Σάββατο 25 Απριλίου 2015

12 συλλήψεις, 4 τραυματίες από τα επεισόδια



Η αστυνομία ενημέρωσε και επίσημα γιατα πολύ σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής σε Χαριλάου και Τούμπα μεταξύ οπαδών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 
Χθες (24-04-2015) το βράδυ, πολυπληθής ομάδα ατόμων, τα οποία κάλυπταν με κράνη τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, συγκεντρώθηκαν στην οδό Παπαναστασίου, όπου με ρίψη βεγγαλικών (ναυτικοί πυρσοί), επιτέθηκαν σε κέντρο διασκέδασης, το οποίο φιλοξενούσε φιλάθλους τοπικής ομάδας.
Κατά την αποχώρηση τους, τα ίδια άτομα, με χρήση ξύλινων και μεταλλικών ράβδων επιτέθηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, τη στιγμή που αυτό στάθμευε στην οδό Ψαρών και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο έναν από τους επιβάτες του.
Αστυνομικές δυνάμεις, ειδοποιούμενες για το συμβάν έσπευσαν στο υποδεικνυόμενο σημείο και πραγματοποίησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των ατόμων που ενεπλάκησαν στην επίθεση.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν 22 άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αποχώρησαν.
Δύο ώρες αργότερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούσαν περιπολία, διαπιστώθηκε κίνηση άλλης ομάδας ατόμων, τα οποία κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη ή κουκούλες, κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Τούμπας.
Τα συγκεκριμένα άτομα, αφού πραγματοποίησαν ρίψη μολότοφ σε σύνδεσμο τοπικής ομάδας, ο οποίος ήταν κλειστός, επιτέθηκαν στη συνέχεια απρόκλητα με ρόπαλα και αντικείμενα, εναντίον αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Πραγματοποιήθηκε απώθηση των επιτιθέμενων από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας «Ζ» και «ΔΙ.ΑΣ», πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις ατόμων.
Πρόκειται για 11 ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, ηλικίας από 18 ως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της Διατάραξης κοινής Ειρήνης, της Απόπειρας Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης, της παράβαση του Νόμου περί Όπλων, της Αντίστασης, της Έκρηξης και της παράβαση του Νόμου σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
Από την απρόκλητη επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων παραμένει νοσηλευόμενος.
Από τον χώρο του επεισοδίου περισυλλέγησαν τρεις αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές (μολότοφ).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου