Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

MUNDIAL 2014 , 4oς ΟΜΙΛΟΣ , ΑΓΓΛΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ , ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ , ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ



Αγγλία: Με νέο... αίμα τα "λιοντάρια"!
Νέα εποχή, νέα έθιμα και μια μεγάλη αλλαγή σελίδας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγλλίας. Ο Ρόι Χόγκτσον δεν αστειεύεται και άφησε εκτός αρκετούς πρωτοκλασσάτους παίκτες από το Νησί και όχι μόνο και έφερε "νέους", ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές. 
Εκτός έμεινε ο αριστερός μπακ, Άσλει Κόουλ, που έγινε μεγάλος ντόρος, ενώ ακόμη ο Άγγλος κόουτς είχε σκεφτεί να αφήσει εκτός διοργάνωσης και τον Λάμπαρντ (!), αλλά τελικά αποφάσισε να τον πάρει μαζί του.
Από εκεί και πέρα η... νέα φουρνιά ακούει στα ονόματα: Ρος Μπάρκλει (Έβερτον), Λουκ Σο (Σαουθάμπτον), Άνταμ Λαλάνα (Σαουθάμπτον), Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), ενώ καμία έκπληξη δεν προκάλεσε το γεγονός ότι συμπεριέλαβε στην 23άδα και τον 32χρόνο "μπόμπερ", πλέον της Λίβερπουλ, Ρίκι Λάμπερτ!
Ο Χόγκτσον με αυτή τη κίνηση έδειξε ότι οι αλλαγές είναι επιτακτικές, καθώς η εθνική Αγγλίας είχε κορεστεί και χρειαζόταν ένα γερό... ηλεκτροσόκ για να πάρει τα πάνω της. 
Από εκεί και πέρα, στη τελική φάση οι Βρετανοί έφτασαν "μετά κόπων και βασάνων", καθώς μόλις την τελευταία αγωνιστική κατάφεραν και πήραν το "χρυσό" εισιτήριο από την Ουκρανία, που έμεινε εκτός πρώτης θέσης. 
Βέβαια το βάρος πέφτει πάνω στον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος πραγματοποίησε φοβερή σεζόν και σε έναν άλλο ρόλο μέσα στο γήπεδο με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο μεγάλος "στίβι" είναι πανέτοιμος να σβήσει τα κακώς κείμενα και τα μαύρα σύννεφα, που μαζεύτηκαν πάνω από τη σκέπη της Αγγλίας και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. 
Η ομάδα.... λούζερ παύει πλέον να ισχύει, ωστόσο ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον είχε αντίθετη άποψη, αφού με δηλώσεις του κατακεραύνωσε το εθνικό συγκρότημα, πιστεύοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν αληθινοί ποδοσφαιριστές, που να "ματώνουν" τη φανέλα. 
Η αλήθεια είναι ότι ο εγωισμός των διεθνών έχει θιχτεί και όλοι μαζί είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί την "νέα" Αγγλία, που "χτίζεται" με κόπο και θυσίες επί καθημερινής βάσεως.  
Προγνωστικά: Μυστήριο... τρένο η Αγγλία. Είναι ικανή να τερματίσει πρώτη, αλλά και τελευταία σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Η αποστολή της είναι για δυνατούς λύτες, αλλά αν θέλει να αποδείξει κάτι η μεγάλη ευκαιρία είναι τώρα. 
Παιχνίδια ομίλων: Μανάους (15 Ιουνίου 2014, 01:00 Αγγλία - Ιταλία), Σάο Πάολο (19 Ιουνίου 2014, 22:00 Ουρουγουάη - Αγγλία), Μπέλο Οριζόντε (24 Ιουνίου 2014, 19:00 Κόστα Ρίκα - Αγγλία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Στην αφάνεια εδώ και κάμποσα χρόνια βρίσκονται οι Άγγλοι. Πρέπει να πάμε πίσω, πολύ πίσω και το 1966, όπου οι οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Από τότε τα "λιοντάρια" έχουν να μας δείξουν μια κατάκτηση 4η θέσης το 1990. 
Προπονητής: Ρόι Χόγκτσον: Μετά την παραίτηση του Φάμπιο Καπέλο, στις 1/5/2012, το τιμόνι της Εθνικής Αγγλίας ανέλαβε ο Ρόι Χόγκτσον  με 4χρονο συμβόλαιο. Αποστολή του να αφυπνίσει την Αγγλία και να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, που εδώ και πολλά χρόνια είναι καθηλωμένη στη λάμψη του 1966, όταν και η Αγγλία κατέκτησε τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εντός έδρας. Από τότε - και δε μιλάμε για το τελευταίο Παγκόσμιο που σχεδόν διασύρθηκε- η Αγγλία έχει να θυμάται μόνο την τέταρτη θέση του 1990. Μια ομάδα που από το 1950 και μετά μετράει 14 συμμετοχές. Ο Χόντσον δήλωσε πριν λίγες μέρες, ότι "η επίτευξη της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία ήταν πιο περήφανη στιγμή του στο ποδόσφαιρο". 
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Φρέιζερ Φόρστερ (Σέλτικ), Μπεν Φόστερ (Γουέστ Μπρομ), Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Λάιτον Μπέινς και Φιλ Τζαγκέλκα (Έβερτον), Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι), Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ), Φιλ Τζόουνς και Κρις Σμόλινγκ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Λουκ Σο (Σαουθάμπτον).
ΜΕΣΟΙ: Ρος Μπάρκλεϊ (Έβερτον), Στίβεν Τζέραρντ, Τζόρνταν Χέντερσον και Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ), Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), Τζέιμς Μίλνερ (Μάντσεστερ Σίτι), Τζακ Γουίλσιρ και Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (Άρσεναλ), Άνταμ Λαλάνα (Σαουθάμπτον).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρίκι Λάμπερτ (Σαουθάμπτον), Γουέιν Ρούνεϊ και Ντάνι Γουέλμπεκ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ).

Ιταλία: "Σκουάντρα Ατζούρα" για το 5ο;
Με "χρυσά γράμματα" στο βιβλίο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν γραφτεί τα σπουδαία κατορθώματα της Ιταλίας σε μια τέτοια ιστορική διοργάνωση. 
Το συγκρότημα του Τσέζαρε Πραντέλι θα προσπαθήσει να πετύχει την υπέρβαση και να φτάσει έως τον τελικό της 12η Ιουλίου στο Ρίο.
Αυτός άλλωστε είναι ο μεγάλος στόχος πρωτίστως, καθώς δευτερευόντως θέλει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και να φτάσει την Βραζιλία στα πέντε κύπελλα. 
Οι Ιταλοί είναι μια ομάδα "σφυρηλατημένοι" για να αντέχει στα δύσκολα, είναι μια ομάδα που αν υποτιμηθεί μπορεί ο αντίπαλος να το πληρώσει πολύ ακριβά. 
Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση δίνει τον καλύτερο της εαυτό με μοναδικό στόχο την διάκριση, μια διάκριση που για να έρθει θα πρέπει να περάσει από "σαράντα κύματα". 
Οι "ατζούροι" για να φτάσουν, ωστόσο εως εδώ, είχαν εύκολο προκριματικό όμιλο, καθώς από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (Δανία, Τσεχία) δεν είναι πρόβλημα να τις πετάξει εκτός Μουντιάλ. 
Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία έχει αλλάξει σε ένα μεγάλο ποσοστό από τον έμπειρο Αντρέα Πραντέλι, που θα στηριζεί πολλά στην φόρμα του Μάριο Μπαλοτέλι, όσον αφορά το κομμάτι το επιθετικό. 
Μάλιστα κοιμάται ήσυχος τα βράδια, καθώς κάτω από τα γκολπόστ ο πολύπειρος, Τζιαλουιντζί Μπουφόν είναι "κέρβερος" και ο κάθε αντίπαλος θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά για να του παραβιάσει την εστία. 
Στην άμυνα τώρα το βάρος πέφτει στους Κιελίνι, Μπονούτσι, που θα είναι τα οι δύο "κολώνες", αν και ολίγον "κορεσμένοι"-κουρασμένοι τα τελευταία χρόνια ο ομοσπονδιακός τεχνικός πιστεύει πολύ στις ικανότητες τους.
Στο κέντρο το τεχνικό τιμ "τρίβει τα χέρια του" από ικανοποίηση, καθώς ο αειθαλής Πίρλο θα ηγηθεί αυτής, έχοντας δίπλα του τον Ντε Ρόσι της Ρόμα, ενώ στην επίθεση πέρα από τον Μπαλοτέλι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα οι Ινσίνιε, Κασάνο, Νταρμιάν και το μεγάλο next best thing της Ιταλίας, Τσίρο Ιμόμπιλε. 
Από αυτό το αμάλγαμα βγαίνει ότι οι τετράκις πρωταθλητές της διοργάνωσης θα προσπαθήσουν όπως το 2006 να κάνουν την υπέρβαση και να κατακτήσουν το 5ο τρόπαιο της ιστορίας τους. 
Προγνωστικά: Η Ιταλία είναι ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος, πρώτη αποστολή να περάσει τους ομίλους, κόντρα σε Αγγλία και Ουρουγουάη, αν αυτή η αποστολή επιτευχθεί τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος να φτάσει έως και τον τελικό. 
Παιχνίδια ομίλων: Μανάους (15 Ιουνίου 2014, 01:00 Αγγλία - Ιταλία), Ρεσίφε (20 Ιουνίου 2014, 19:00 Ιταλία - Κόστα Ρίκα), Νατάλ (24 Ιουνίου 2014, 19:00 Ιταλία - Ουρουγουάη). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Ούτε μια ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο η "σκουάντρα ατζούρα". Η Ιταλία ξεκίνησε την συλλογή της το μακρινό 1934 και ύστερα το 1938, το 1982 και πιο πρόσφατα κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας.
Προπονητής: Τσέζαρε Πραντέλι: Ο Τσέσαρε Πραντέλι που ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε 3 πρωταθλήματα με τη φανέλα της Γιουβέντους (1981, 1982, 1984), φαίνεται να αλλάζει το στυλ της Ιταλίας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει στον κόσμο το επιθετικό παιχνίδι που επιδιώκει να εφαρμόσουν οι "Ατζούρι"  υπό τις διαταγές του. Πήρε την ομάδα από τον Μαρσέλο Λίπι μετά το αποτυχημένο Μουντιάλ του 2010, στο οποίο η Ιταλία ήταν φάντασμα του εαυτού της και τερμάτισε τελευταία στον αρχικό όμιλο. Δύο ισοπαλίες (Ν. Ζηλανδία και Παραγουάη) και μια ήττα (Σλοβακία), ήταν ο απολογισμός της πορείας της σε ένα πολύ εύκολο όμιλο.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μπουφόν (Γιουβέντους), Περίν (Τζένοα), Σιρίγου (Παρί Σεν Ζερμέν). 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αμπάτε (Μίλαν), Μπαρτζάλι (Γιουβέντους), Μπονούτσι (Γιουβέντους), Κιελίνι (Γιουβέντους), Ντάρμιαν (Τορίνο), Ντε Σίλιο (Μίλαν), Παλέτα (Πάρμα). 
ΜΕΣΟΙ: Ακουιλάνι (Φιορεντίνα), Καντρέβα (Λάτσιο), Ντε Ρόσι (Ρόμα), Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Τιάγκο Μότα (Παρί Σεν Ζερμέν), Παρόλο (Πάρμα), Πίρλο (Γιουβέντους), Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπαλοτέλι (Μίλαν), Κασάνο (Πάρμα), Τσέρτσι (Τορίνο), Ιμόμπιλε (Τορίνο), Ινσίνιε (Νάπολι).

Κόστα Ρίκα: Σα "τυφώνες";
Η κλήρωση ήταν αρκετά άδικη για την χωρά της Κεντρική Αμερικής, καθώς τους έστειλε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με αξιόλογους και δυνατούς αντιπάλους, όπως είναι η Ιταλία, η Αγγλία και η Ουρουγουάη.
Η Κόστα Ρίκα είναι μια ομάδα που έχει μάθει στα δύσκολα, μιας και κάθε φορά αγωνίζεται  με εθνικές, όπως το Μέξικο και την Η.Π.Α.  
Σε αυτό το Μουντιάλ, κατεβαίνουν για να κάνουν το... θαύμα, διότι αν πάμε πολλά χρόνια πίσω, οι λατίνοι από το 1990 έχουν να καταφέρουν να περάσουν τους ομίλους στα γήπεδα της Ιταλίας. 
Οι  "μπλε τυφώνες", έφτασαν στην Βραζιλία από τα προκριματικά της ζώνης της Κεντρικής Αμερικής, τερματίζοντας στην 2η θέση, αφήνοντας πίσω το Μεξικό, αλλά και την Ονδούρα. 
Κατά την διάρκεια των προκριματικών οι Κοσταρικανοί, πέτυχαν και ένα ασυναγώνιστο ρεκόρ, καθώς  δεχτήκαν, μόλις πέντε τέρματα σε όλη την διαδικασία αυτή.
Από εκεί και πέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ζορζ Λουίς Πίντο είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεση του έναν τερματοφύλακα αρκετά ελπιδοφόρο για το μέλλον που ακούει στο όνομα Κέιλορ Νάβας. 
Μάλιστα πέρα του Νάβας στο ρόστερ υπάρχουν ακόμα σπουδαίες μονάδες, όπως ο Ντουάρτε της Κλαμ Μπριζ, ο Τζούνιορ Ντίας της Μάιντζ (άμυνα), Κριστιάν Μπολάνιος (κέντρο), Μπράιαν Ρουις (επίθεση) και τον "δικό μας", Τζόελ Κάμπελ που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. 
Η Κόστα Ρίκα εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια καλοκαρδισμένη  "μηχανή", που έχει δουλέψει πολύ και το απέδειξε περίτρανα και στα φιλικά προετοιμασίας με δυνατούς αντιπάλους. 
Προγνωστικά: Άλλος ένας ομιλος "θανάτου", όπου η Κόστα Ρικά πρέπει να δώσει όλες τις δυνάμεις της για να περάσει στην επόμενη φάση. Πιθανόν να κάνει... ζημιές, αλλά δύσκολα θα περάσει τους ομίλους από τα "μεγαθήρια". 
Παιχνίδια ομίλων: Φορταλέζα (14 Ιουνίου 2014, 22:00 Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα), Ρεσίφε (20 Ιουνίου 2014, 19:00 Ιταλία - Κόστα Ρίκα), Μπέλο Οριζόντε (24 Ιουνίου 2014, 19:00 Αγγλία - Κόστα Ρίκα). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Πολλές φορές έχει δώσει το "παρών" σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Κόστα Ρίκα, αλλά δεν είχε την δυναμική και την ποιότητα για να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.
Προπονητής: Ζορζ Λουίς Πίντο:  Ο Κολομβιανός Ζορζ Λουίς Πίντο στα 60 του, θα έχει την πρώτη του εμπειρία Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία με την ομάδα της Κόστα Ρίκα. Είναι η δεύτερη και τυχερή απόπειρα του Κολομβιανού για πρόκριση σε Μουντιάλ, αφού το 2010 απέτυχε να προκριθεί με την ομάδα της Κολομβίας στην οποία είχε τότε την ευθύνη. Στην Κόστα Ρίκα θεωρείται σαν ο... σπουδαιότερος προπονητής του ποδοσφαίρου στην ιστορία της χώρας.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Κέιλορ Νάβας (Λεβάντε), Πάτρικ Πέμπερτον (Αλαχουελένσε), Ντανιέλ Καρμπονέρο (Ερεδιάνο). 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τζόνι Ακόστα (Αλαχουελένσε), Τζιανκάρλο Γκονζάλες (Κολούμπους Κρου), Μάικλ Ουμάνα (Σάπρισα), Όσκαρ Ντουάρτε (Κλαμπ Μπριζ), Γουέιλον Φράνσις (Κολούμπους Κρου), Χέινερ Μόρα (Σάπρισα), Τζούνιορ Ντίας (Μάιντς), Κριστιάν Γκαμπόα (Ρόζενμποργκ), Ρόι Μίλερ (Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς). 
ΜΕΣΟΙ: Σέλσο Μπόρχες (ΑΪΚ Στοκχόλμης), Κρίστιαν Μπολάνιος (Κοπεγχάγη), Όσκαρ Εστέμπαν Γρανάδος (Ερεδιάνο), Μάικλ Μπαράντες (Άλεσουντ), Γέλτσον Τεχέδα (Σάπρισα), Ντιέγκο Κάλβο (Βαλερένγκα), Χοσέ Μιγκέλ Κουμπέρο (Ερεδιάνο). 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπράιαν Ρουίς (Αϊντχόφεν), Τζόελ Κάμπελ (Άρσεναλ/Ολυμπιακός), Ράνταλ Μπρένες (Καρταχινές), Μάρκο Ουρένα (Κουμπάν). 

Ουρουγουάη: Με... όπλο Σουάρεζ και Καβάνι
Η Ουρουγουάη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς το 1930 ήταν αυτή που διοργάνωσε το πρώτο ιστορικό κύπελλο και μάλιστα το κατέκτησε στον μεγάλο τελικό με την Αργεντινή με σκορ 4-2. 
Το 1950 στέφτηκε μάλιστα πρωταθλήτρια κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της και άρχιζε να παίρνει για τα καλά τα πάνω της. Ωστόσο οι "σελέστε" αυτήν την εποχή είναι στα ντουζένια της, μιας και έχει την τύχη να έχει στη "φαρέτρα" της, μερικούς ή πιο απλά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα.   
Ένας από αυτούς είναι το μεγάλο... κανόνι της Λίβερπουλ, ο Λουίς Σουάρεζ, ο οποίος τίναξε τα δίχτυα 31 φορές με τη φανέλα των "ρέντς", ενώ αν δεν είχε την τιμωρία των οκτώ αγωνιστικών (!), ίσως ο αριθμός αυτός να έπιανε και τα 40+. 
Ένα ακόμα πυρηνικό... όπλο είναι και ο Έντισον Καβάνι της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Καβάνι δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του στους Γάλλους, καθώς αναγκάζεται να αγωνίζεται στα άκρα, ωστόσο στην εθνική ομάδα ο Ταβάρες θα τον χρησιμοποιήσει ως "αιχμή" μαζί με τον Σουάρεζ σε σύστημα 4-4-2, γι' αυτό υπάρχει μεγάλη περίπτωση ο Ντιέγο Φορλάν να μεταφερθεί στο δεξί άκρο της επίθεσης και να σερβίρει τη μπάλα στους δύο αστέρες.  
Η Ουρουγουάη θα ταξιδέψει με σκοπό να φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά της διοργάνωσης έναν στόχο που μπορεί να πετύχει, καθώς ο Ταβάρες με όλες αυτές τις αξιόλογες μονάδες που διαθέτει μπορεί να κάνει πολλά και ουσιαστικά πράγματα στα γήπεδα της Βραζιλίας.  
Και δεν είναι γεγονός ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να μπει ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή και να διεκδικήσει ακόμα και το εισιτήριο του τελικού του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Όλα αυτά καλά ηχούν στα αυτιά του Ταβάρες και των ποδοσφαιριστών, ωστόσο θα φανεί στο χειροκρότημα. 
Προγνωστικά: Χαμηλά τη μπάλα σε πρώτη φάση έχει βάλει ο Όσκαρ Ουάσινγκτον Ταβάρες, που θέλει πρώτα να περάσει η ομάδα του τους ομίλους. Η Ουρουγουάη μπορεί να προβεί σε μεγάλες ανατροπές και είναι πολύ πιθανόν να φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση. 
Παιχνίδια ομίλων: Φορταλέζα (14 Ιουνίου 2014, 22:00 Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα), Σάο Πάολο (19 Ιουνίου 2014, 22:00 Ουρουγουάη - Αγγλία), Νατάλ (24 Ιουνίου 2014, 19:00 Ιταλία - Ουρουγουάη). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η Ουρουγουάη έχει κατακτήσει δύο φορές στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο. Την πρώτη το 1930 (σ.σ. εκεί που ξεκίνησε το Μουντιάλ) και το 1950. Το 1954, το 1970 και 2010 κατέκτησε την 4η θέση της μεγαλύτερης διοργάνωσης του πλανήτη.
Προπονητής: Όσκαρ Ουάσινγκτον Ταβάρες: Ο Ταβάρες και  ο Ντιέγκο Φορλάν, πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης του 2010. O 66χρονος, Όσκαρ Ουάσιγκτον Tαβάρες θέλει να επαναλάβει την επιτυχία της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, όπου η εθνική ομάδα έφτασε στα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και δέχτηκε μόνο πέντε γκολ σε έξι αγώνες μέχρι αυτό το σημείο. Τερμάτισε τους αγώνες στην τέταρτη θέση, μετά την ήττα με 2-3 από τη Γερμανία στο μικρό τελικό. Ο "δάσκαλος" έχει μια καλή γενιά ικανή να αντεπεξέλθει με οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατασαράι), Μάρτιν Σίλβα (Βάσκο Ντα Γκάμα), Ροντρίγκο Μουνιόζ (Λιμπερτάδ)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μαξιμιλιάνο Περέιρα (Μπενφίκα), Ντιέγκο Λουγκάνο (Γουέστ Μπρομ), Ντιέγκο Γοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένεζ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σεμπάστιαν Κόατες (Νασιονάλ), Μάρτιν Κάσερες (Γιουβέντους), Χόρχε Φουσίλε (Πόρτο).
ΜΕΣΟΙ: Αλβάρο Γκονζάλες (Λάτσιο), Αλβάρο Περέιρα (Σάο Πάολο), Βάλτερ Γκαργκάνο (Πάρμα), Εγκίντιο Ρίος (Μορέλια), Ντιέγκο Πέρες (Μπολόνια), Κρίστιαν Ροντρίγκες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γκαστόν Ραμίρες (Σουθάμπτον), Νίκολας Λοδέιρο (Μποταφόγκο).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ), Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν), Άμπελ Ερνάντεζ (Παλέρμο), Ντιέγκο Φορλάν (Σερέζο Οσάκα), Κρίστιαν Στουάνι (Εσπανιόλ).
Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Βρουσουκίδης, Μάριος Λουίζος



Προβολή 4ος ΟΜΙΛΟΣ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου