Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ & Ο Δ.Α.Σ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ




Μετά τον Κεραυνό Κολχικού που επιλέχθηκε από τον ΟΠΑΠ για τις Αθλητικές Ακαδημίες σήμερα σειρά ήταν του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου. Παρακάτω η ανακοίνωση από τον Σύλλογο. 

Το Δ.Σ. του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει τη συμμετοχή  των  Ακαδημιών  Ποδοσφαίρου του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου στο  πρόγραμμα   “ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ”  που  οργανώνει  η  ΟΠΑΠ ΑΕ.


      Το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα της  ΟΠΑΠ  ΑΕ αποσκοπεί στη  στήριξη 125 ερασιτεχνικών Ακαδημιών Ποδοσφαίρου  σε όλη την Ελλάδα ( 5  στο νομό Θεσσαλονίκης ) και θα  απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 αθλητές , ηλικίας 7-10 ετών .
      Οι στόχοι του προγράμματος είναι :
·        Να εμπνεύσει τους νέους ως προς τα αθλητικά ιδεώδη και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα
·        Να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό
·        Να  αναβαθμίσει την αθλητική εκπαίδευση
·        Να βελτιώσει την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών των αθλητικών συλλόγων
·        Να υποστηρίξει την λειτουργία των μη επαγγελματικών συλλόγων
      Το  Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου επιλέχτηκε στα 125 σωματεία  πανελλαδικά και στα 5 σωματεία στο νομό Θεσσαλονίκης με τα ακόλουθα κριτήρια :
·        Προδιαγραφές ασφάλειας της ακαδημίας
·        Επίπεδο προπονήσεων
·        Προδιαγραφές προπονήσεων
·        Υποδομές εγκαταστάσεων
·        Νοοτροπία ακαδημίας
·        Πλάνο λειτουργίας
·        Κανονισμούς και διαδικασίες
      Η διαδικασία αξιολόγησης έγινε με ιδιαίτερα διαφανή και αξιόπιστο τρόπο και διήρκεσε περίπου 4 μήνες , με τον έλεγχο ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, με έλεγχο του προφίλ της ομάδας, καθώς και με προσωπικές συνεντεύξεις μελών της διοίκησης. Η συμμετοχή των ακαδημιών ,όλης της Ελλάδος ,ήταν πολύ μεγάλη και η επιλογή του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου μέσω της αξιολόγησης της ΟΠΑΠ ΑΕ δείχνει την σοβαρή και ποιοτική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες  του  Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου.
     Οι Ακαδημίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα , θα επωφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει :
·        Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους , παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
·        Προπονητικές κατευθύνσεις στα πρότυπα UEFA και   FIFA
·        Ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων
·        Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα
·        Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό (το οποίο θα παραμείνει στο Σύλλογο μας )
       Κορυφαίοι προπονητές Ακαδημιών ποδοσφαίρου , ειδικευμένοι στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 7-10 ετών  θα λειτουργούν συμβουλευτικά με σεμινάρια για προπονητές ακαδημιών. Παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι και διατροφολόγοι θα αποτελούν την ειδικευμένη επιστημονική ομάδα που θα αναλάβει το έργο της ενημέρωσης γονέων και προπονητών . Όλοι αυτοί θα αποτελούν την ομάδα εργασίας και απώτερος σκοπός τους, εκτός των ανωτέρω  θα είναι :
·        Ενίσχυση αυτοπεποίθησης των αθλητών
·        Καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος
·        Χαρά του παιχνιδιού
·        Η ανάπτυξη σωστής και συνεχούς επικοινωνίας αθλητών, γονέων και προπονητών
     Η επιλογή  του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  “ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ” της ΟΠΑΠ ΑΕ μας  τιμά  ιδιαίτερα και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με ακόμη  περισσότερο  ζήλο για όλο και καλύτερες αθλητικές  παροχές  στα  παιδιά μας.
     Για περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος της ΟΠΑΠ ΑΕ “ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ” και της πολύ μεγάλης αυτής επιτυχίας του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου μας .

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου