Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ξεχρεώνει και το ανακοινώνει ο Σαββίδης



«Δεν έχω μάθει να χρωστώ στη ζωή μου. Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά μου χρέη και δε θέλω να υπάρχουν» είχε πει από την πρώτη στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης. Πλέον ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ είναι έτοιμος να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην αποπληρωμή του χρέους προς το Δημόσιο.

Από σήμερα, στο  ΤΑΧIS ανοίγει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους θέλουν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και μέρες έχει κινήσει διαδικασίες για να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή του χρέους. Χαρακτηριστικό των ζυμώσεων για να είναι όλα έτοιμα, η παρουσία χθες στην Τούμπα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Ο γνωστός δικηγόρος που είναι νομικός σύμβουλος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη και αυτός που «έτρεξε» τις διαδικασίες για την απόκτηση από τον Σαββίδη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, είχε συνάντηση με τους συναδέλφους του αλλά και επιτελείς της ΠΑΕ με αποκλειστικό θέμα την αποπληρωμή του χρέους.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μέχρι τις 26 Μάη τη δυνατότητα να καταθέσει τη ρύθμιση αλλά δε θα χρειαστεί να εξαντλήσει το περιθώριο. Θα άρει τις προσφυγές στα δικαστήρια για τα παγωμένα χρέη και άμεσα θα καταβάλει στο Δημόσιο τα 10.4 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια είναι 43 και μόλις μια είναι για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η αποπληρωμή του χρέους είναι η πιο σημαντική είδηση επί εποχής Σαββίδη για αυτό και ο μεγαλομέτοχος θέλει να της προσδώσει ιδιαίτερη σημασία. Δεν αποκλείεται πέρα από την ανακοίνωση που θα ανέβει στην ιστοσελίδα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ο μεγαλομέτοχος να παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου.

www.metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου