Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-



ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 102 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"


Δυστυχώς, την Κυριακή 29/03/2015 και με αφορμή τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της ομάδας μας με τον Άρη Θεσσαλονίκης , γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Μεγάλη ομάδα κακών οπαδών έφθειρε περιουσίες , προπηλάκισε ανυποψίαστους φιλάθλους , επιτέθηκε σε ανθρώπους της τοπικής μας κοινωνίας (ακόμα και γέροντες) , τρομοκράτησε παιδιά και γυναίκες που βρέθηκαν στο γήπεδο, προκάλεσε ζημίες στις υποδομές του Σταδίου μας και λεηλάτησε το κυλικείο του, κατά τρόπο που να μετατρέψει σε κακή ανάμνηση μια αθλητική εκδήλωση την οποία θα θέλαμε να θυμόμαστε ως γιορτή.

Η συμπεριφορά των οπαδών του Άρη κηλίδωσε τη φήμη και την εκατόχρονη ιστορία της ομάδας τους, σε σημείο που να μας προβληματίσει ξανά με ερωτήματα του τύπου : Από πού εκπορεύεται αυτή η βία, από ποιον συντηρείται και τροφοδοτείται και αν τελικά αν η ιστορική αυτή ομάδα είχε ανάγκη τέτοιου είδους «βοήθεια» από τους οπαδούς της για να επικρατήσει του Απόλλωνα Αρναίας.

Και όλα αυτά απέναντι σε μια γενναιόδωρη φιλοξενία της ομάδας μας η οποία έφτασε στο σημείο να επιτρέψει (σε βάρος των οικονομικών της αναγκών) την είσοδο εκατοντάδων φιλάθλων στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Για τα στοιχεία που καπηλεύτηκαν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και κρύφτηκαν στις τάξεις των οπαδών του Άρη για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για τοπικά ζητήματα, πραγματικά θαυμαστή η «γενναιότητα» τους.

Καταδικάζοντας την ως άνω συμπεριφορά , λυπούμαστε για τους φιλάθλους που έχασε ,εχτές, το ποδόσφαιρο και αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε τη συμπαράσταση μας σε όσους έπεσαν θύματα της ως άνω συμπεριφοράς και υπέστησαν υλική και ηθική βλάβη από ενέργειες ανθρώπων που θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού , και όχι στα ελληνικά γήπεδα, την έκφραση της αντικοινωνικής ιδεολογίας τους.

Τέλος επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εθελοντές που μόχθησαν για άλλη μια φορά για τη διεξαγωγή του αγώνα , πάντα στην υπηρεσία της Ιδέας του Απόλλωνα Αρναίας.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ

102 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου