Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Βαράει διάλυση η Super League;





Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς οι ομάδες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Τεράστια προβλήματα, πολλά εκατομμύρια, καμία λύση. «Κλικ» για το ρεπορτάζ!

Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά και την τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ τη Δευτέρα, διαπιστώθηκε ότι το οικονομικό "κραχ" του συνεταιρισμού ίσως είναι πλέον πολύ κοντά.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η Λίγκα ακόμα δεν έχει βρει κάποιον κεντρικό χορηγό και ότι έχει πρόταση που απέχει πολύ από αυτά που ζητάει, ενώ ήδη οι ομάδες ενημερώθηκαν πως θα πρέπει από ...αύριο κιόλας να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να επιβιώσουν.

Αρχικά, αποφασίστηκε πως οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένoι να μεριμνήσουν μόνοι τους για τη συντήρηση των σταδίων τους, στο λειτουργικό κομμάτι πάντα και κυρίως σε έργα όπως αντικατάσταση του χλοοτάπητα και διάφορα άλλα τα οποία η Λίγκα κάλυπτε με τα χρήματα των μεγάλων χορηγιών της. Προφανώς, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από όλες τις ομάδες, καθώς ελάχιστες έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν, γεγονός που σημαίνει ότι όταν πιάσουν οι πρώτες μπόρες, μάλλον οι παίκτες θα παίζουν σε γήπεδα ακατάλληλα.

Επίσης, η Σούπερ Λιγκ ενημέρωσε τις ΠΑΕ πως θα πρέπει πλέον να χρηματοδοτούν και τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των ακαδημιών – Κ20, Κ17,Κ15 – κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες που δε θα ταξιδεύουν για τα εκτός έδρας παιχνίδια λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Κι αυτά τα δύο προβλήματα, είναι μόνο η αρχή, καθώς όσο δεν μπαίνουν λεφτά στο κεντρικό ταμείο τόσο μεγαλώνουν τα χρέη για τις μικρές ομάδες, που θα δυσκολεύονται πλέον να ολοκληρώσουν ακόμα και τη σεζόν. Αν δεν αλλάξει κάτι και δεν υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και τα πρώτα ...κανόνια!
Πηγή : sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου