Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ , 1ος ΟΜΙΛΟΣ ,



Α' ΟΜΙΛΟΣ: 


Βραζιλία: Η χωρά της Σάμπα και του ποδοσφαίρου
Η Βραζιλία είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες εθνικές ομάδες του κόσμου και αυτό γιατί μέσα στις δεκαεννιά τελικές φάσεις έχει καταφέρει να σήκωση το βαρύτιμο τρόπαιο πέντε φορές, ενώ βρέθηκε και άλλες δυο φορές στον μεγάλο τελικό! Αυτή την φορά μέσα στην έδρα της και με τον κόσμος της δίπλα, είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει την διοργάνωση. 
Βέβαια οι διοργανωτές έχουν πολλά προβλήματα λίγες ημέρες πριν την έναρξη του κυπέλλου και αυτό είναι κυρίως σε γήπεδα  αλλά και την βία και κλοπές  που υπάρχει στην χωρά του…. καφέ. Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα αυτά τα γεγονότα θα εκληφθούν πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο "ζει και αναπνέει" όλος ο πλανήτης.
Προγνωστικά: Η "σελεσάο" δεν έχει άλλο στόχο και μοναδικό σε αυτή την διοργάνωση, από το να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Αν δεν καταφέρει να βρεθεί στον τελικό της 12 Ιουλίου μπροστά στο κοινό της, τότε θα έχει πετύχει την πλήρη αποτυχία. 
Παιχνίδια ομίλων: Σάο Πάολο (21 Ιουνίου 2014, 23:00 Βραζιλία - Κροατία), Φορταλέζα (17 Ιουνίου 2014, 22:00 Βραζιλία - Μεξικό), Μπραζίλια (23 Ιουνίου 2014, 23:00 Καμερούν - Βραζιλία).
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η Βραζιλία είναι η ρέκορντμαν της διοργάνωσης. Η "σελεσάο" έχει σπάσει.... κάθε δεδομένο στο Μουντιάλ, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο πέντε φορές! Οι "καριόκας" σε κάθε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι από τα μεγάλα φαβορί και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι διαθέτει τα μεγαλύτερα αστέρια παγκοσμίως. 
Προπονητής: Λουίς Φελίπε Σκολάρι: Προπονητής των «Καριόκα» είναι ο γνωστός σε όλους και ειδικά  στην Ελλάδα Λούις Φελίπε Σκολάρι. Ένας προπονητής  που μπορεί να βγάλει από τους παίκτες τους το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο Βραζιλιανός κόουτς δεν είναι η πρώτη φόρα που κάθεται στον πάγκο της Εθνικής και το αγαπημένο του σύστημα είναι το επιθετικό 4-3-3. Μια συνταγή που έφερε την Βραζιλία να κατακτάει την πρώτη θέση στο Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Νότια Κορέας &Ιαπωνίας. 
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζούλιο Σέζαρ (Τορόντο FC), Τζέφερσον (Μποταφόγκο), Βίκτορ (Ατλέτικο Μινέιρο). 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ντάντε (Μπάγερν), Νταβίντ Λουίς (Τσέλσι), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Ενρίκε (Νάπολι), Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Μαϊκόν (Ρόμα), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάξουελ (Παρί Σεν Ζερμέν). 
ΜΕΣΟΙ: Φερναντίνιο (Μαν. Σίτι), Ερνάνες (Ίντερ), Λουίς Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Όσκαρ (Τσέλσι), Παουλίνιο (Τότεναμ), Ραμίρες (Τσέλσι), Γουίλιαν (Τσέλσι). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπερνάρντ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Φρεντ (Φλουμινένσε), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Χουλκ (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Τζο (Ατλέτικο Μινέιρο). 

Καμερούν: Τα "λιοντάρια" της Αφρικής!
Το Καμερούν έχει προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου άλλες έξι φορές. Αυτή η επίδοση είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη Αφρικανική χώρα. 
Από τις έξι προηγούμενες συμμέτοχες, μόλις μια φόρα κατάφερε να προχωρήσει πέραν των ομίλων και αυτό έγινε το 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας, φτάνοντας στα προημιτελικά χάνοντας από την Αγγλία στην παράταση.
Στο φετινό μουντιάλ το σύνολο του  Βόλκερ Φίνγκε εμφανίζεται αρκετά αδύναμο  και χωρίς πολλές ελπίδες για κάτι καλό στην διοργάνωση. Το αγαπημένο σύστημα Γερμανού προπονητή είναι το 4-2-3-1 που όμως αρκετές φόρες έφερε προβλήματα στην ομάδα του Σάμουελ Έτο.
Πάντως το μόνο σίγουρο για το Καμερούν είναι ότι δείχνει καλά στοιχεία, μαχητικότητα στα φιλικά και ίσως αυτός είναι ένας παράγοντας ότι η αφρικανική ομάδα δεν θα είναι εύκολη λεία για κανένα αντίπαλο. 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός από την άλλη μεριά γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη δίψα για κάτι καλό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα στηριχθεί σε μια "τριάδα - φωτιά" με τους Ετό, Τσούπο Μοτινγκ και Ακίλε Γουεμπό να είναι τα πρώτα... βιολιά της επίθεσης. 
Προγνωστικά: Το Καμερούν σε αυτή την διοργάνωση έχει μοναδικό στόχο να περάσει πρώτα τους ομίλους και μετά ότι έρθει ευπρόσδεκτο. Στα φιλικά πάντως έδειξε ότι θα είναι "σκληρό καρύδι" και έχει μεγάλες πιθανότητες να κοντράρει Κροατία και Βραζιλία.
Παιχνίδια ομίλων: Νατάλ (13 Ιουνίου 2014, 19:00 Μεξικό - Καμερούν), Μανάους (19 Ιουνίου 2014, 01:00 Καμερούν - Κροατία), Μπραζίλια (23 Ιουνίου 2014, 23:00 Καμερούν - Βραζιλία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Τα λιοντάρια της Αφρικής δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το βαρύτιμο τρόπαιο, για το μόνο που δηλώνουν υπερήφανοι ως εκπρόσωποι της Αφρικής είναι ότι έφτασαν στα προημιτελικά στο Μουντιάλ της Ιταλίας στο μακρινό 1990. 
Προπονητής: Βόλκερ Φίνκε: Ο 65χρονος Γερμανός Βόλκερ Φίνκε ανέλαβε το Καμερούν το 2013 και κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Πρώτο... βιολί και ρέκορντμαν του Καμερούν είναι ο Σάμουελ Ετό΄ο, που χάρη στη μεσολάβηση του Φίνκε, πείστηκε και επέστρεψε στην Εθνική ομάδα. Διετέλεσε προπονητής για 16 χρόνια χωρίς διακοπή στον ίδιο σύλλογο (Φράιμπουργκ ) και συνεπώς, κάτοχος του ρεκόρ μακροβιότητας στο γερμανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τσαρλς Ιτάνζ (ΠΑΟΚ/Κόνιασπορ), Σάμι Τζοκ (Φετιχέσπορ), Λοίκ Φεϊντζού (Κότον Σπορ). 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αλαν Νιόμ (Γρανάδα), Ντάνι Νουνκέ (Μπεσίκτας), Σέντρικ Τζεγκούε (Κότον Σπορ), Αουρελιέν Σεντζού (Γαλατασαράι), Νίκολας Νκούλου (Μαρσέιγ), Χένρι Μπεντίμο (Λιόν), Μπενουά Ασού Εκότο (Τότεναμ). 
ΜΕΣΟΙ: Εγιόνγκ Ενόχ (Αντάλιασπορ), Ζαν Μακούν (Ρεν), Ζοέλ Ματίπ (Σάλκε), Στεφάν Εμπιά (Σεβίλη), Λαντρί Ενγκουέμο (Μπορντό), Αλεξάντρ Σονγκ (Μπαρτσελόνα), Έντγκαρ Σαλί (Λανς), Μπέντζαμιν Μουκάντζο (Νανσί). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Σάμουελ Ετό (Τσέλσι), Ερίκ Τσούπο Μότινγκ (Μάιντς), Βίνσεντ Αμπουμπακάρ (Λοριάν), Ακίλε Γουέμπο (Φενέρμπαχτσε), Φαμπρίς Ολίνγκα (Μάλαγα). 

Κροατία:  Μια "φλόγα" που είναι έτοιμη να ανάψει
Νέα σελίδα θέλουν να "γράψουν" οι Κροάτες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας επιστρέφοντας, έστω και στους ομίλους μετά από απουσία οκτώ ετών. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειάστηκε να μπουν σε ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ, αφού κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης έμειναν πίσω από το Βέλγιο που ήταν το απολυτό αφεντικό. 
Οι "Φλογεροί" (σ.σ. παρατσούκλι), είχαν μια ακόμα προσπάθεια να μπουν ξανά στον ποδοσφαιρικό  χάρτη με την βοήθεια των μπαράζ με αντίπαλο την Ισλανδία.
Την ευκαιρία αυτήν την άρπαξαν και με μια νίκη με 2-0 και με το "λευκό" (0-0), οι Κροάτες θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Ο Νίκο Κόβατς διαδέχθηκε στο πάγκο των Κροατών τον, Ίγκορ Στίματς και με την αρωγή της ομοσπονδίας, αλλά και των ποδοσφαιριστών που τον γνωρίζουν καλά, ελπίζουν στη Βραζιλία σε μια μεγάλη διάκριση. 
Οι Κροάτες φημίζονται για το επιθετικό τους παιχνίδι και ασχέτως αν βρίσκεται στον όμιλο η Βραζιλία, το Καμερούν και το Μεξικό αναμένεται ο νεαρός τεχνικός να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικές διαθέσεις. 
Ο Λούκα Μόντριτς θα είναι ο "μαέστρος" της μεσαίας γραμμής μαζί με τον "εγκέφαλο", τον Ιβάν Ράκιτιτς. Φυσικά η "δύναμη πυρός" είναι στην επίθεση, όπου εκεί όλα δείχνουν ότι οι επιθετικοί θα είναι ένας μόνιμος κίνδυνος σε κάθε αντίπαλο. 
Μάντζουκιτς και Όλιτς στο 4-4-2 ταιριάζουν γάντι στα πλάνα του Κόβατς, ωστόσο υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δούμε και το πιο επιθετικογενές 4-3-3, όπου θα προστεθεί και ο Νίκιτσα Γέλαβιτς που πραγματοποίησε καλή χρονιά με τις Έβερτον/Χαλ. 
Προγνωστικά: Με βάση την κατάρτιση του ομίλου, αλλά και την εικόνα που έχουν παρουσιάσει, κατά την διάρκεια των προκριματικών, αλλά και αυτών των μπαράζ, οι Κροάτες έχουν αυξημένες ελπίδες να εξασφαλίσουν την δεύτερη θέση και να περάσουν στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.  
Παιχνίδια ομίλων: Σάο Πάολο (12 Ιουνίου 2014, 23:00 Βραζιλία - Κροατία), Φορταλέζα (17 Ιουνίου 2014, 22:00 Βραζιλία - Μεξικό), Μπραζίλια (23 Ιουνίου 2014, 23:00 Καμερούν - Βραζιλία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 η Κροατία έκανε σπουδαία διοργάνωση και κατάφερε και τερμάτισε στην 3η θέση της διοργάνωσης. Οι βαλκάνιοι ηττήθηκαν με σκορ 2-1 από τους Γάλλους στην ημιτελική φάση και στον "μικρό τελικό" κέρδισαν με σκορ 2-1 την Ολλανδία και κατετάγη στην 3η θέση. 
Προπονητής: Νίκο Κόβατς: O 42χρονος γερμανο-θρεμμένος Nίκο Κόβατς, τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε την κροατική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά την απόλυση του Iγκόρ Στίματς και είναι υπεύθυνος για τη μοίρα της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Η Κροατία κατάφερε τελικά να προκριθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία μετά από μια νίκη εναντίον της Ισλανδίας (2-0) και μια ισοπαλία στα μπαράζ. Ήταν οι μοναδικοί αγώνες που έχει δώσει η Κροατία υπό την καθοδήγηση του Νίκο Κόβατς και θα είναι στο τιμόνι της μέχρι το τέλος του UEFA Euro του 2016.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Στίπε Πλετίκοσα (Ροστόφ), Ντάνιελ Σούμπασιτς (Μονακό), Όλιβερ Ζελενίκα (Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ). 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ), Ντέγιαν Λόβρεν (Σαουθάμπτον), Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας), Γκόρντον Σίλντενφελντ (Παναθηναϊκός), Ντάνιελ Πράνιτς (Παναθηναϊκός), Ντομαγκόι Βίντα (Ντιναμό Κιέβου), Σίμε Βρσάλικο (Τζένοα). 
ΜΕΣΟΙ: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ), Ιβάν Ράκιτιτς (Σεβίλλη), Ογκνιέν Βουκόγιεβιτς (Ντιναμό Κιέβου), Ιβάν Πέρισιτς (Βόλφσμπουργκ), Ματέο Κόβατσιτς (Ίντερ), Μαρσέλο Μπρόζοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ιβάν Μόσινιτς (Ριέκα), Σάμιρ (Χετάφε). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάριο Μάντζουκιτς (Μπάγερν), Ίβιτσα Όλιτς (Βόλφσμπουργκ), Εντουάρντο (Σαχτάρ), Νίκιτσα Γέλαβιτς (Χαλ), Άντε Ρέμπιτς (Φιορεντίνα).

Μεξικό: Οι προβληματικοί "Αζτέκοι"
Οι "Ατζέκοι", οδεύουν στο Μουντιάλ με πολλά προβλήματα, καθώς για να φτάσουν στην τελική φάση έπρεπε πρώτα να αλλάξουν τέσσερις προπονητές (!), να γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της Εθνικής, αλλά και να περάσουν τον σκόπελο των μπαράζ με την Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο κατάφεραν να πέρασαν αρκετά άνετα με τελικό σκορ 9-3 σε διπλούς αγώνες. 
Σε αυτό το Μουντιάλ οι "Ελ τρι" δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο, μιας και είναι στο πρώτο όμιλο με Βραζιλία και Κροατία που είναι τα φαβορί για την επομένη φάση στον όμιλο τους. 
Ο προπονητής, Μιγκέλ Ερέρα, στηρίζετε κυρίως σε ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα της χώρας αλλά και  στον Χαβιέρ Ερναντέζ, ενός παίκτη που έχει μεγάλη έμπειρα από Ευρωπαϊκά γήπεδα και θεσμούς με τα χρώματα της Μαν.Γιουνάιτεντ.
Προγνωστικά: Ο στόχος είναι να περάσει τουλάχιστον τους ομίλους, αλλά κάτι τέτοιο είναι διόλου απίθανο, καθώς με φαβορί Βραζιλία και Κροατία θα πρέπει να δώσει όλες τις δυνάμεις που διαθέτει. 
Παιχνίδια ομίλων: Νατάλ (13 Ιουνίου 2014, 19:00 Μεξικό - Καμερούν), Φορταλέζα (17 Ιουνίου 2014, 22:00 Βραζιλία - Μεξικό), Ρεσίφε (23 Ιουνίου 2014, 23:00 Κροατία - Μεξικό). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Το Μεξικό δεν έχει να επιδείξει κάποιο Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και παίρνει μέρος τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση, δεν διαθέτει στο ρόστερ της τα κατάλληλα "όπλα" για να κοντράρει μεγάλους αντιπάλους βεληνεκούς π.χ. Βραζιλίας. 
Προπονητής: Μιγκέλ Ερέρα: Ο Μιγκέλ Ερέρα θα καθοδηγήσει το Μεξικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Η "ψείρα", όπως είναι το ψευδώνυμο του 45χρονου μεξικανού προπονητή, ανέλαβε την Εθνική ομάδα της χώρας του σε μια ταραχώδη περίοδο, στις 13 Οκτώβρη του 2013. Αντικατέστησε τον Βίκτορ Μανουέλ Βούσετιτς και έγινε ο τέταρτος προπονητής της εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του μήνα. Οδήγησε τους "Ελ τρι" σε συνολική νίκη 9-3 επί της Νέας Ζηλανδίας σε δύο αγώνες διηπειρωτικών πλέι-οφ για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι "φαν" του αμφιλεγόμενου συστήματος 3-5-2! 
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Οτσόα (Αζαξιό), Κορόνα (Κρουζ Αζούλ), Ταλαβέρα (Τολούκα). 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αγκιλάρ (Αμέρικα), Λαγιούν (Αμέρικα), Ρέγες (Άτλας), Μάρκες (Λεόν), Αγιάλα (Τίγκρες), Μορένο (Εσπανιόλ), Σαλσίδο (Τίγκρες), Γουαρδάδο (Λεβερκούζεν). 
ΜΕΣΟΙ: Μεντίνα (Αμέρικα), Βάσκες (Λεόν), Μπρισουέλα (Τολούκα), Μόντες (Λεόν), Πένια (Λεόν), Φαμπιάν (Κρουζ Αζούλ), Ερέρα (Πόρτο). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χιμένες (Αμέρικα), Πουλίδο (Τίγκρες), Ερνάντες (Μαν. Γιουνάιτεντ), Ντος Σάντος (Βιγιαρεάλ), Περάλτα (Σάντος Λαγκούνα). 
Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Βρουσουκίδης, Μάριος Λουίζος



Προβολή 1ος ΟΜΙΛΟΣ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου