Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗ " ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 "



Απολογιστική συνέντευξη, την τελευταία του ως πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων 1926, παραχώρησε σήμερα ο Βασίλης Ανατολίτης.

Ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση για το ποδοσφαιρικό τμήμα στη Γ' Εθνική, εκτός αν δε βρεθεί λύση στις 18 Μαϊου με κάποιον επενδυτή, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της σεζόν, ζητώντας μεν συγγνώμη για όσους απογοήτευσε, τονίζοντας όμως πως η ατυχία, η καθυστερημένη έναρξη της προετοιμασίας και οι ήττες σε κρίσιμα παιχνίδια οδήγησαν στον υποβιβασμό. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μέσα στη σεζόν υπήρχε ενδιαφέρον από γερμανικό fund για την αγορά της ΠΑΕ, ενώ εξέφρασε παράπονα για τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Παναγιώτη Χατζηανδρέα.

«Είμαι υποχρεωμένος για την ιστορία αυτής της ομάδας να κρατήσω ζωντανή την ομάδα μέχρι τον Ιούνιο, να έρθει ο επόμενος και να βρει έναν κορμό και να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια. Στις 18 Μαΐου γίνεται η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη, κατά πάσα πιθανότητα δε θα καταθέσω πρόταση για το ποδοσφαιρικό τμήμα, από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον από Πόντιο επιχειρηματία. Θα είναι ό,τι καλύτερο να επενδύσει όχι για να βγάλει χρήματα, αλλά και να κρατήσει ψηλά τη σημαία του συλλόγου. Δε θα καταθέσω επίσης πρόταση διότι όταν παρευρέθηκα στο συμβούλιο του ερασιτέχνη μου ζητήθηκε απολογισμός της ΠΑΕ και εγώ ζήτησα τα κριτήρια για να μπορέσει κάποιος να πάρει την ομάδα στη Γ Εθνική. Μου είπαν να κάνω πρόταση, αλλά δεν μπορούσαν να μου πουν τα κριτήρια, άρα μπορεί να δοθεί στον καθένα το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αν δεν υπάρξει λύση στις 18 Μαΐου θα προσπαθήσω να κάνω πρόταση για να υπάρξει μια επένδυση για το αύριο του συλλόγου και όχι για να πέσουν χρήματα που δε θα πιάσουν τόπο. Ενας επενδυτής πρώτα πρέπει να φτιάξει τις εγκαταστάσεις. Και η Γ΄ Εθνική του χρόνου θα είναι δύσκολη, θα υπάρξει ένας ισχυρός όμιλος και ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει νωρίς για να γίνουν κινήσεις για το χορηγικό κομμάτι. Μακάρι να βρεθεί επενδυτής στις 18 Μαΐου. Θα κάνουμε τα πάντα για να ξεκινήσει γρήγορα το χτίσιμο του Απόλλωνα. Μέχρι και τις 10 Ιουνίου θα είμαστε εδώ», είπε μεταξύ άλλων για το θέμα της πρότασης, εκφράζοντας όμως παράπονα προς τον πρόεδρο του ερασιτέχνη:

«Εχω παράπονο από τον κ. Χατζηανδρέα. Είπε σε κάποιες δηλώσεις του πως θα ζητήσει εγγυητική για τους επενδυτές. Θέλω να δω αν θα ζητήσει όπως είπε εγγυητική τραπέζης από όσους έρθουν και ενδιαφερθούν για την ομάδα. Για το ρεύμα υπήρχε συμφωνία να το πληρώνουμε από μισό, αλλά εμείς δεν πήραμε τις ακαδημίες για να πληρώνουμε το ρεύμα. Μου είπε ο κ. Χατζηανδρέας όποτε μπορούμε να πληρώνουμε, αλλά όταν έχεις αρνητικές εισπράξεις και δεν έχεις τα απαιτούμενα διαρκείας, πώς θα γίνει αυτό; Από τα έσοδα που είχαμε προϋπολογίσει το καλοκαίρι δεν επαληθεύτηκαν ούτε το 15%.  Δεν μπορεί να δηλώνει για μένα ότι μπορώ να καταθέσω πρόταση μόνο αν φανώ αντάξιος των υποχρεώσεών μου. Πληρώσαμε χιλιάδες ευρώ για να διορθωθούν οι πυλώνες του γηπέδου, ρίξαμε λεφτά για να φτιάξουμε τα μπουθ, που ήταν λεηλατημένα. Προσπαθήσαμε για όλα. Τρέξαμε μέχρι και στα δικαστήρια για να αποδείξουμε ότι η ΠΑΕ δεν είχε σχέση με την ύπαρξη κυλικείου».

Για τις ευθύνες που έχει για τον υποβιβασμό:

«Αναλαμβάνω τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σεζόν, αλλά χρειάζεται και χρόνος για να πετύχεις τους στόχους σου. Εμείς ήρθαμε στις... καθυστερήσεις. Με την ιστορία απλά μιας ομάδας δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Αν μου ζητηθεί, θα είμαι εδώ, Είναι φίλος της ομάδας και θα βοηθήσω. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς που πίστεψαν στην ομάδα ή τους απογοητεύσαμε. Μπορεί να παρεκτράπηκα, αλλά ήθελα πολύ να πετύχει η ομάδα. Συγγνώμη επίσης όσους στεναχώρεσα».

Σε άλλο σημείο είπε για τη φετινή σεζόν:

«Πετύχαμε μια ιστορική νίκη στο Κύπελλο και κάναμε ακόμη δύο πολύ καλές εμφανίσεις. Ίσως εκείνη η νίκη με τον ΠΑΟΚ ξεγέλασε ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα για υψηλούς στόχους. Εμείς ξέραμε ότι θα έρθουν προβλήματα και ότι θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Κάναμε καλές νίκες, αλλά είχαμε και κακή απόδοση σε πολλά παιχνίδια. Η ομάδα έπεσε από παιχνίδια που είχε στα χέρια της, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τις νίκες. Στην Κατερίνη, στις Σέρρες, εδώ με τον Αιγινιακό. Κάναμε καλές εμφανίσεις, μας έδιναν συγχρητήρια, αλλά δεν παίρναμε τις νίκες. Ήμασταν πολύ άτυχοι σε πολλά παιχνίδια. Οι συνεχόμενες ήττες έφερναν γκρίνια, κάπου είχε δίκιο ο κόσμος, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε όταν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες όπως με τον Πιερικό ή τον Αιγινιακό; Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για την αποτυχημένη χρονιά, αλλά δεν ήμασταν οι μόνοι υπεύθυνοι».

Για τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη τόνισε:

«Με συγκίνησαν πολύ οι δηλώσεις του Αχιλλέα Χαραλαμπίδη. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω και με την ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, ήταν τιμή να είμαι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα. Είχαμε μια άριστη συνεργασία και ήταν από τους λίγους που βοήθησε πολύ. Εμείς είχαμε πει ότι πάμε να σώσουμε μια κατάσταση στις 5 Αυγούστου. Από την αρχή είπαμε πως είναι δύσκολα τα πράγματα, η ομάδα δεν είχε κανένα παίκτη και σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να κλείσουμε την προετοιμασία, να κάνουμε συμφωνίες με παίκτες χωρίς να έχουμε πολλές επιλογές. Επρεπε να τρέξουμε για να βελτιώσουμε και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουμε την ομάδα».

Για το ενδιαφέρον από γερμανικό fund στη διάρκεια της χρονιάς είπε:

«Υπήρξε ένα γερμανικό fund που ενδιαφέρθηκε μέσα στη χρονιά για την ΠΑΕ. Δώσαμε ραντεβού και κουβεντιάσαμε και μας είπαν ότι θέλουν να επενδύσουν. Ήταν στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σοβαροί και δε βγαίνουν στα κανάλια για να διαφημιστούν. Όποιος είναι σοβαρός έρχεται και συζητάει για την ομάδα».

Για την παρουσία του Διονύση Ψωμιάδη στο δ.σ. του ερασιτέχνη:

«Είδα τον Ψωμιάδη να πηγαίνει στο δ.σ. του ερασιτέχνη και νόμιζα ότι έφερε τα 5 εκατομμύρια. Ο Απόλλων δε βοηθήθηκε από αυτό τον άνθρωπο, ούτε επί Αχιλλέα Χαραλαμπίδη».

Τέλος, για όσα του καταλογίστηκαν ότι ήθελε να ρίξει την ομάδα: 
«Κάποιος που θέλει να ρίξει την ομάδα θα ήταν ακόμη εδώ; Αν δε θέλεις να σωθεί, δεν έρχεσαι να αναλάβεις σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Επίσης, όταν κάποιος θέλει να αγοράσει μια ομάδα δε βγαίνει στα κανάλια να κάνει εκπομπές και να καλεί τους Απολλωνιστές να ενωθούν. Ερχεται και προσεγγίζει για να αγοράσει την ομάδα και υπάρχει τρόπος για αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΠΟ VIDEOS TOY METROSPORT.GR


























 www.metrosport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου