Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Mundial 2014: Ελλάδα-Νιγηρία 0-0 (vids+pics)



Η Ελλάδα ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό της Πορτογαλίας, κράτησε ξανά το μηδέν στην άμυνα, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει (0-0 με Νιγηρία) παρά τις ευκαιρίες που έκανε! ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Κώστας Σωτηρόπουλος


Με πολλές αλλαγές, αρκετά βελτιωμένη, αλλά και πάλι χωρίς γκολ η Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε, μετά την Πορτογαλία, και με τη Νιγηρία στο 0-0, ωστόσο το επιθετικό πρόσωπο που έδειξε, χάρη στον κεφάτο Γιάννη Φετφατζίδη αφήνει ελπίδες ενόψει Βραζιλίας.
«Επέζησε» μόνο ο Μανωλάς
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική ομάδα, με τα 10/11 της αλλαγμένα σε σχέση με το ματς του Σαββάτου με την Πορτογαλία, καθώς ο μοναδικός που χρίστηκε και πάλι βασικός ήταν ο Μανωλάς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γλύκος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αντί του Παπασταθόπουλου ήταν ο Μόρας. Στα άκρα, από δεξιά ήταν ο Βύντρα και από αριστερά ο Τζαβέλλας, ενώ σε ρόλο αμυντικού χαφ, πίσω από τους Καραγκούνη και Σάμαρη ήταν ο Ταχτσίδης. Ο Φετφατζίδης από δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος από αριστερά, έδιναν βοήθειες στον Γκέκα που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης...
Με τρεξίματα και ευκαιρίες
Σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειχνε πιο ορεξάτο σε όλους τους τομείς. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και με τον Καραγκούνη να δίνει το σύνθημα, άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Ενιάμα.
Ο αρχηγός της Εθνικής μαζί με τους Ταχτσίδη, Σάμαρη πίεζαν ψηλά και δημιουργούσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των Νιγηριανών, οι οποίοι απειλούσαν μόνο με ατομικές προσπάθειες του Μόουζες. Ο Μανωλάς με τον Μόρα όμως, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τον έκοβαν, ενώ τα μακρινά σουτ που επιχειρούσαν οι Αφρικανοί δεν ανησυχούσαν τον Γλύκο και έτσι σιγά σιγά, η μπάλα άρχισε να βγαίνει πιο μπροστά, με την Εθνική να αναπτύσσεται κυρίως από τα άκρα.
Μόνιμος κίνδυνος ο «Φέτφα»
Εκεί, ο Χριστοδουλόπουλος (είχε ένα ωραίο σουτ στο 21'), αλλά κυρίως Φετφατζίδης που έκανε και πάλι εξαιρετική εμφάνιση, αποτελούσαν μόνιμη πηγή κινδύνου. Ειδικά ο μεσοεπιθετικός της Τζένοα είχε δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (στο 8' και στο 28'), αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.
Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, με τον Καπίνο πλέον κάτω από τα δοκάρια και τον Κονέ αντί του Καραγκούνη, συνέχισε να έχει το... πάνω χέρι στο παιχνίδι, παρά το γεγονός οτι ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά. Η δημιουργία ευκαιρίων και πάλι ήταν αποτέλεσμα του Φετφατζίδη, ο οποίος απείλησε στο 56', ενώ έφτιαξε και αυτή του Κονέ 10 λεπτά αργότερα, πριν αντικατασταθεί από τον Σαμαρά στο 74'.
Με οδηγό τον Μόουζες
Την ίδια ώρα όμως, η Νιγηρία έδειχνε οτι είχε καλύτερη φυσική κατάσταση, καθώς όσο περνούσε η ώρα γινόταν ακόμη πιο επικίνδυνη, εκμεταλλευόμενη τις ικανότητες του Μόουζες που είτε θα δημιουργούσε (έκανε την σέντρα στην κεφαλιά του Άμπροουζ στο 89) , είτε θα εκτελούσε (58'. 90'), ευτυχώς χωρίς επιτυχία, καθώς ο Καπίνο ήταν πάντα σε ετοιμότητα. Πάντως και πάλι η Εθνική είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, με την διπλή ευκαιρία των Σαμαρά και Σαλπιγγίδη στο 83', αλλά ο Ενιάμα είχε διαφορετική άποψη, διατηρώντας το 0-0 μέχρι το τέλος.
Ελλάδα: Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62’ Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46’ Κονέ), Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62’ Μήτρογλου) 
Νιγηρία: Ενιάμα, Ετσιεγίλε (40’ Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54’ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77’ Νουόφορ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο) 
MVP
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής ομάδας. Χάρη σε αυτόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε ενέργεια στην επίθεση, καθώς με το ταλέντο και την ταχύτητά του, έκανε άνω κάτω την άμυνα της Νιγηρίας, αρκετέ φορές, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση βασικού στην Βραζιλία.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακός, όπως ο Γιάννης Φετφατζίδης, αλλά ήταν πολύ κεφάτος και αρκετά δραστήριος από την αριστερή πλευρά της ελληνικής ομάδας. Μάλιστα, πολλές φορές ντούμπλαρε τον Τζαβέλλα δίνοντας βοήθειες στην άμυνα.



ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Φάνης Γκέκας βρέθηκε σε κακή ημέρα, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, στο διάστημα που αγωνίστηκε. Παρά το γεγονός οτι η Εθνική δεν είχε παθητικό ρόλο στο ματς και ήταν δραστήρια, ο έμπειρος επιθετικός φάνηκε να είναι έξω από τα... νερά του.
ΓΚΑΦΑ
Από τη στιγμή που το παιχνίδι έληξε 0-0 και δεν υπήρξε κάποιο γκολ ή κάποια φάση που να στοιχίσει σε μία από τις δύο ομάδες, δεν μπορεί να χρεωθεί κάποιος παίκτης γκάφα.
ΣΤΡΑΓΑΛΙ
Ο Έλμερ Μπονίγια από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εύκολο έργο, καθώς δεν υπήρξε κάποια αμφισβητούμενη φάση.
ΤΑΜΕΙΟ
Οι αλλαγές του Φερνάντο Σάντος, βοήθησαν έτσι ώστε η Εθνική να παρουσιάσει μία βελτιωμένη εικόνα, κυρίως χάρη στα τρεξίματα των μεσοεπιθετικών και τις εμπνεύσεις του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος όποτε παίζει δίνει άλλο... αέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ωστόσο το πρόβλημα στην επίτευξη ενός γκολ, παραμένει.

www.gazzeta.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου