Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πορτογαλικό ναυάγιο από τα «Πάντσερ» ! ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 4-0



Σε παράσταση για έναν ρολό μετέτρεψαν τα «Πάντσερ» το ντέρμπι έναρξης του 7ου ομίλου με την Πορτογαλία.
Οι Γερμανοί με πρωταγωνιστή στην αναμέτρηση τον Τόμας Μίλλερ ο όποιος με ένα μαγικό χατ τρικ συνέτριψαν με το βαρύ 4-0 τους Ίβηρες που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλό. Με αυτήν την νίκη οι Γερμανοί έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ με αυτό το ματς τα «Πάντσερ» σημείωσαν τα 100 παιχνίδια σε Μουντιάλ.

Στο πρώτο μέρος φαίνεται πως οι Πορτογάλοι έμεινα στα αποδυτήρια και το λέμε αυτό γιατί η υπεροπλία των «Πάντσερ» είχε καθαρίσει από το πρώτο κιόλας μέρος την αναμέτρηση που μόνο στα χαρτιά ήταν ντέρμπι ομίλου. Μόλις στο 11’ οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ από την άσπρη βούλα, όταν μετά από επέλαση του Γκέτσε ο Ζοάο Περέιρα να κοντράρεται τον Γερμανό επιθετικό με τον διαιτητή λανθασμένα να δίνει την έσχατη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τόμας Μίλλερ που με αλάνθαστο σουτ έκανε το 1-0.

Το δεύτερο τέρμα ήρθε μόλις στο 32’ όταν μετά από σουτ του Γκέτσε η μπάλα απομακρύνθηκε ενστικτωδώς από τον γκολκίπερ της Πορτογαλίας σε κόρνερ . Στην εξέλιξη της φάσης ο Χιουμέλς με απίστευτη κεφάλια έκανε το 2-0.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πέντε λεπτά αργότερα από το τέρμα των Γερμανών η ψυχρολουσία για τους Πορτογάλους έγινε μεγαλύτερη όταν είδαν τον Πέπε σε μια αψυχολόγητη κίνηση μετά από φάουλ που έκανε να πηγαίνει στον πεσμένο αντίπαλο του και να τον κτυπάει στο κεφάλι. Ο Σέρβος διαιτητής χωρίς να διστάσει λεπτό, έδωσε την απευθείας κόκκινη στον αμυντικό των Ιβήρων. Από εκεί και περά το σκηνικό άλλαξε άρδην υπέρ των Γερμανών οι όποιοι πίεσαν ακόμα περισσότερο και στο 45+1 είδαν τον Τόμας Μίλλερ να βάζει και πάλι την δική του υπογραφή στο ματς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να κάνει το 3-0, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μειώσουν το σκορ ώστε να αποφύγουν την συντριβή, που όμως δεν απέφυγαν σε καμία περίπτωση και αυτό γιατί τα «Πάντσερ» δεν έκανα καθόλου πλακά ,ακόμα και σε χαλαρούς ρυθμούς. Στο 78’ και πάλι ο Τόμας Μίλλερ έκανε το τελικό 4-0 και παράλληλα το προσωπικό του χατ τρικ στην αναμέτρηση.
Πλέον οι Ίβηρες αν θέλουν να προκριθούν, πρέπει να κάνουν μόνο νίκες ώστε να τους δούμε στην επομένη φάση του θεσμού. Όπως και να δούμε τον ντεφορμέ Κρίστιανο Ρονάλντο να βγάζει τα βέλη του από την φαρέτρα του.

Γερμανία (Χόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (73' Μουστάφι), Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Γκέτσε, Εζίλ (62' Σίρλε), Κρόος, Μίλερ (82' Ποντόλσκι)

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65' Αλμέιδα), Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Περέιρα, Βελόσα (46' Ρικάρντο Κόστα), Μεϊρέλες, Μουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Αλμέιδα (28'΄λ.τ Έντερ)

Για το Ερασιτεχνικό Θεσσαλονίκης από τη Βραζιλία , Μάριος Λουϊζος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου