Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Βραζιλία - Μεξικό 0-0 Εξαιρετικό παιχνίδι , μηδέν εις το πηλίκο...



Εξαιρετικό ματς στην Φορταλέζα με το Μεξικό να κρατά την Βραζιλία στο 0-0 με τον Οτσόα να κάνει κάποιες επεμβάσεις παγκόσμιας κλάσης.


Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που ηταν «γεμάτο» παρά τη λευκή ισοπαλία, το Μεξικό έδειξε στην Βραζιλία ότι ίσως κακώς θεωρείται φοβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, αφού με εξαιρετικό στήσιμο και τακτική πήρε παλικαρίσιο βαθμό στην Φορταλέζα. Η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα κράτησε για δεύτερο σερί ματς ανέπαφη την εστία της και ακόμα και αν η Κροατία νικήσει το Καμερούν, της αρκεί ένας βαθμός στο παιχνίδι κόντρα στην Χρβάτσκα για να περάσει στους «16». Τεράστιο ματς από τον Γκιγιέρμο Οτσόα, ο οποίος έκανε μερικές αποκρούσεις κορυφαίου επιπέδου.
Το Μεξικό μπήκε καλύτερα προσπάθησε να αιφνιδιάσει, όμως σιγά σιγά η Βραζιλία έπαιρνε τον έλεγχο, όμως ήταν η ομάδα του Ερέρα που απείλησε πρώτη με το τρομερό σουτ του Ερέρα στο 24' που απέκρουσε ο Σέζαρ. Δύο λεπτά μετά είδαμε τη φάση του αγώνα. Ο Ντάνι Αλβες έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Οτσόα «πέταξε» και έδιωξε με το ένα χέρι στη γωνία, σε μία από τις καλύτερες 2-3 φάσεις μέχρι στιγμής στο Mundial.
Ο οργάνωση του Μεξικού ήταν ό,τι καλύτερο βλέπαμε στο ματς, ενώ ό,τι χειρότερο η παρουσία του Φρεντ, ο οποίος στις ελάχιστες επαφές του με τη μπάλα, όταν δεν έβγαινε οφσάιντ, έκανε λάθος πάσες. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους οι ομάδες απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα με την καλύτερη φάση να είναι στο 43' όταν ο Παουλίνιο από κοντά νικήθηκε από τον ανίκητο, Οτσόα.
Η «Τρι» μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και έμοιαζε σαν οι παίκτες της να είχαν βάλει στοίχημα ποιος θα βάλει γκολ εκτός περιοχής στον Σέζαρ. Βάσκες (55'), Ερέρα (57') και Γκουαρδάδο (60') δεν τα κατάφεραν ενώ λίγο καλύτερες πιθανότητες είχε ο Νεϊμάρ που στο 63' είχε μακρινό φάουλ μόλις έξω. Στο 69' και ενώ η Βραζιλία προσπαθούσε κόντρα στην πολύ σκληρή αντίπαλό της, ο Οτσόα «χτύπησε» ξανά.
Ο Νεϊμάρ έκανε το κοντρόλ και το βολέ από κοντά αλλά ο Μεξικάνος πορτιέρο είπε ξανά όχι από πολύ μικρή απόσταση, όπως έκανε και στο 85' σε κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα και ενώ ενδιάμεσα ο Ζο (πέρασε αντί του Φρεντ) είχε διαγώνιο σουτ άουτ. Στο 90' και το 91' το Μεξικό είχε καλές στιγμές με Γκουαρδάδο και Χιμένες αντίστοιχα, όμως δεν μπόρεσε να κλέψει το ματς.
MVP: Οτσόα. Ο πορτιέρε που είναι χωρίς ομάδα αυτή τη στιγμή (!) σταμάτησε με σούπερ εντυπωσιακό τρόπο δύο φορές τον Νεϊμάρ και μία τον Τιάγκο Σίλβα συμπληρώνοντας ό,τι έλλειπε από την άμυνα του Μεξικού. Ο πρώην Νο1 της Αζαξιό ήταν συνώνυμο της ασφάλειας στην εστία του Μεξικού, μακράν ο πιο πολύτιμος του αγώνα και έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της διοργάνωσης που κρατάει σε δύο αγώνες το «μηδέν».
POINT: Αναγκαστικά μόνο γι' αυτόν θα μιλάμε σήμερα. Η φάση του 26' έκρινε πολλά στην αναμέτρηση με τον Οτσόα να κάνει μυθική επέμβαση με το ένα χέρι στη γωνία στην κεφαλιά του Νεϊμάρ δείχνοντας στους Βραζιλιάνους ότι είναι απίθανο να σκοράρουν στο ματς.
STAT ATTACK: Μόλις ένα από τα τελευταία 25 παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας έληξαν χωρίς γκολ, κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του Μεξικού.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Στο δεύτερο σοβαρό τεστ από τον όμιλο κιόλας, η Βραζιλία έδειξε ότι θα έχει σημαντικό πρόβλημα κόντρα σε οργανωμένους αντιπάλους. Οι Μεξικάνοι με τρομερή προσύλωση στο πλάνο και έναν τερματοφύλακα σε μαγική μέρα κατάφεραν να σταματήσουν το σύνολο του Σκολάρι, που είχε τρεις καθαρές φάσεις, όμως όταν έφτανε σε αγωνιστικό αδιέξοδο τα τυφλά γεμίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μετά το «κλείδωμα» από το Μεξικό, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι η Σελεσάο κόντρα στις πιο δυνατές ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βραζιλία (Λουίζ Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Αλβες, Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο, Οσκαρ (84' Γουίλιαν), Φρεντ (68' Ζο), Νεϊμάρ.
Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Ροδρίγες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν, Αγιλάρ, Ερέρα (76' Φαμπιάν), Βάσκες, Γκουαρδάδο, Περάλτα (74' Ερνάντες), Ντος Σάντος (84' Χιμένες).
Ο… ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Κακός βαθμός στο τεστ για Βραζιλία
Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αρχηγός, Ράφα Μάρκες αγκαλιάζει τον ήρωα της αναμέτρησης, Γκιγιέρμο Οτσόα

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου