Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Στάθης Γεωργιάδης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο...Μια ανοιχτή πληγή που αιμοραγεί….

 
Το ποδόσφαιρο, κατά γενική ομολογία είναι το λαϊκότερο και μαζικότερο άθλημα. Είναι αυτό που καλλιεργεί και αναδεικνύει έννοιες όπως  η ομαδικότητα ,η συνεργασία o αυτοσεβασμός και βέβαια  συναρπάζει και γοητεύει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλα τα μέρη της γης.

Η βάση όμως της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μιας χώρας θα έπρεπε να είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία η αλήθεια είναι ότι δεν περνούν και τις καλύτερες μέρες. Αντί να είναι ο <<αιμοδότης>> του επαγγελματικού Εθνικού ποδοσφαίρου έχει καταντήσει με ευθύνη όλων μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί!!! Με γηπεδικές εγκαταστάσεις οι οποίες όσο περνάει ο καιρός να γίνονται χειρότερες με μηδενικούς βοηθητικούς χώρους νομίζω ότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.
Την κατάσταση αυτήν την αγνοούν εδώ και χρόνια επιδεικτικά σχεδόν όλοι οι φορείς και κυριών αυτοί του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!!! Στις αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι με τον έναν η άλλον τρόπο συνδεδεμένο με το ερασιτεχνικό και το ενισχύει με πολλούς και διάφορους τρόπους γιατί πραγματικά θεωρεί ότι μπορεί να περιμένει πολλά από αυτό. Όταν το ποδόσφαιρο είναι υγιές έτσι θα πρέπει να <<συμπεριφέρεται>>!!! 
Ακόμη και όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό και το χρήμα έρεε άφθονο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν το μόνο που δεν επωφελήθηκε από αυτήν την επιτυχία!!! Το αντίθετο μάλιστα!!! Χιλιάδες παιδιά θέλησαν να ασχοληθούν με τον χώρο όμως με συνθήκες τριτοκοσμικές η απογοήτευση ήρθε γρήγορα….
Με μόνιμη δικαιολογία την οικονομική κρίση έχουν κοπεί όλες οι παροχές, ενώ αντίθετα τα διάφορα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να επαφίεται στην <<τρέλα>>  κάποιων <<γραφικών>> που προσφέρουν χρόνο και με κάποιους χορούς, κάποιες λαχειοφόρες αγορές και λιγοστούς φίλους που ενισχύουν οικονομικά, προσπαθούν να βγάλουν την χρονιά….   
Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές πάραυτα  επιμένουν γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. 
Κόντρα λοιπόν σε όλους αυτούς που με πράξεις και παραλήψεις οδήγησαν σε ασφυξία το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπάρχει η άλλη πλευρά που αγαπάει το άθλημα και  δεν θέλει να βλέπει την νεολαία όλη μέρα στα internet καφέ και στα άλλα μαγαζιά να χάνουν άσκοπα τον χρόνο τους!!! Θέλουν να βλέπουν την νεολαία να αθλείται και μέσα από τον αθλητισμό να διαμορφώνει χαρακτήρα που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει καθημερινά προβλήματα με καλύτερους όρους.   
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποιοι βρίσκουν καθημερινά τρόπους να κόβουν τα φτερά των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και ανιδιοτελών παραγόντων του. Η πολιτεία γυρίζει την <<πλάτη>>  στη δίψα των χιλιάδων νέων για άθληση και παρακολουθούμε μια κατάσταση η οποία έχει φθάσει στο απροχώρητο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
 
Παρ όλη την γκρίζα πραγματικότητα που ισχύει κατά την άποψη μου είμαι βέβαιος ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα επιβιώσει σε πείσμα κάποιων που θέλουν να το απαξιώσουν!!! Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μια δυναμική  που ίσως να μην έχουμε αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος της και το τι μπορούμε να πετύχουμε αν δουλέψουμε ενωμένοι και μεθοδικά.
Πρέπει να δουλέψουμε όλοι και να γκρεμίσουμε το γκρίζο και να αναδειχθεί το υγείες κομμάτι προς όφελος της νεολαίας και της κοινωνίας γενικότερα.

 Στάθης Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου