Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

MUNDIAL 2014 5oς όμιλος : ΓΑΛΛΙΑ , ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ , ΕΛΒΕΤΙΑ , ΟΝΔΟΥΡΑ



ΓΑΛΛΙΑ: "Τρικολόρ" έτοιμοι από κάθε άλλη φορά
Γενική... σκούπα στο Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας πήρε ο προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάμπς. Οι "πετεινοί" μετά την απογοητευτική και τραγική εμφάνιση στα γήπεδα της Νότια Αφρικής επιστρέφουν με πολλά όνειρα και με μοναδικό στόχο να φτάσουν μετά από χρόνια στον τελικό της διοργάνωσης. 
Η Γαλλία το 2010 δεν πέρασε ούτε τους ομίλους (!), αφού παρουσιάσθηκε κατώτερη του αναμενομένου και τερμάτισε τελευταία και καταιδρωμένη, πίσω παρακαλώ από Νότια Αφρική, Μεξικό και Ουρουγουάη. 
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και οι "τρικολόρ" έχουν τραβήξει μια γραμμή και με το νέο "αίμα" που έχει έρθει η ομάδα έχει αλλάξει σε ικανοποιητικό βαθμό και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να δώσουν χαρά στον φίλαθλο κόσμο που θα ταξιδέψει στη χώρα του καφέ. 
Προς την κατεύθυνση αυτή ο Ντεσαμπς που έχει ακούσει ούκ ολίγα από τα ΜΜΕ για τον τρόπο που λειτουργεί την Εθνική, αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Σαμίρ Νασρί (!), μια εξέλιξη που δεν ξένισε πολλούς, αφού οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι... τυπικές και ο Γάλλος τεχνικός αποφάσισε παρά την καλή σεζόν που πραγματοποίησε με τη Σίτι να μην τον έχει πάνω από το κεφάλι του.
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους 23 ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του για τα γήπεδα της Βραζιλίας και θα στηριχθεί στον νέο μεγάλο αστέρα, Πολ Πογκμπά. Ο Πογκμπά την εφετινή σεζόν στο "Καμπιονάτο" ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του και ήδη Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν ερίζουν για την απόκτηση του. 
Ο Ντεσάμπς ωστόσο τον θέλει συγκεντρωμένο στα παιχνιδιά αυτά και περιμένει να τον βγάλει ασπροπρόσωπο όταν χρειασθεί μάλιστα να τραβήξει το... κουπί. 
Βέβαια ο κακός χαμός γίνεται στην επίθεση: Φρανκ Ριμπερί, Καρίμ Μπενζεμά, Αντουάν Γκρίζμαν, Ολιβιέρ Ζιρού και Λοϊκ Ρεμί συνθέτουν όλο το σκηνικό, δημιουργώντας, έναν ευχάριστο "πονοκέφαλο" για την επιθετική γραμμή, καθώς ο έμπειρος τεχνικός, πιστεύει σε όλους και στο αστείρευτο ταλέντο που έχουν από τη φύση τους.
Η Γαλλία, πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει πολύ ταλέντο και αν είναι συγκεντρωμένοι μέσα στο γήπεδο, τότε ενδέχεται να δούμε μεγάλη μπάλα και περίτεχνες ενέργειες που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο στη Βραζιλία. Ο χρόνος θα το δείξει .Στόχος είναι η ομάδα να "δέσει" γρήγορα και να "σκαρφαλώσει" όσο πιο ψηλά γίνεται, στα κρυφά όμως κάνουν όνειρα για τον μεγάλο τελικό του Ρίο. 
Προγνωστικά: Ερωτηματικό η Γαλλία του 2014, είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Θα περάσει τους ομίλους και από εκεί και πέρα όλα ανοικτά.
Παιχνίδια ομίλων: Πόρτο Αλέγκρε (15 Ιουνίου 2014, 22:00 Γαλλία - Ονδούρα), Σαλβαδόρ (20 Ιουνίου 2014, 22:00 Ελβετία - Γαλλία), Ρίο Ντε Τζανέιρο (25 Ιουνίου 2014, 23:00 Εκουαδόρ - Γαλλία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Πλούσια σε συμμετοχές η Γαλλία στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι "τρικολόρ" έχουν στο μουσείο τους μονάχα ένα Μουντιάλ το 1998 στο.. σπίτι τους, με τους Πετίτ, Τζοργκαέφ, Ντεσαμπς, Ζιντάν, Τιράμ να κατακτούν στον τελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας της Βραζιλίας. Οι Γάλλοι το 1958 και το 1986 πήραν μέρος σε τελικό Μουντιάλ, αλλά αρκέστηκαν στην 2η θέση, ενώ το 1982 τερμάτισαν στην 3η θέση.  
Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπς: Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής ως παίκτης, ο 45χρονος Ντιντιέ Ντεσάμπς , οδηγεί τη Γαλλία στην αναζήτηση ενός νέου στέμματος στην Βραζιλία το 2014. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπς διαδέχτηκε τον Λοράν Μπλαν, στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2012. Σύμφωνα με τον Ντεσάμπς, η Γαλλία έχει τα προσόντα για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014!
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ουγκό Γιορίς (Τότεναμ), Μικαέλ Λαντρό (Μπαστιά), Στεφάν Ρουφιέ (Σεντ-Ετιέν).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ), Μαμαντού Σακό (Λίβερπουλ), Ματιέ Ντεμπουσί (Νιούκαστλ), Λοράν Κοσιελνί (Άρσεναλ), Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Λουκάς Ντιν (Παρί Σεν-Ζερμέν), Ελιακίμ Μανγκαλά (Πόρτο)Πατρίς Εβρά (Μαν. Γιουνάιτεντ)
ΜΕΣΟΙ: Γιοάν Καμπάιγ (Παρί Σεν-Ζερμέν), Μπλεζ Ματουιντί (Παρί Σεν-Ζερμέν), Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους), Μουσά Σισοκό (Νιούκαστλ)Κλεμέν Γκρενιέ (Λιόν), Ριό Μαβουμπά (Λιλ), Ματιέ Βαλμπουενά (Μαρσέιγ), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν), Αντουάν Γκριεζμάν (Σοσιεδάδ)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ), Ολιβιέ Ζιρού (Αρσενάλ), Λοΐκ Ρεμί (Νιούκαστλ).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Για το γόητρο οι "αμαρίγιος"!
Τελευταία συμμετοχή του Εκουαδόρ σε Μουντιάλ ήταν το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας με το Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτά το δεύτερο εισιτήριο για την φάση των "16". Το Εκουαδόρ που διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές εδώ και χρόνια έκανε τα "αδύνατα - δυνατά" και κόντραρε για 90 λεπτά τους Άγγλους, αλλά "λύγισε" στο 60' λεπτό με το τέρμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. 
Τώρα επιστρέφει πιο δυνατό και εντελώς αλλαγμένο σε όλα τα επίπεδα, από εκείνη την εποχή με νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό στο μεγάλο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντόνιο Βαλέντσια. 
Ένας Βαλέντσια ωστόσο δεν "φέρνει την άνοιξη" με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Ρεϊνάλντο Ρουέντα να ετοιμάζει την επόμενη γενιά για τα επόμενα χρόνια. Το Εκουαδόρ είναι ένα "σκληρό καρύδι" και αν υποτιμηθεί ο αντίπαλος θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Στα γήπεδα της Βραζιλίας θα ταξιδέψει για να χαρεί τη διοργάνωση και να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει. 
Ο Ρουέντα που είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου προνασατολίζεται να παίζει με επιθέσεις - φωτιά, στηριζόμενος στον μπουκαδόρο και γρανίτη των άκρων, Αντόνιο Βαλέντσια. 
Ο Βαλέντσια με τα χρώματα του Εκουαδόρ "μεταμορφώνεται" και για 90 λεπτά μπορεί να εξελιχθεί στον πιο "κίλερ" ποδοσφαιριστή, αφού πέρα από ότι δημιουργεί ξέρει και να σκοράρει με το δυνατό δεξί σουτ που έχει δουλέψει όλα τα χρόνια δίπλα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. 
Από την άλλη μεριά την ίδια δουλειά από την άλλη πλευρά ή ίσως τον δούμε και στην κορυφή της επίθεσης, υπάρχει ο ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Μόσχας, Κριστιάν Νομπόα. Ο Νομπόα στη Ρωσία αγωνίζεται στα άκρα, είναι περιφεριακός μεσοεπιθετικός και με τα εθνικά χρώματα είναι στις επάλξεις για να βοηθήσει το Εκουαδόρ. 
Οι "Αμαρίγιος" κληρώθηκαν στον Ε' όμιλο μαζί με Γαλλία, Ελβετία και Ονδούρα με τον Ρεϊνάλντο Ρουέντα να επιστεί την προσοχή στους παίκτες του και στους 3 αντιπάλους. Ωστόσο βάση των αντιπάλων πιστεύει ότι μπορεί η ομάδα να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την φάση των "16" καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης. 
Προγνωστικά: Έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση και να φθάσει έως και στη φάση των "16". Δεν θα είναι απίθανο, πάντως να προκαλέσει κάποια ανατροπή, διότι είναι ομάδα για το καλύτερο και το χειρότερο. 
Παιχνίδια ομίλων: Μπραζίλια (15 Ιουνίου 2014, 19:00 Ελβετία - Εκουαδόρ), Κουριτίμπα (21 Ιουνίου 2014, 01:00 Ονδούρα -Εκουαδόρ), Ρίο Ντε Τζανέιρο (25 Ιουνίου 2014, 23:00 Εκουαδόρ - Γαλλία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Το Εκουαδόρ στην ιστορία που διαθέτει με τα εθνικά χρώματα δεν έχει κατακτήσει κάποια καλή θέση όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο έχει πάρει πολλάκις μέρος σε διοργανώσεις Μουντιάλ, συλλέγοντας εμπειρίες, όπου όπως αναφέρουν οι ειδικοί μαζί με την Ονδούρα τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσουν. 
Προπονητής: Ρεϊνάλντο Ρουέντα: O Ρεϊνάλντο Ρουέντα επανέρχεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πιο ώριμος και αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ο κολομβιανός 54χρονος προπονητής θα έχει στις πλάτες του τις τύχες του Ισημερινού, μετά την εμπειρία που είχε με την ομάδα της Ονδούρας την οποία οδήγησε το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής,χωρίς να καταφέρει κάτι σημαντικό αφού η Ονδούρα αποκλείστηκε στο πρώτο στάδιο της διοργάνωσης.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μάξιμο Μπανγκέρα (Μπαρσελόνα), Αντριάν Μπόνε (Ελ Νασιονάλ), Αλεσάντερ Ντομίνγκες (Λίγκα ντε Κίτο).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γκαμπριέλ Ατσιλιέρ (Εμελέκ), Όσκαρ Μπαγκί (Εμελέκ), Χόρχε Γουάγουα (Εμελέκ), Βάλτερ Αγιοβί (Πατσούκα), Φρίκσον Εράσο (Φλαμένγκο), Χουάν Κάρλος Παρέδες (Μπαρσελόνα).
ΜΕΣΟΙ: Σεγούντο Καστίγιο (Αλ Χιλάλ), Κάρλος Γρουέσο (Στουτγκάρδη), Ρενάτο Ιμπάρα (Φιτέσε), Φιντέλ Μαρτίνες (Τιχουάνα), Κριστιάν Νομπόα (Ντινάμο Μόσχας), Λουίς Σαριτάμα, (Μπαρσελόνα), Αντόνιο Βαλένσια (Μαν.Γιουνάιτεντ), Χοάο Ρόχας (Κρους Ασούλ), Χέφερσον Μοντέρο (Μορέλια), Έντισον Μέντες (Σάντα Φε), Μάικλ Αρόγιο (Ατλάντε).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χάιμε Αγιοβί (Τιχουάνα), Φελίπε Καισέδο (Αλ Τζαζίρα), Ενέρ Βαλένσια (Πατσούκα).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ικανή να φέρει τα "πάνω - κάτω"
Από τότε που ανέλαβε, ο Ότμαρ Χίτσφελντ, η Ελβετική ομάδα, έγινε αρκετά ισχυρή σε όλες τις θέσεις. Χάρη σε ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα, ξεπρόβαλλαν μετά την εποχή "Κουν" καινούργια ταλέντα, όπως για παράδειγμα οι Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Γκέλσον Φερνάντεζ, Γκοκχαν Ινλέρ, Χσέρνταν Σακίρι και Χάρις Σεφέροβιτς. 
Και δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς το μέλλον προμυνήεται ευοίωνο για την ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ, καθώς έρχονται από πίσω οι Γιόσιπ Ντρίμιτς, Αντμίρ Μεχμέντι και Γκράνιτ Σάκα. Αυτό μάλιστα επέτρεψε στην Ελβετική ομάδα να ανεβάσει το παιχνίδι της σημαντικά και να κάνει όνειρα για καλύτερη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 
Ο Χίτσφελντ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και τις δυνατότητες που έχουν οι Ελβετοί ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι που αναφέραμε αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και στα πιο μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σίγουρο το επίπεδο τους έχει ανέβει κατακόρυφα, αλλά ο Χίτσφελντ που έχει "φάει με το κουτάλι" τα γήπεδα θέλει να αποδειχθεί μέσα στις τέσσερις γραμμές. 
Η Ελβετία συμμετείχε στον Ε' όμιλο και είχε εύκολο έργο για να τερματίσει στην κορυφή. Ξεκίνησε ιδανικά, επικρατώντας με άνεση 0-2 στη Σλοβενία, ενώ στη συνέχεια κέρδισε Αλβανία, Ισλανδία, Κύπρο μέσα και έξω και έφερε μονάχα μια ισοπαλία με την Νορβηγία (1-1) εντός έδρας, ενώ πήρε το... αίμα της πίσω από τους Σκανδιναβούς εκτός έδρας με σκορ 0-2. 
Γενικά δεν ίδρωσε και πολύ τη φανέλα για να προκριθεί σε αυτόν τον εύκολο όμιλο, αλλά οι φιλοδοξίες και οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αρκετά μεγάλες. 
Τόπο στα... νιάτα έδωσε ο Χίτσφελντ, ο οποίος τερματίζει την προπονητική του καριέρα στα γήπεδα της Βραζιλίας, γι' αυτό ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να υπερβάλλουν εαυτούς και να πετύχει η Εθνική κάτι καλό για να έχει να καυχιέται στις επόμενες γενιές. 
Οι Ελβετοί δηλώνουν αισιόδοιξοι και χαρούμενοι που θα συμμετάσχουν ξανά σε Παγκόσμια διοργάνωση και χαμογελάνε κρυφά, γνωρίζοντας ότι οι νέοι και οι παλιοί παίκτες μπορούν να στείλουν την Εθνική αρκετά ψηλά. 
Η κλήρωση που διεξήχθη στην Βραζιλία τους έφερε αντιμέτωπους με το Εκουαδόρ, την Γαλλία και την Ονδούρα. Η κλήρωση πάντως δίνει στην ομάδα μια ευκαιρία να περάσει του ομίλους και να παλέψει με όλα τα όπλα που θα έχει στη φάση των "16". 
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι αν πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης τότε ενδέχεται να δούμε κόντρες μέχρι τελικής πτώσεως. Τουλάχιστον η Ελβετία μπορεί να βασιστεί στην απόλυτη αφοσίωση των υποστηρικτών της, που είναι πάντα κοντά στην Εθνική ομάδα. 
Προγνωστικά: Με την σκληρή άμυνα που διαθέτουν και με το κέντρο "φωτιά" οι Ελβετοί μπορεί να προκαλέσουν ανατροπές και να φθάσουν έως και τις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Παιχνίδια ομίλων: Μπραζίλια (15 Ιουνίου 2014, 19:00, Ελβετία - Εκουαδόρ), Σαλβαδόρ (20 Ιουνίου 2014, 22:00, Ελβετία - Γαλλία), Μανάους (25 Ιουνίου 2014, 23:00 Ονδούρα - Ελβετία).
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Η Ελβετία όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει σε Παγκόμιο Πρωτάθλημα δεν έχει κατακτήσει ποτέ καμία αξιόλογη θέση. Σύμφωνα πάντα με την ΟΥΕΦΑ οι Ελβετοί έχουν δώσει πολλές φορές το "παρών" σε Μουντιάλ αλλά δεν έχουν φτάσει σε καμία διοργάνωση ούτε στην τετράδα. 
Προπονητής: Ότμαρ Χίτσφελντ: Ο 'Oτμαρ Χίτσφελντ θα καθοδηγήσει την Ελβετία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία και αυτό όπως δήλωσε θα είναι το τελευταίο του τουρνουά και η τελευταία φορά που θα καθίσει στους πάγκους. Ο 65χρονος Γερμανός προπονητής οδήγησε την Ελβετία σε ένα δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο με καλές εμφανίσεις στα προκριματικά όπου παρέμεινε αήττητη. Στην Ν. Αφρική, αν και κέρδισε στην πρεμιέρα την μετέπειτα τροπαιούχο Ισπανία, στη συνέχεια δεν κατάφερε να προκριθεί απ΄τον όμιλο, αφού έχασε από τη Χιλή και έφερε ισοπαλία με την Ονδούρα.
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ντιέγκο Μπενάλιο (Βόλφσμπουργκ), Ρομάν Μπούρκι (Γκρασχόπερς), Γιαν Σόμερ (Βασιλεία).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Στιβ Φον Μπέργκεν (Γιουνγκ Μπόις), Γιοχάνες Ντζουρού (Αμβούργο), Μίκαελ Λανγκ (Ζυρίχη), Στέφαν Λιχστάινερ (Γιουβέντους), Ρικάρντο Ροντρίγκες (Βόλφσμπουργκ), Φαμπιάν Σχαρ (Βασιλεία), Φιλίπ Σεντέρος (Βαλένθια), Ρέτο Ζίγκλερ (Σασουόλο).
ΜΕΣΟΙ: Τρανκίλο Μπαρνέτα (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Βαλόν Μπεχράμι (Νάπολι), Μπλερίμ Ντζεμαϊλί (Νάπολι), Γκέλσον Φερνάντες (Φράιμπουργκ), Γκοκχάν Ινλέρ (Νάπολι), Χσερντάν Σακίρι (Μπάγερν Μονάχου), Βαλεντίν Στόκερ (Βασιλεία).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γιόσιπ Ντρμιτς (Νιρεμβέργη), Μάριο Γκαβράνοβιτς (Ζυρίχη), Αντμίρ Μεχμέντι (Φράιμπουργκ), Χάρις Σεφέροβιτς (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Γκράνιτ Σακά (Γκλάντμπαχ).

ΟΝΔΟΥΡΑ: Η αποκαλούμενη ανερχόμενη δύναμη!
Σε έναν όμιλο με τόσες προκλήσεις, όπως ο όμιλος της Ονδούρας, οι "Λος Κατράκος" θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι όντως η ανερχόμενη δύναμη της Λατινικής Αμερικής, αν θέλουν να περάσουν τα εμπόδια των Ελβετών, των Γάλλων και της ομάδας του Εκουαδόρ. 
Η Ονδούρα έδειξε σημαντικές αντοχές κατά την διάρκεια των προκριματικών και πήρε αρκετά μαθήματα. Ειδικά στα παιχνίδια εναντίον της Αμερικής, την οποία στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών νίκησε παιχνίδι με σκορ 2-1. 
Η νίκη αυτή καθ' αυτή απέδειξε την εντυπωσιακή οργάνωση και την σθεναρή αμυντική τακτική της ομάδας του Λουίς Φερνάντο Σουάρεζ. 
Στην επιθετική γραμμή υπάρχει ένας παίκτης - κλειδί, όπως τον χαρακτηρίζουν οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου. Ο Τζέρι Μπέγκτσον της Νιου Ίγκλαντ ξέρει να στέλνει με άνεση το... τόπι στα δίχτυα και ήταν μάλιστα ο ακρογωνιαίος λίθος της Ονδούρας σε σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια των προκριματικών. 
Άλλος ένας επιθετικός που έχει έφεση στο σκοράρισμα και στηρίζει πολλά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ονδούρας είναι ο Κάρλο Κόστλι της Ρεάλ Εσπάνια. Μαζί με τον Μπένγκτσον αναμένεται να είναι το δίδυμο της επίθεσης και μάλιστα είναι η πλήρης αλήθεια ότι άπαντες περιμένουν να ξεδιπλώσουν τις αρετές εντός των τεσσάρων γραμμών.
Πέρα τούτου υπάρχει και μια μεσαία γραμμή με πολλοί έμπειρους ποδοσφαιριστές με "βαρόμετρο" τον Γουίλσον Παλάσιος. Ο μεσοεπιθετικός της Στόουκ όχι μόνο δημιουργεί, αλλά και σκοράρει. Ο Παλάσιος είναι πανέτοιμος από άλλη φορά για να οδηγήσει τους "Λα Μπικολόρ" ψηλά σε ένα τέτοιο τουρνουά, ενώ οι δύο "βράχοι" που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα είναι οι Εμίλιο Ισαγκίρε και Μέινορ Φιγκερόα.
Προγνωστικά: Οι πιθανότητες είναι με το μέρος της Ονδούρας για να πρικριθεί στην επόμενη φάση. Το θέμα είναι μετά αν μπορεί να πετάξει εκτός διοργάνωσης, πιο έμπειρες ομάδες. 
Παιχνίδια ομίλων: Πόρτο Αλέγκρε (15 Ιουνίου 2014, 22:00 Γαλλία - Ονδούρα), Κουριτίμπα (21 Ιουνίου 2014, 01:00 Ονδούρα - Εκουαδόρ), Μανάους (25 Ιουνίου 2014, 23:00 Ονδούρα - Ελβετία). 
Ιστορικό πρωταθλημάτων: Φυσικά ούτε η ομάδα της Ονδούρας έχει στη κατοχή της Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς οι "Λος Κατράκος" μετά το 2000 άρχιζαν να κάνουν δειλά - δειλά τα πρώτα βήματα στο Παγκόσμιο στερέωμα. 
Προπονητής: Λουίς Φερνάντο Σουάρεζ: Άλλος ένας Κολομβιανός προπονητής σε τελικά Μουντιάλ. Ο 53χρονος Λουίς Φερνάντο Σουάρεζ, θα έχει την δεύτερη εμπειρία του, με την Ονδούρα, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρώτη του φορά ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 που είχε την ευθύνη της ομάδας του Ισημερινού και κατάφερε να φτάσει μέχρι τους 16. Η Ονδούρα είναι μια ανερχόμενη δύναμη και αρκετά υπολογίσιμη. Μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει προκριθεί τρεις φορές για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA: το 1982, το 2010 και το 2014 .
Ρόστερ: 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Νοέλ Βαγιαδάρες (Ολίμπια), Ντόνιος Εσκομπάρ (Ολίμπια), Λουίς Λόπες (Ρεάλ Εσπάνια)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μπράιαν Μπεκέλες (Ολίμπια), Εμίλιο Ισαγκίρε (Σέλτικ)Χουάν Κάρλος Γκαρσία (Γουίγκαν), Μέινορ Φιγκερόα (Χαλ), Βίκτορ Μπερνάρντες (Σαν Χοσέ), Όσμαν Τσάβες (Κινγκντάο Γιανούν), Χουάν Πάμπλο Μόντες (Μοτάγκουα).
ΜΕΣΟΙ: Άρνολντ Περάλτα (Ρέιντζερς), Λουίς Γκαρίδο (Ολίμπια), Ρόχερ Εσπινόσα (Γουίγκαν), Χόρχε Κλάρος (Μοτάγκουα), Γουίλσον Παλάσιος (Στόουκ), Όσκαρ Γκαρσία (Δυναμό Χιούστον), Άντι Ναχάρ (Άντερλεχτ), Μάριο Μαρτίνες (Ρεάλ Εσπάνια), Μάρβιν Τσάβες (Κολοράντο Ράπιντς)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τζέρι Μπένγκτσον (Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον), Τζέρι Παλάσιος (Αλαχουελένσε), Κάρλο Κόστλι (Ρεάλ Εσπάνια), Ρόνι Μαρτίνες (Σοσιεδάδ).
Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Βρουσουκίδης, Μάριος Λουίζος



Προβολή 5ος ΟΜΙΛΟΣ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου