Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΜΕΞΙΚΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ 3-1 , ΟΙ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ





Με μια μεγάλη εμφάνιση στο β΄ημίχρονο, οι Μεξικανοί του Ερνέστο Ερέρα επικράτησαν 3-1στην «Αρένα Περναμπούκο» των Κροατών και πήραν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ μέσω του 1ου ομίλου,όπου θα συναντήσουν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, την Ολλανδία
Στα κρύα του λουτρού έμειναν οι παίκτες του Κόβατς, που παρότι πάλεψαν «προδόθηκαν» από τα αμυντικά τους λάθη και την έλλειψη φαντασίας στην επίθεση. Ο αρχηγός, Μάρκεζ, άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τους Λατινοαμερικάνους στο 72’ και τρία λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός Γκουαρδάδο κλείδωσε τη νίκη (75’). 
Ο Τσιτσαρίτο μπήκε «φουριόζος» και έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη της ομάδας του κάνοντας το 3-1 με κεφαλιά στο 82ο λεπτό. Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν με τον Πέρισιτς στο 86ο λεπτό. 
Το ματς: Πολύ συντηρητικά μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς. Οι δύο προπονητές δεν θέλησαν να δείξουν τις προθέσεις τους και τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν με το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό.
Οι Κροάτες κέρδισαν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσαν να πλησιάσουν οργανωμένα την εστία του Οτσόα. Το Μεξικό, ενώ έμοιαζε να έχει παθητικό ρόλο λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά και στην πρώτη του φάση με τον Ερέρα τράνταξε το δοκάρι του Πλετίκοσα (16’), ενώ λίγο αργότερα ο Ερέρα δεν μπόρεσε να τον νικήσει από θέση τετ-α-τετ (19’). 
Οι παίκτες του Κόβατς κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό με την τριάδα των Πράνιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς, αλλά συνέχιζαν να μην δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των Μεξικανών. Οι Λατινοαμερικάνοι ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας και δεν άφησαν τους Κροάτες να πλησιάσουν την περιοχή τους, ενώ με τα κόρνερ που κέρδισαν έπειτα από προσπάθειες του Γκουαρδάδο, άγχωσαν τον Πλετίκοσα και τους αμυντικούς του.
Τελικά, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. 
Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε καλύτερο ρυθμό, καθώς οι Κροάτες έπαιξαν πιο ανοιχτά. Η έλλειψη φάσεων συνέχισε να προβληματίζει και τους δύο προπονητές, που είδαν τους παίκτες τους να έχουν αρκετές σκληρές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.
Η ομάδα του Κόβατς προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Οτσόα, όμως οι αμυντικοί τους τις εξουδετέρωναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου