Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Ζώης Κώστας «Παραιτήθηκα μετά τον Πιερικό, αλλά δύο τηλεφωνήματα με συγκράτησαν»



Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Απόλλων Κώστας Ζώης μίλησε στο για τον υποβιβασμό των κοκκινόμαυρων, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό και εκφράζοντας την άποψή του για τη νέα σεζόν.

Αρχικά, ο κ. Ζώης είπε:
«Δεν είναι εύκολο να βρεις τι φταίει. Μερικές φορές όσο πιο βαθιά είσαι στα πράγματα, τόσο πιο θολή είναι η κατάσταση. Χρειάζεται να έχεις καθαρό μυαλό και να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Είμαστε υποχρεωμένοι μετά από αυτή την αποτυχημένη χρονιά να βρούμε τις αιτίες, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες στο μέτρο που του αναλογεί και κυρίως να ασχοληθούμε με το μέλλον και να διορθώσουμε την κατάσταση».
Προσπαθώντας να αναλύσει τις αιτίες, τόνισε:
«Υπήρχε πίεση χρόνου, λόγω του ότι η διοίκηση Ανατολίτη ανέλαβε στις 5 Αυγούστου όταν οι άλλες ομάδες είχαν τελειώσει την προετοιμασία τους. Ο Απόλλων δεν είχε ούτε έναν ποδοσφαιριστή. Σε όλους τους τομείς όταν υπάρχει πίεση γίνονται λάθη. Γενικότερα υπήρχε απειρία, κανείς δεν ήταν έμπειρος και επαγγελματίας στο είδος του, μιλάω πρώτα για μένα και μετά για τους υπόλοιπους. Τα μέλη δεν είμαστε επαγγελματίες. Είμαστε φίλαθλοι και αγαπάμε την ομάδα. Αυτό που διδάχθηκα είναι ότι δε γίνεται να είσαι και φίλαθλος και παράγοντας, διότι δε διοικείται με συναίσθημα το ποδόσφαιρο, εμείς μάθαμε να λειτουργούμε διαφορετικά. Δεν μπορούσε να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους».
Για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν:
«Το έκανα και δεν το ξέρει κανείς, το λέω για πρώτη φορά. Μετά το ματς του Πιερικού, όταν η ομάδα μας έχασε 2-1 στην Κατερίνη και έχασε σωρεία ευκαιριών. Την επόμενη μέρα δήλωσα την παραίτησή μου εγγράφως στα γραφεία, αλλά μεταπείστηκα μετά από ένα τηλεφώνημα του Γιάννη Τσαρσιταλίδη, του διευθυντή των γραφείων της ΠΑΕ, αλλά και του Γιώργου Πιαστόπουλου, που είναι συνεργάτης της ομάδας, εξωδιοικητικός παράγοντας, αλλά συνεργάτης. Μετά από την παρέμβαση αυτών των δύο ανθρώπων, παρέμεινα στην ομάδα».
Για το αν η διοίκηση ήταν συλλογική ή ατομική δουλειά:
«Συναντιόμασταν συχνά μέσα στην εβδομάδα και συζητούσαμε πράγματα, δε λειτουργούσε μόνος του ο Βασίλης Ανατολίτης μόνο του, θα ήταν άδικο να πω κάτι τέτοιο. Όταν είσαι πρόεδρος θα πάρεις κάποια πράγματα πάνω σου. Είχαμε κάποιες ενστάσεις για μερικά πράγματα, τα συζητούσαμε, δεν αφήναμε να διαρρεύσουν για να μη γίνει κακό στην ομάδα».
Για τα οικονομικά της ΠΑΕ:
Δυσκολίες έχουν όλες οι ομάδες. Υπήρχε καθυστέρηση στις πληρωμές των ποδοσφαιριστών στον ενάμιση μήνα και άλλες ομάδες που μας κέρδισαν ήταν απλήρωτες 4-5 μήνες. Σήμερα η ομάδα κατά 90% είναι πληρωμένη σήμερα και μου έχει δώσει το λόγο του ο Βασίλης Ανατολίτης ότι θα τα πληρώσει. Δύο πράγματα του είχα ζητήσει όταν ανέλαβε: Να μην υποβιβαστεί η ομάδα και να είναι πληρωμένη.
Για το αν έχει γίνει η μεταβίβαση των μετοχών από Χαραλαμπίδη σε Ανατολίτη:
«Θα ήταν καλύτερο να ρωτήσετε αυτούς του δύο. Εγώ γνωρίζω ότι έχει γίνει η μεταβίβαση και προσωπικά δε με ενδιέφερε. Με ενδιέφερε να μην υποβιβαστεί και να είναι πληρωμένη».
Για την επόμενη μέρα του Απόλλωνα:
«Από τη στιγμή που η ομάδα πάει στον ερασιτέχνη, αυτός αποφασίζει. Αν έχει διάθεση ο Ανατολίτης να συνεχίσει, θα το συζητήσει με τον Παναγιώτη Χατζηανδρέα. Υπάρχει αρκετός χρόνος να κινηθούν οι άνθρωποι του ερασιτέχνη και ο Απόλλων να επανέλθει στη Φούτμπολ Λιγκ και να χαράξει τη δική του πορεία. Θα ήθελα να επισημάνω ότι με 100 και 150 εισιτήρια δεν μπορούμε να ζητάμε παραπάνω πράγματα. Με 120 διαρκείας δεν μπορούμε να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε. Το λέω εγώ που είμαι φίλαθλος της ομάδας. Σήμερα το Α και το Ω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι τα χρήματα, με αυτά τα νούμερα καμιά ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου