Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 : "Νίκη για την ολική επαναφορά του Απόλλωνα" ( VID )





Ο προπονητής του Απόλλωνα, Παναγιώτης Διλμπέρης, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου
Την πρώτη συνέντευξη Τύπου του 2015 έδωσε σήμερα ο προπονητής του Απόλλωνα, Παναγιώτης Διλμπέρης, παραμονές του αγώνα με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα Football League ΟΠΑΠ (Κυριακή 04.01.2015, 11η αγωνιστική, γήπεδο Απόλλωνα, 16:00). 
"Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία. Καλή χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όσους ασχολούνται μ' αυτό, σε όσους το απαρτίζουμε και φυσικά να ευχηθούμε περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερα χαμόγελα για τον ελληνικό λαό, που περνάει -όπως όλοι μας- την εποχή της κρίσης.
"Με το 'καλημέρα' του νέου χρόνου μπαίνουμε σε μία διαδικασία παιχνιδιών, τα οποία θεωρούνται δύσκολα, αλλά έχω ξαναπεί ότι τα εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια και τα προγράμματα τα κάνουν οι ίδιες οι ομάδες. Παράλληλα, είμαστε στην μεταγραφική περίοδο, με στόχο να βοηθήσουμε την ομάδα όσο γίνεται περισσότερο, χωρίς να καταστρατηγούμε θεμελιώδεις αρχές, που διέπουν αυτή την ομάδα και την προσωπικότητα του καθενός μας.
"Την Κυριακή υπάρχει ένα παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα αυτού του ομίλου, τον Ηρακλή κι αυτό είναι κάτι που το δείχνουν τόσο τα αποτελέσματα, όσο και το αγωνιστικό προφίλ της. Μια ομάδα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι και είναι ένα δημιούργημα του συνάδελφου κ. Παπαδόπουλου, στον οποίο αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια.
"Το είπα στα παιδιά, θα το πω και δημόσια. Θέλω να... μας δω σ' αυτό το παιχνίδι. Ναι μεν ο Ηρακλής είναι ο δυνατός, αλλά για μας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου κατά πάσα πιθανότητα θα καθορίσει τον στόχο που θα έχουμε από δω και πέρα στο πρωτάθλημα.
"Δεν συζητάμε για μια σειρά παιχνιδιών. Συζητάμε μόνο για ένα παιχνίδι, στο οποίο το ζητούμενο είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης. Ένα παιχνίδι στο οποίο το ζητούμενο είναι η ολική επαναφορά του Απόλλωνα, σε τροχιά υψηλών βαθμολογικών θέσεων. Μπαίνεις στο παιχνίδι, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και νομίζω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο και είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι, έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς. Αν αποκρύψουμε από τον αντίπαλο τα δικά μας μειονεκτήματα και φέρουμε μέσα στο γήπεδο ότι καλύτερο έχουμε, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου, που όπως προείπα είναι λίγες, μπορούμε να τα καταφέρουμε".
Για την στάση και την συμπαράσταση του κόσμου του Απόλλωνα: "Γενικότερα τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα φέτος, έχει δεχθεί αρκετά χτυπήματα στον εγωισμό του, σε ότι αφορά κάποια αποτελέσματα. Είναι σίγουρο ότι θέλει να κυκλοφορεί με το κεφάλι ψηλά κι εμείς θα κάνουμε την μέγιστη προσπάθεια, ακριβώς για να σταματήσουμε να δίνουμε πίκρες και στεναχώριες, ώστε να τον κάνουμε περήφανο. Θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε. Κι αυτό θα αρχίσει να γεμίζει το γήπεδο του Απόλλωνα. Είμαι γηγενής Θεσσαλονικιός κι έχω ζήσει γεμάτο αυτό το γήπεδο με οπαδούς του Απόλλωνα. Δεν λέω ότι θα γίνει από την μία μέρα στην άλλη, όμως με τέτοιες νίκες μπορούμε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο".      
Αν επηρέασε η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών: "Αυτό είναι ένα ερωτηματικό, το οποίο συνήθως απασχολεί τους προπονητές. Τα παιδιά αγόγγυστα δέχθηκαν τα ρεπό τους να είναι λίγα, με γνώμονα το πως θα προετοιμαστούμε καλύτερα για το παιχνίδι που έρχεται. Δεν χάσαμε ρυθμό προπονήσεων. Ως προς την συγκέντρωση, είναι λογικό να λείπει από κάποιες προπονήσεις, τέτοιες μέρες, αλλά προσπαθούμε να επιβάλουμε την επαναφορά στην... τάξη".
Για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ: "Για μένα η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή την στιγμή είναι ο Απόλλων. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε Απόλλων σε όλους τους θεσμούς, χωρίς να κάνουμε κακό στον κύριο στόχο μας, που είναι το πρωτάθλημα".   
Για τα μεταγραφικά ζητήματα: "Από το αγωνιστικό μας προφίλ λείπει ένας φορ περιοχής. Χωρίς να σημαίνει αυτό κατ' ανάγκη ότι θα έρθει για να γίνει βασικός παίκτης. Είμαστε προς αναζήτηση ενός ψηλού φορ περιοχής. Δεν θα προχωρήσει καμία από τις περιπτώσεις, που γράφτηκαν ή ακούστηκαν μέχρι σήμερα. Είναι δική μου ειλημμένη απόφαση, γιατί ακριβώς θεωρώ ότι για κάποιους λόγους δεν ταιριάζουν σ΄αυτό που θέλω εγώ. Μετά τον αγώνα με τον Εθνικό Γαζώρου είπα κάτι, που μπορεί να ήταν και παρεξηγήσιμο ως προς την ενδεκάδα που ψάχνω, αλλά πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα, στην δημιουργία της ομάδας και του συνόλου. Οτιδήποτε έρχεται στην ομάδα και δεν 'κολλάει', δημιουργεί προβλήματα...".
Για τις μεταγραφικές εισηγήσεις του προπονητικού τιμ: "Επιπρόσθετα, νομίζω ότι μας λείπει ένα δεξί μπακ. Μια ομάδα πρέπει να έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση. Όχι πέντε στην μία κι έναν στην άλλη θέση, κάτι που συνέβαινε παλιότερα. Αν οι δύο είναι ισάξιοι, ακόμη καλύτερα. Έτσι προσπαθώ να δομήσω την ομάδα. Με ισορροπία. Δεν γίνεται να παίζουμε διπλό και άλλη μια ενδεκάδα μαζί με τον γυμναστή της ομάδας να βρίσκεται πίσω από την εστία. Πρώτα απ' όλα είναι άδικο για τα ίδια τα παιδιά. Και όλο αυτό πράγμα φέρνει στεναχώρια και γκρίνια στην ομάδα...".
Για την συμφωνία με τον Κώστα Παναγιωτούδη: "Είναι ένας παίκτης στο 6 και το 8. Αυτή την στιγμή, παίκτης με τα ίδια χαρακτηριστικά κατ' εμέ υπάρχει μόνο ο Ολίσε. Πήγαμε, λοιπόν, στην διαδικασία να υπάρχει κι ένας δεύτερος. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Ο Παναγιωτούδης είναι  20 χρονών, έχει δίψα για ποδόσφαιρο, θέλει να διακριθεί. Τέτοιους ποδοσφαιριστές θέλουμε, να έχουν κύριο γνώμονα να παίξουν ποδόσφαιρο για να μπορέσουν να αναδείξουν πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό τους".
Για την πιθανή προώθηση παικτών από την ομάδα Κ20: "Φέτος είναι μια χρονιά που δεν μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο ρίσκο. Υπάρχει περίπτωση να 'κάψεις' ποδοσφαιριστή, όταν είναι τόσο κρίσιμα τα παιχνίδια. Χρειάζεται μια μεταβατική περίοδος, κάποια παιχνίδια χωρίς άγχος και στρες, να γίνει σταδιακά το βάπτισμα το επαγγελματικό. Γίνεται δουλειά, συζητάω και με τον Κώστα τον Γαλτσίδη, τον προπονητή της Κ20, αλλά θέλει τον χρόνο του. Η διοίκηση έχει αποφασίσει κάποια παιδιά της Κ20 να πάνε σε άλλες ομάδες, με το καθεστώς του δανεισμού. Ήδη, ο Τσεμεκίδης θα πάει δανεικός στις Σέρρες. Δεν φεύγει κάποιο παιδί από τον Απόλλωνα... έτσι. Θα ανήκει στον Απόλλωνα, ιδίως αυτοί που είναι επαγγελματίες και έχουμε διακρίνει ή έχουν διακρίνουν κάτι".      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου