Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΕΠΝΙΞΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ



Στα Γιάννενα... έβρεχε γκολ και ο καταπληκτικός ΠΑΣ ήταν το αφεντικό, νικώντας (όπως και πέρσι) εύκολα με 3-1 τον Ολυμπιακό! Ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ οι Ηπειρώτες! 
Ένας εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννενα ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού στην έδρα του, δείχνοντας και πάλι πως δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί. Με προσεγμένο παιχνίδι, αξιοποιώντας λάθη του Ολυμπιακού και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις κατάφερε να κάνει το τελικό 3-1. Σκόρερ του ματς οι Ίλιτς, Μανιάς, Ακόστα και Μιλιβόγιεβιτς. Αποβολή στο τέλος για τον Ακόστα.
Πως ξεκίνησαν
Ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε το ματς με διάταξη 4-4-2: στα γκολπόστ ο Βελλίδης, στην άμυνα οι Ντάσιος, Στρούνα, Μιχαήλ και Τζημόπουλος, αμυντικά χαφ οι Χαρίσης και Τσουκαλάς, τα δύο εξτρέμ οι Ακόστα και Τσάβες και στην επίθεση οι Μανιάς και Ίλιτς. Ο Βίτορ Περέιρα από την άλλη έκανε τα αναμενόμενα. Σχήμα 4-2-3-1 που ήταν ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μαζουάκου και τα δύο στόπερ ο Μποτία με τον Σιόβα. Αμυντικά χαφ οι Ντινγκά και Μιλιβόγιεβιτς, δεκάρι ο Τσόρι, δεξί εξτρέμ ο Ντοσεβί, αριστερό ο Φορτούνης και φορ ο Χάρα. 
Ένα... εφιαλτικό ημίχρονο για Ολυμπιακό
Αν και οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος είχαν φάσεις για γκολ ο ΠΑΣ αξιοποιώντας λάθη σε άξονα και άμυνα, έκλεισε το 45λεπτο με δύο γκολ διαφορά. Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και με την ολισθηρότητά του λόγω της διαρκούς βροχόπτωσης να δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων παίχθηκε έως ένα σημείο ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο κυρίως από μέρους των γηπεδούχων.
Στο 7' ο Ντοσεβί έκανε μία πολύ καλή κίνηση και γύρισμα με τον Τσόρι να μην μπορεί να κάνει την προβολή από κοντά και μετά τον Ντάσιο να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 11ο λεπτό ο Ρομπέρτο έκανε μία πολύ μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Τσάβες μετά το φάουλ του Ίλιτς. Στο 23ο λεπτό ο Τσόρι είχε ακόμα μία καλή φάση με το σουτ του να απομακρύνεται σε κόρνερ. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη όμως κατάφεραν να κάνουν στο 32ο λεπτό το 1-0. Ένα μοιραίο λάθος του Μιλιβόγιεβιτς που έδωσε... ασίστ στον Ακόστα έβγαλε σε θέση βολής τον Ίλιτς που "νίκησε" Σιόβα και Ρομπέρτο.
Στο 37' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φορτούνη να βρίσκεται απέναντι στον Βελλίδη και να σουτάρει άουτ. Έπειτα από λάθος του Μιχαήλ ο Φορτούνης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά δεν μπόρεσε. Στο 42ο λεπτό ο Μανιάς με μία πολύ ωραία έμπνευση από πλάγια θέση έκανε το 2-0. Σε μία φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ η μπάλα έφτασε στον Ίλιτς που έκανε την προσποίηση και την "έσπασε" στον συμπαίκτη του. Εκείνος πήγε στα πλάγια είδε πως ο Ρομπέρτο είχε... αφύλαχτη την γωνία του και έστειλε την μπάλα "συστημένη" στο παραθυράκι του. Έτσι έκλεισε το ημίχρονο.
Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα
Στην επανάληψη του ματς ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Μέχρι το 60' δεν υπήρξε μεγάλη φάση από καμία από τις δύο πλευρές. Ο Περέιρα έριξε στο ματς τον Μπενίτες για να δώσει περισσότερες επιθετικές βοήθειες. Στο 61' ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Ίλιτς ως οφσάιντ μετά ο Μπενίτες είχε δύο αρκετά καλά σουτ σε δύο συνεχόμενα λεπτά. Στην συνέχεια ο Πορτογάλος προπονητής έριξε στον αγώνα και τους Φουστέρ και Κασάμι. Ο Ισπανός επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο. Κάτι σίγουρα σημαντικό για εκείνον.
Σουτάρα Μιλιβόγιεβιτς, 2-1, μεγάλες ευκαιρίες και πίεση
Στο 69ο λεπτό ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε μία σουτάρα που πήρε φάλτσο, βρήκε και σε πόδι αντιπάλου (σ.σ. Χαρίση) και άφησε... άγαλμα τον Βελλίδη για να γίνει το 2-1. Ο ΠΑΣ είχε δύο σουτ στο 70' και το 71' με τους Τσάβες και Ίλιτς, όμως στην συνέχεια ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-2. Πρώτα με ένα σουτ του Μιλιβόγιεβιτς στο 73' και μετά στο 74' με διώξιμο πάνω στην γραμμή σε κεφαλιά του Κασάμι αρχικά και μετά σε σουτ του Μπενίτες.
Σκόρερ ο Ακόστα σε αντεπίθεση για το 3-1
Λίγα δευτερόλεπτα μετά την μεγάλη διπλή φάση του Ολυμπιακού ο Τσάβες με ωραία κάθετη αιφνιδίασε τον άξονα και την άμυνα των Πειραιωτών με τον Ντοσεβί να βρίσκεται να κυνηγάει τον Ακόστα. Ο Ακόστα όμως έγινε αποδέκτης της μπάλας και σε τετ α τετ έκανε το 3-1. Στο 80ό λεπτό το φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς πέρασε έξω. Στο 88' Ακόστα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για τράβηγμα πάνω στον Σαλίνο.

www.gazzeta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου