότια Κορέα δίνει το "παρών" στα Μουντιάλ, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει το μεγάλο "μπαμ" για να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα του κόσμου. 
Σε κάθε διοργάνωση οι "πολεμιστές του Ταεγκούκ" ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες, ξέροντας ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά από.... αγκάθια. 
Οι Ασιάτες άργησαν να βγουν  στην αγορά της Ευρώπης και τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι περισσότεροι εξ' αυτών βγάζουν το... παντεσπάνι τους στη Μπουντεσλίγκα και δεν είναι ουτοπικό να αναφέρουμε ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα προκύψει και ένα μεγάλο αστέρι, το οποίο θα πάρει από το χέρι την Νότια Κορέα και θα την φθάσει ψηλά σε μια διοργάνωση, όπως είναι το Μουντιάλ. 
Οι "κόκκινοι" έχουν προκριθεί εννέα φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πιο πρόσφατη το 2010. Η πρώτη τους συμμετοχή ήταν το 1954, όπου και αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων. Στο Παγκόσμιο του 2002, όπου διοργάνωσαν από κοινού με την Ιαπωνία, έφτασαν ως τον μικρό τελικό, χάνοντας από την Τουρκία με σκορ 3-2 σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχάσουν. 
Στο τελευταίο Μουντιάλ του 2010 οι Ασιάτες τερμάτισαν στην 2η θέση, πίσω από την Αργεντινή, αλλά στην επόμενη φάση δεν τα κατάφεραν, αφού η παρέα του Λουίς Σουάρεζ τους απέκλεισε και έτσι αποχαιρέτησαν την διοργάνωση, χωρίς να πετύχουν κάτι καλό. 
Η ομάδα του Χονγκ Μιουνγκ -Μπο δεν πάει για τουρισμό στην χώρα της σάμπας και για διακοπές, τουναντίον θα ταξιδέψει για να κάνει.... ζημιές σε όποια ομάδα την υποτιμήσει.
Πάντως από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου η Νότια Κορέα έχει γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο συμπαγής από άλλες φορές. 
Ο Μπο στηρίζει πάρα πολλά στη φόρμα Χονγκ Τζέονγκ Χο, που έκανε εξαιρετική σεζόν με την φανέλα της Άουγκσμπουργκ του Κι Σουνγκ Γιουενγκ που ήταν από τα βασικά στελέχη της εφετινής Σάντερλαντ και φυσικά του Σον Χέουνγκ Μιν που έκανε μια μεστή και αξιοζήλευτη πορεία με την Λεβερκούζεν. 
Βέβαια το μεγάλο αστέρι που αναμένεται αν λάμψει στα γήπεδα δεν είναι άλλο από τον Σον, ο οποίος μπορεί με την οξυδέρκεια και την διορατικότητα που τον διακατέχει να οδηγήσει την Νότια Κορέα ακόμα και στις 8 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Προγνωστικά: Η Νότια Κορέα είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Στον Η' όμιλο δεν υπάρχει περίπτωση να κοντράρει το φαβορί που είναι το Βέλγιο, ωστόσο μπορεί να ρίξει στο καναβάτσο και να πάρει την 2η θέση από την Ρωσία και την Αλγερία για να πάρει αυτοπεποίθηση.  
Παιχνίδια ομίλων: Κουιάμπα (18 Ιουνίου 2014, 01:00 Ρωσία -Νότια Κορέα), Πόρτο Αλέγκρε (22 Ιουνίου 2014, 22:00 Νότια Κορέα - Αλγερία), Σάο Πάολο (26 Ιουνίου 2014, 23:00 Νότια Κορέα - Βέλγιο). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η Νότια Κορέα τα τελευταία χρόνια άρχιζε να "ξεπετάγεται" από το καβούκι της, ειδικότερα δε από το 2002 που συνδιοργάνωσε το Μουντιάλ από κοινού με την Ιαπωνία. Σε επίπεδο λοιπόν παγκοσμίου Κυπέλλου στη φαρέτρα της έχει να θυμάται την 4η θέση που κατέκτησε στο 2002 στο... σπίτι της. 
Προπονητής: Χονγκ Μιούνγκ-Μπο: Ο Χονγκ Μιούνγκ-Μπο, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ασιάτες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, έχει στα 44 χρόνια του μια πιο σπουδαία αποστολή. Να διευθύνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 τη Νότια Κορέα. Μια αποστολή δυσκολότερη από αυτές που είχε μέχρι σήμερα  στην Under 20 και στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας.Ο Χονγκ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Κορέας σαν ποδοσφαιριστής  σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, ξέρει καλά τη διοργάνωση και ήταν ο πρώτος ασιάτης παίκτης που έπαιξε σε τέσσερα συνεχόμενα Μουντιάλ. Υπό την καθοδήγησή του, η νοτιοκορεατική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, το οποίο αποτελεί ρεκόρ, καθώς είναι η πρώτη ασιατική ομάδα ποδοσφαίρου που κερδίζει  μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση. Η Ομοσπονδία της Νότια Κορέα όμως περιμένει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας η ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω, καθώς διαθέτει ένα ελκυστικό ρόστερ, που θα μπορούσε να "χτυπήσει" κάθε αντίπαλο. Ο Μπο έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία και μένει να δούμε ποια είναι τα όρια αυτής της ομάδας. 
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζουνγκ Σουνγκ Ριόνγκ (Σουόν Μπλούγουϊνγκς), Κιμ Σέουνγκ Γκιού (Ουλσάν), Λι Μπουμ Γιούνγκ (Μπουσάν Ιπαρκ).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Παρκ Γιου Χο (Μάιντς), Κιμ Γιούνγκ Γκουόν (Γκουανγκζού Έβεργκράντε), Γιούν Σουκ Γιούνγκ (ΚΠΡ), Χουάνγκ Σέοκ Χο (Σανφρέσε Χιροσίμα), Χονγκ Τζέονγκ Χο (Άουγκσμπουργκ), Κουάκ Τάε Χούι (Αλ Χιλάλ), Λι Γιόνγκ (Ουλσάν), Κιμ Τσανγκ Σου (Κασίβα Ρεϊσόλ).
ΜΕΣΟΙ: Κι Σουνγκ Γιουένγκ (Σάντερλαντ), Χα Ντάε Σουνγκ (Γκουοάν Πεκίνου), Χαν Κουκ Γιούνγκ (Κασίβα Ρεϊσόλ), Παρκ Τζονγκ Γου (Γκουανγκζού R&F), Κιμ Μπο Κιούνγκ (Κάρντιφ Σίτι), Λι Τσουνγκ Γιόνγκ (Μπόλτον), Τζι Ντονγκ Γουόν (Άουγκσμπουργκ), Σον Χέουνγκ Μιν (Λεβερκούζεν).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κου Τζα Τσέολ (Μάιντς), Λι Κέουν Χο (Σανγκτζού Σανγκμού), Παρκ Τσου Γιούνγκ (Γουότφορντ), Κιμ Σιν Γουόκ (Ουλσάν).


Ρωσία: Θα ξυπνήσει η "αρκούδα";
Το Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας επιστρέφει σε Μουντιάλ από το τελευταίο του 2002 στα γήπεδα της Κορέας - Ιαπωνίας (!) με προσδοκίες, στόχους και πολλές φιλοδοξίες. 
Η "Ρώσικη αρκούδα" του Φάμπιο Καπέλο πιο ώριμη από ποτέ και με ένα "κράμα" παλιών και νέων ποδοσφαιριστών θα προσπαθήσει να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στην διοργάνωση με τον Ιταλό τεχνικό να οριοθετεί τον στόχο να δει την ομάδα του τουλάχιστον στις 8 καλύτερες ομάδες της μεγαλύτερης διοργάνωσης του πλανήτη.
Ο Ιταλός Ομοσπονδιακός τεχνικός θα στηριχθεί στο νέο ανατέλλων αστέρι της Ρωσίας, που ακούει στο όνομα Αλεξάντερ Κακόριν! 
Ο 23χρονος επιθετικός ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Λοκομοτίβ Μόσχας, όμως μεταπήδησε στην Ντινανό Μόσχας, όπου την εφετινή χρονιά έκανε σπουδαία πράγματα με τον Φάμπιο Καπέλο να εντυπωσιάζεται με την τεχνική του κατάρτιση και την οξυδέρκεια του μέσα στο χορτάρι. 
Ο Κακόριν θεωρείται από πολλούς η ελπίδα της Ρωσίας για τα επόμενα χρόνια, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης με την "Ρώσικη αρκούδα", οι προτάσεις θα πέσουν βροχή.
Πέρα από τον Κακόριν, υπάρχει και ο Άλαν Τζαγκόεφ. Το "μηχανάκι" της μεσαίας γραμμής των Ρώσων και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Τζαγκόεφ από το 2008 αγωνίζεται με τα εθνικά χρώματα, διακρίνεται για την θανατηφόρες κάθετες πάσες του, για την φαντασία του μέσα στο παιχνίδι, ενώ διαθέτει πολύ καλό ένστικτο σκοραρίσματος και όποτε χρειαστεί, βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο για να σκοράρει. 
Ο Καπέλο είναι ένας έξυπνος προπονητής και ξέρει πότε πρέπει να πάρει το μάξιμουμ από τους παίκτες του. Σε αυτή τη διοργάνωση γνωρίζει ότι τα εμπόδια θα είναι πάρα πολλά, έχει όμως πίστη και σιγουριά ότι η Ρωσία  μπορεί να κάνει ζημιές. 
Πάντως, αν και ο παράγων τύχη είναι με το μέρος τους, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δούμε τη Ρωσία πιο μαχητική από άλλες φορές. 
Προγνωστικά: Θα πιέσει στενά για την δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά το πόσο θα αντέξει θα εξαρτηθεί από τις αντοχές της σε πιο αξιόλογους αντιπάλους.  
Παιχνίδια ομίλων: Κουιάμπα (18 Ιουνίου 2014, 01:00 Ρωσία - Νότια Κορέα), Ρίο Ντε Τζανέιρο (22 Ιουίου 2014, 19:00 Βέλγιο - Ρωσία), Κουριτίμπα (26 Ιουνίου 2014, 23:00 Αλγερία - Ρωσία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Οι Ρώσοι δεν έχουν κατακτήσει ποτέ Μουντιάλ, σε αντίθεση με το Euro, που έχουν στη φαρέτρα τους μια κατάκτηση το 1960 (ως ΕΣΣΔ). Μεγάλη δίψα υπάρχει για ένα Μουντιάλ όχι μόνο από τους ποδοσφαιριστές και την Ομοσπονδία, αλλά και από τον ίδιο Ρώσο ηγέτη, Βλάντιμιρ Πούτιν, που παρακολουθεί τους αγώνες της Ρωσίας.
Προπονητής: Φάμπιο Καπέλο: Ο Φάμπιο Καπέλο στα 67 του, θα έχει με τη Ρωσία δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο αφού στη Νότια Αφρική ήταν υπεύθυνος της ομάδας της Αγγλίας. Ο Ιταλός προπονητής έχει μια νεανική ομάδα που μπορεί να δώσει το δικό της χρώμα στη Βραζιλία το 2014. Πέρασε πρώτη από τον όμιλό της με απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού και έστειλε την δεύτερη Πορτογαλία στα μπαράζ. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για το Φάμπιο Καπέλο αλλά και για τους Ρώσους που πάνε για 10η φορά σε τελικούς Μουντιάλ, με πιο ευτυχισμένη στιγμή για αυτούς, η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ), Σεργκέι Ριζίκοφ (Ρούμπιν Καζάν).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, Γκέοργκι Σενίκοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βλαντιμίρ Γκρανάτ, Αλεξέι Κοζλόφ, (Ντιναμό Μόσχας), Αντρέι Γιεσένκο (Ανζί), Ντμίτρι Κομπαρόφ (Σπαρτάκ Μόσχας) και Αντρέι Σεμένοφ (Τέρεκ Γκρόζνι).
ΜΕΣΟΙ: Ιγκόρ Ντενίσοφ, Γιούρι Ζιρκόφ (Ντιναμό Μόσχας), Άλαζ Ντζαγκόεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Πάβελ Μογκιλέβετς(Ρούμπιν Καζάν), Ντένις Γκλουσάκοφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Βίκτορ Φαϊζούλιν, Όλεγκ Σάτοφ (Ζενίτ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αλεξάντερ Κερζακόφ (Ζενίτ), Αλεξέι Ιόνοβ, Αλεξάντερ Κακόριν (Ντιναμό Μόσχας), Μαξίμ Κανούνικοφ (Αμκάρ Περμ), Αλεξάντερ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας).
Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Βρουσουκίδης, Μάριος Λουίζος



Προβολή 7ος ΟΜΙΛΟΣ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου