Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να είναι το αγαπημένο άθλημα όλων μας….άρθρο του Στάθη ΓεωργιάδηΕίναι γνωστό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ως έναν βαθμό όλες τις δραστηριότητες των ανθρώπων και τους έχει αναγκάσει να αναπροσαρμόσουν πολλούς από τους σχεδιασμούς τους.

Όπως είναι ευκολα κατανοητό δράσεις που τους ευχαρηστούσαν έχουν ατονήσει πλήρως η τις κάνουν σε πολύ μικρότερο βαθμό!!!Κυνήγη,ψάρεμα,βόλτες στην εξοχη,αναρήχηση,μακρυνά ταξίδια είναι μια καλή ανάμνηση για όλους πλέον!!!Τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!!!

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συντηρείται διαχρονικά από την αγάπη του κόσμου σε αυτό το άθλημα που τόσα πολλά έχει προσφέρει και προσφέρει ακόμη και σήμερα στις τοπικές κοινωνίες.Κάποιοι ρομαντικοί που η ενασχόληση τους με αυτό το άθλημα τους <<γεμήζει>> καταφέρνουν να το κρατάνε όρθιο παρόλο που οι συνθήκες δεν ευνοούν για κάτι τέτοιο.

Το εύκολο λοιπόν θα ήταν να κουνήσουν <<μαντήλι>> και να τα παρατήσουν!!!Αυτό θα ήταν σαν να εγκαταλείπουν το καράβι σε φουρτούνα κάτι που σίγουρα δεν τεριάζει σε ανθρώπους που έχουν γαλουχηθεί με την φιλοσοφία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που προάγει την ευγενή άμμιλα και την προσφορά προς την νεολαία!!!

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να <<πεθάνει>> γιατί σε καθημερινή βάση χιλιάδες παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε αυτό με τις ιδιαίτερες συνθήκες που το κάνουν να ξεχωρίζει!!!Οι νέοι αυτοί με την σειρά τους θα κρατήσουν τα επόμενα χρόνια το άθλημα όρθιο!!!Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να υποκύψει στις επιταγές του μνημονίου γιατί δεν στηρίχτηκε ποτέ στην βοήθεια του κράτους!!!

Αλοίμονο αν γίνονταν και αυτό!!!Αυτή η εξάρτηση θα ήταν ότι χειρότερο για το άθλημα και τότε οι παρεμβάσεις θα ήταν καθημερινές και με απρόβλεπτες συνέπειες.Η ανεξαρτησία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αγάπη του κόσμου που όλα αυτά τα χρόνια το συντηρεί μαζί με κάποιους ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια κρατάνε ζωντανό αυτό το κύταρο της κοινωνίας μας.

Για άλλη μια φορά διαψεύδονται οι <<κασάνδρες>> που προέβλεπαν διάλυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!!!Για άλλη μια φορά θα διαψευτούν και πάλι γιατί θεωρούν ότι η οικονομική κρίση θα εξαφανήσει αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι!!!Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα μείνει όρθιο!!!

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα μείνει ζωντανό!!!Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να διδάσκει πράγματα τα οποία πρεσβέβει και που είναι μοναδικά!!!Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα συνεχήσει να είναι το αγαπημένο άθλημα όλων μας!!!

Στάθης Γεωργιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά-Αθλητικογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου