Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ


Η ΚΕΔ έδωσε εντολή μέσω email που έστειλε σε όλους τους διαιτητές της χώρας, να διακόπτουν οριστικά κάθε παιχνίδι, στο οποίο θα πέφτει στον αγωνιστικό χώρο φωτοβολίδα ευθείας βολής ή έστω ένα αντικείμενο, το οποίο θα θεωρείται επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.
Λίγες ημέρες πριν τον μεγάλο επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, έκανε πράξη τα μέτρα που είχε προαναγγείλει. Οι διαιτητές της χώρας έχουν πλέον το ελεύθερο να διακόψουν ένα παιχνίδι οριστικά σε περίπτωση που εκτοξευτεί από τις εξέδρες φωτοβολίδα ευθείας βολής. Είναι τα λεγόμενα «στιλό», τα οποία έχουν γίνει της... μόδας στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια και μόνο από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.
Αναλυτικά οι εντολές που έλαβαν οι διαιτητές
-Να διακόπτουν οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή προσωρινή διακοπή:

Α) Όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ, φωτοβολίδες ευθείας βολής, ή ρίπτονται αντικείμενα που δύναται να προκαλέσουν σωματική βλάβη σ’ όλους τους νόμιμα ευρισκόμενους εντός του αγωνιστικού χώρου (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές κλπ).
Β) Όταν σημειωθεί εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

-Να προβαίνουν σε προσωρινή διακοπή του αγώνα και προειδοποίηση, όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ, φωτοβολίδες καμπύλης τροχιάς και σε οριστική διακοπή του αγώνα εάν το παράπτωμα επαναληφθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου