Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Super League: Δεν εκτίονται ποινές έδρας στο «λουκέτο» του Κοντονή


Οι ομάδες που είχαν τιμωρία έδρας δεν σημαίνει πως την εκτίουν στις αγωνιστικές που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διεξάγεται χωρίς κόσμο η αγωνιστική δράση στη Super League, όπως γνωστοποίησε ο Σταύρος Κοντονής στη διοργανώτρια αρχή.
Αυτό, πρακτικά, επηρεάζει τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ που «χρωστούν» δύο και μία αγωνιστικές αντίστοιχα, τις οποίες θα κληθούν να εκτίσουν στους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Πανθρακικό αντίστοιχα.
«Ανακοινώνεται ότι σχετικά με την έκτιση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες της Super League από τις Πειθαρχικές Επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ γνωστοποίησαν εγγράφως στη Super League τα ακόλουθα:
Α/ Έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τη Super League, με το οποίο ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής γνωστοποιεί στη Super League ότι «σας γνωρίζουμε ότι η έκδοση από την Υπηρεσία διοικητικής πράξης περί λήψης μέτρων κατά της βίας, είναι ανεξάρτητη των όποιων αποφάσεων λάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά σας όργανα»
και
Β/ Έγγραφο της Νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ προς τη Super League, στο οποίο αναφέρεται ότι «η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη διεξαγωγή των αγώνων της 28ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League της 14/15/16/3/2015 χωρίς θεατές αποτελεί διοικητικό μέτρο που ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4049/2012 (Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις), το οποίο ορίζει ότι με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, μπορεί για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις: α) απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή αναβολή οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης. Ως διοικητικό μέτρο η ανωτέρω απόφαση ληφθείσα για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος από τον αρμόδιο Υφυπουργό, ισχύουσα μάλιστα εν προκειμένω έναντι όλων των ομάδων της Super League ήτοι και έναντι αυτών (των περισσοτέρων) που δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικές παραβάσεις, δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια δε μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της Super League και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου