Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΟΚ: Διασυρμός 4-0 στην Αγγλία - Πως μπορεί να προκριθεί






Βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στο Στάμφορντ Μπρίτζ - Όλα για όλα στην Τούμπα
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο χορτάρι του Stamford Bridge, γνωρίζοντας πως λίγο νωρίτερα η ΜΠΑΤΕ του έκανε ένα... σπουδαίο δώρο καθώς επικράτησε της Βίντι με 2-0. Ακόμη και στο σενάριο της ήττας από την Τσέλσι, ο Δικέφαλος παρέμενε ζωντανός στο κόλπο της πρόκρισης δεδομένου ότι στην τριπλή ισοβαθμία, με ήττα της Βίντι από τους «μπλε» και νίκη των «ασπρόμαυρων» επί των Λευκορώσων, είναι η ομάδα που ευνοείται.
Η αποβολή του Χατσερίδη και ο... ορεξάτος Ολιβιέ Ζιρού φαίνεται πως οδήγησαν στην πράξη το συγκεκριμένο σενάριο καθώς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με την Τσέλσι να παίρνει αέρα δύο τερμάτων από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, η λανθασμένη μπαλιά του Μάτος προς τον Χατσερίδη και η «σφήνα» του Ζιρού στην συγκεκριμένη φάση, έφερε την αποβολή του υψηλόσωμου αμυντικού και άλλαξε -αναγκαστικά- το πλάνο του Λουτσέσκου.
Ο προπονητής του Δικεφάλου είχε αποφασίσει να αγωνιστεί με τρία χαφ, Μαουρίσιο - Βέρνμπλουμ και Σάκχοφ σε ένα πιο προωθημένο ρόλο, ωστόσο, μετά το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του, γύρισε τον Σουηδό στην άμυνα, θέλοντας να θωρακίσει πρωτίστως τα μετόπισθεν.
Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος μέσα σε ένα δεκάλεπτο (27' και 37' ) «χτύπησε» δις, κάνοντας ακόμη δυσκολότερο το έργο του Δικεφάλου σε ένα πρώτο ημίχρονο που πέρασε με αρκετά... ζόρια για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι αδυνατούσαν να απειλήσουν τους γηπεδούχους και να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους, με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να μοιάζει εντελώς... αποκομμένος.
Κάτι που εντόπισε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου και γι΄αυτό τον απέσυρε με την έναρξη του β΄μέρους, ρίχνοντας μέσα τον Αμρ Ουάρντα. Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ έδειχνε να δυσκολεύεται ιδιαιτέρως στο Stamford Brigde, όντας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού σε θέση άμυνας.
Μια άμυνα που κατάφερε να διασπάσει και ο ιδιαίτερα κινητικός Χάντσον-Οντόι, ο οποίος εξαργύρωσε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μαουρίσιο Σάρι με γκολ, διαμορφώνοντας το 3-0 για την ομάδα του στο 60ολεπτό της αναμέτρησης. Κάτι που δεν ήταν αρκετό για τους Λονδρέζους και ειδικά για τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αλλά έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για το τελικό 4-0.

Πως προκρίνεται ο ΠΑΟΚ

Δικέφαλος για να προκριθεί στην φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χρειάζεται μόνο τη νίκη απέναντι στη MΠΑΤΕ, καθώς το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Βίντι και τους Λευκορώσουν, φαντάζει αρκετά πιθανό, δεδομένοι ότι οι Ούγγροι και ο σύλλογος από το Μπορίσοφ αυτή τη στιγμή μοιράζονται από έξι βαθμούς.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ, θα παίξει απέναντι στη ΜΠΑΤΕ μόνο για τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, την τελευταία αγωνιστική, θα θέλει ήττα της Βίντι από την Τσέλσι στη Βουδαπέστη, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο, για την φάση των νοκ-άουτ του Europa League, αφού σε ενδεχόμενο τριπλή ισοβαθμίας, ευνοημένος θα είναι ο Δικέφαλος.
Ο Δικέφαλος έχει το πλεονέκτημα στην τριπλή ισοβαθμία, δεδομένου ότι θα έχει κερδίσει τους Λευκορώσους τόσο εκτός όσο και εντός έδρας, ενώ η ΜΠΑΤΕ με την σειρά της θα μετράει δύο νίκες επί της Βίντι, με την UEFA ως πρώτο κριτήριο να υπολογίζει τους βαθμούς των ομάδων που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ το δεύτερο κριτήριο, αφορά τη διαφορά στα γκολ, με τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία με 4-1, να είναι υπερπολύτιμη για τους «ασπρόμαυρους».
www.typosthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου