Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ UEFA B ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α



Η ΕΠΣΜ σήμερα κάλεσε τους συμβούλους της σε μια συζήτηση που τα είχε όλα, προτάσεις, αντιπροτάσεις, μια πολύ ωραία συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της Ένωσης.
Διαιτησία
11944538 431607587032435 230501886 n
Στο ξεκίνημα της συζήτησης, κάθισε για περίπου 20 λεπτά στο συμβούλιο αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαιτητών, ενώ ήρθε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ιωάννης Τζήκας. Συζητήθηκαν θέματα διαιτησίας, συνεννόησης μεταξύ της Ένωσης και του Συνδέσμου ενώ δόθηκε το μήνυμα ναι μεν του διαχωρισμού των δυο φορέων, πάντα όμως με μια στενή συνεργασία και κάτω από πολύ καλές συνθήκες.
Β’ ερασιτεχνική κατηγορία
11992251 431606627032531 1190995617 n
Πρώτα από όλα, συζητήθηκε η μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, λόγω των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.
Εμβόλιμες
Όσον αναφορά τις εμβόλιμες αγωνιστικές στην Α1 κατηγορία και αν θα υπάρξουν, έκανε γνωστό πως η ΕΠΣΜ φέτος ευελπιστεί πως δεν θα πραγματοποιηθούν εμβόλιμες αγωνιστές, παρά μόνο τρεις και συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 (4η αγωνιστική), την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 (7η αγωνιστική) και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 (10η αγωνιστική). Τον χειμώνα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ ότι ΔΕΝ θα υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστές.
Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία
Τον λόγο μετά πήρε ο κ. Σίσκος, ο οποίος είναι στην επιτροπή πρωταθλήματος. Τέθηκε το θέμα της έναρξης της Γ’ κατηγορίας, που ήταν στον αέρα και επισημοποιήθηκε πως οι επίσημοι αγώνες της συγκεκριμένης κατηγορίας θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου. Στο θέμα της Γ’ κατηγορίας, επιπλέον έγινε γνωστό πως στα πλέι – οφ θα μπαίνει πλέον και ο έβδομος της βαθμολογίας, για λόγους αγωνιστικούς και να έχουν περισσότερους αγώνες οι ομάδες.
Αίτημα ΠΑΟ Κουφαλίων
11944882 431606647032529 1838201225 n
Από την ΕΠΣΜ, αναλύθηκε επίσης και το αίτημα του ΠΑΟ Κουφαλίων για το θέμα της αλλαγής της ώρας στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ιάσων Αυγής το προσεχές Σαββατοκύριακο. Αποφασίστηκε ομόφωνα το αίτημα να απορριφθεί. Να θυμίσουμε πως ο ΠΑΟ Κουφαλίων ζητούσε ο αγώνας να γίνει στις 19.00 στην έδρα του, λόγω του καύσωνα.
Προπονητές
Ένα θέμα το οποίο αναλύθηκε ήταν και αυτό των προπονητών. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι ομάδες της Α1 και της Α1 κατηγορίας θα πρέπει να έχουν προπονητές που κατέχουν δίπλωμα από UEFAΒ και πάνω, αλλιώς δεν θα μπορεί να κατεβαίνει στο ματς. Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών, αποφασίστηκε οι προπονητές να έχουν στον αγώνα μαζί τους ένα καρτελάκι που θα αναγράφεται η προπονητική τους ταυτότητα, τα στοιχεία του κάθε προπονητή. Γνωστοποιήθηκε από τον κ. Γραμμένο πως στην Α1, όλες οι ομάδες ΕΧΟΥΝ προπονητή με δίπλωμα, ενώ παρουσιάζεται ένα μικρό πρόβλημα στην Α’ κατηγορία. Όπως τονίστηκε, στην Α’ κατηγορία θα ασκηθεί μια πίεση, θα υπάρξει και επικοινωνία με τις ομάδες που δεν έχουν προπονητή με δίπλωμα και αν δεν βρεθεί λύση, τότε θα γνωστοποιηθεί τιμωρία, πιθανότατα να μην επιτρέπεται στην ομάδα που δεν έχει προπονητή με δίπλωμα να αγωνίζεται.
Πρωταθλήματα Υποδομών
Στα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομών, έγινε μια μεγάλη συζήτηση που κράτησε σχεδόν 45 λεπτά. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Ευάγγελος Γραμμένος, είπε αρκετές φορές πως φέτος θέλει αυτά τα πρωταθλήματα να είναι άρτια οργανωμένα, ενώ πλέον η Ένωση θα έχει να διαχειρίζεται πάνω από 1200 σωματεία, αφού πλέον τα ιδιωτικά τουρνουά θα μπαίνουν υπό την σκέπη της Ένωσης Μακεδονίας. Για την βοήθεια στον τομέα της οργάνωσης, προσλήφθηκε η κ. Πόπη Αντωνίου, η οποία γνωρίζει όσο κανείς το θέμα των πρωταθλημάτων υποδομών.
Πρωτάθλημα Βετεράνων
Προς τα τέλη του συμβουλίου, συζητήθηκε επίσης και το θέμα του πρωταθλήματος Βετεράνων. Κοινοποιήθηκε σε όλους τους συμβούλους πως από φέτος θα ξεκινήσει και το κύπελλο των Βετεράνων. Συνολικά θα συμμετάσχουν 28 ομάδες, ενώ δικαίωμα συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο θα έχουν αυτοί που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου σε αίθουσα πιθανότατα του Δήμου Θέρμης, ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις 28 Σεπτέμβρη, με την έναρξη του κυπέλλου στις 5 Οκτωβρίου.
Δημοσιογράφοι
Ο σύμβουλος και υπεύθυνος τύπου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας Ιωάννης Μαυρόπουλος, στο τέλος του συμβουλίου, ανέλυσε το θέμα των δημοσιογράφων στα γήπεδα της ΕΠΣΜ. Γνωστοποίησε πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις και έχουν ασκηθεί πιέσεις στους Δήμους, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν σε κάθε γήπεδο το λεγόμενο «booth». Το «booth» είναι το μέρος στο οποίο οι δημοσιογράφοι μπορούν να κάθονται και να γράφουν για τους αγώνες, ενώ υπάρχει και θέση για τον κάμεραμαν και τον σπίκερ που πιθανόν να κάνουν αναμετάδοση του κάθε αγώνα. Επίσης, έγινε γνωστό πως από φέτος θα ξεκινήσει και επίσημα η δημιουργία καρτών για τους δημοσιογράφους. Πιθανότατα θα γίνει μια συνάντηση μεταξύ του Τύπου και της Ένωσης, θα υπάρξει μια συζήτηση σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ θα γίνει γνωστό πως η Ένωση από φέτος θα δημιουργήσει κάρτες εισόδου στα γήπεδα για κάθε δημοσιογράφο.
11940138 431606653699195 1404501633 n
Μνημόσυνο
Στο τέλος του συμβουλίου, ο κ. Τάκης Βατσικούρας, ένας εκ των παλαιότερων στα συμβούλια της Ένωσης, γνωστοποίησε πως την προσεχή Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30 το πρωί, θα τελεσθούν τα «σαράντα» της γυναίκας του, η οποία άδικα έφυγε από την ζωή στην εκκλησία της Ανάληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου