Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

H ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ



Ορέστης Καρνέζης
Μέχρι το πλασέ του Ρουίς, με το οποίο η Κόστα Ρίκα πήρε το προβάδισμα, δεν είχε χρειαστεί να επέμβει ούτε η μία φορά. Ίσως αυτό τον επηρέασε, καθώς φέρει ευθύνη για το γκολ. Το παιχνίδι πήγε έτσι μέχρι το τέλος, με τον Καρνέζη να μην χρειάζεται να κάνει ούτε μία απόκρουση. Στα πέναλτι, θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα, όμως... ρουλέτα είναι και δεν μπορείς ποτέ να έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η φάση του γκολ, δυστυχώς, συνοψίζει και το παιχνίδι για τον Έλληνα τερματοφύλακα.
Βασίλης Τοροσίδης
Έπαιξε ψηλά και κατάφερε να κρατήσει πίσω τον Ντίας. Πήρε ελάχιστες επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ έκανε αρκετές λάθος πάσες (67% ποσοστό επιτυχίας), ενώ έχει ευθύνη και στο γκολ, καθώς αποφάσισε να μαρκάρει με τα... μάτια τον Μπολάνιος, πριν εκείνος δώσει την ασίστ στον Ρουίς. Πιο επιθετικός μετά το πρώτο ημίχρονο, όμως και πάλι επιθετικά δεν βοήθησε, έχοντας μόλις 2 σέντρες.
Κώστας Μανωλάς
Κατάφερε να κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες με τον Κάμπελ και ήταν ξανά σταθερός και από τους κορυφαίους. Μαζί με τον Παπασταθόπουλο κυριάρχησαν στο ψηλό παιχνίδι, είχαν εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, ενώ ο Μανωλάς απέφυγε και τα λάθη. Δυστυχώς, στο γκολ των Κοσταρικανών, όλοι οι αμυνόμενοι της Εθνικής έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους.
Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική και έστειλε το ματς στην παράταση. Μετά από κάποια εύκολα λάθη στο ξεκίνημα, πήρε τα πάνω του, έχοντας 100% επιτυχία στα τάκλιν και στις εναέριες μονομαχίες. Όσο φτάναμε στο τέλος, τόσο οι προωθήσεις του ήταν πιο συχνές. Από τους κορυφαίους.
Χοσέ Χολέμπας
Ο κορυφαίος της Ελλάδας. Είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα στο γήπεδο (108), εξαφάνισε τον Γκαμπόα, που στους ομίλους ήταν το πιο επικίνδυνο μπακ της Κόστα Ρίκα, και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Από τις 10 σέντρες του, οι 4 οδήγησαν σε ευκαιρία και μέχρι το τέλος έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν εξαιρετικός και αμυντικά, με τους Κοσταρικανούς να επιτίθενται κυρίως από τον άξονα, καθώς δεν έβρισκαν χώρους από τα πλάγια.
Γιάννης Μανιάτης
Έπαιξε μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, όμως δεν κατάφερε να προωθήσει την μπάλα με επιτυχία, έχοντας ποσοστό επιτυχίας μόλις στο 70%. Αμυντικά έκανε ό,τι μπορούσε, όμως στο γκολ φέρει και εκείνος ευθύνη, καθώς άργησε να πέσει πάνω στον Ρουίς. Είχε πολλές επαφές με την μπάλα, όμως έπαιξε πολύ παράλληλα και δεν βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη.
Γιώργος Καραγκούνης
Ο κλασικός Καραγκούνης. Έπαιξε προσεκτικά, απέφυγε τα λάθη, όμως και εκείνος θα μπορούσε να είχε βοηθήσει περισσότερο επιθετικά. Κινήθηκε παντού στο γήπεδο, άντεξε για 120', τα έδωσε όλα και στο τέλος η εμφάνισή του δεδομένων των συνθηκών ήταν καλή. Πίεσε, έτρεξε, απείλησε (2 τελικές) και τα έδωσε όλα.
Αντρέας Σάμαρης
Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι η εμφάνισή του ήταν πολύ κατώτερη. Ίσως έφταιξε το γεγονός ότι όντας βασικός, είχε άγχος, όμως έκανε πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Κράτησε τη θέση του, όμως μέχρι εκεί.
Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Ο χειρότερος της Εθνικής. Εννοείται ότι βοήθησε αμυντικά, όμως όσο έπαιξε είχε λιγότερες επαφές ακόμη και από τον Καρνέζη... Θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως έχασε τεράστια ευκαιρία και στη συνέχεια δεν φάνηκε. Δικαιολογημένη η αλλαγή του από τον Σάντος.
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
Προσπάθησε με κούρσες να ανοίξει την άμυνα της Κόστα Ρίκα. Το κακό είναι ότι δεν είχε διάρκεια, όμως με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση, τελικά αυτό του επέτρεψε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να μπορεί να απειλήσει μέχρι το τέλος. Μετά τις τελευταίες εμφανίσεις, σίγουρα όλοι περίμεναν περισσότερα, όμως ο Χριστοδουλόπουλος δεν υστέρησε σε καμία περίπτωση όσο άλλοι.
Γιώργος Σαμαράς
Ο Σαμαράς έκανε το κλασικό του παιχνίδι. Βγήκε εκτός περιοχής, προσπάθησε να ανοίξει χώρους, όμως δεν τα κατάφερε και όχι τόσο με δική του ευθύνη. Όταν οι Κοσταρικανοί έμειναν με παίκτη λιγότερο, με τους Γκέκα και Μήτρογλου στην επίθεση, γύρισε ακόμη πιο πίσω, όμως τελικά δεν βοήθησε και τόσο.
Κώστας Μήτρογλου
Μέχρι τη φάση που ο Παπασταθόπουλος ισοφάρισε μετά το δικό του σουτ και την απόκρουση του Νάβας, είχε όλες κι όλες 2 επαφές με την μπάλα. Δεν τροφοδοτήθηκε, έμοιαζε αποκλεισμένος μπροστά και τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 7 πάσες.
Φάνης Γκέκας
Ακούμπησε την μπάλα 13 φορές και δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα. Κανένας δεν αμφισβητεί τις προσθέσεις του, όμως ο Γκέκας δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να βοηθήσει και στο τέλος – δυστυχώς – ήταν ο μοιραίος με το χαμένο πέναλτι.
Κώστας Κατσουράνης
Παρότι άργησε να μπει έκανε τη γνωστή του δουλειά. Βρέθηκε στον άξονα, όμως βοήθησε ελάχιστα εκεί που είχε ανάγκη η Εθνική, στην ανάπτυξη. Παράλληλο παιχνίδι, με ελάχιστες πάσες στο μισό της επίθεσης.

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου