Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΦΗ ( VID ) 6-1




Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 6-1 του ΟΦΗ και έμεινε μόνος τέταρτος στην βαθμολογία. Φανερά καταπονημένοι από τα συνεχόμενα ματς οι φιλοξενούμενοι.
Play Button

Ο Στάικος Βεργέτης ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1. Ο Κοσίτσκι στο τέρμα, Λούι και Παντελιάδης στα άκρα της άμυνας, Ζησόπουλος και Αλόκο, στο ντεμπούτο του στην 11άδα, στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο, ο Ρόλε μπροστά τους με Γιαννιώτα δεξιά και Μάσα αριστερά, ενώ ο Μπαράλες ήταν στο κέντρο της επίθεσης.
Ο Αστέρας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης επιχείρησε να δείξει στον ΟΦΗ ότι θα είναι αυτός το απόλυτο αφεντικό. Το κατάφερε ιδανικά καθώς μόλις στο 3' πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπαράλες, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε που ήταν σε μεγάλα κέφια.
Το 10άρι το Αστέρα μοίραζε την μπάλα "γλυκά" στους συμπαίκτες του, ενώ τα στημένα του ήταν "φαρμάκι". Μέχρι το 20', η ομάδα του Βεργέτη μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα, με τους Κρητικούς απλά να παρακολουθούν κλεισμένοι στο μισό γήπεδο.
Οι γηπεδούχοι έριξαν λίγο το ρυθμό στο επόμενο τέταρτο για να φορτσάρουν πάλι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Απολογισμός; Άλλα δύο τέρματα με τους Μπαράλες (41') και Μάσα (45'+1), τα οποία ουσιαστικά σφράγισαν την επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα. Χαρακτηριστικό της εμφάνισης των κιτρινομπλέ στο πρώτο μέρος είναι οι 15 τελικές τους, οι 11 εκ των οποίων στην εστία. Στην αντίπερα όχθη, ο ΟΦΗ είχε μόλις δύο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε σβηστά στο χορτάρι του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" σεβόμενος ότι απέναντι του είχε μία ομάδα που δεν είχε άλλα αποθέματα να καταθέσει στο χορτάρι, καθώς οι "14" του Αναστόπουλου αγωνίζονται αδιάκοπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 66' ήρθε η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη, με τον Μάσα να γράφει το 4-0 μετά από ακόμα μία ασίστ του Ρόλε.
Κάπου εκεί ο Αστέρας αποφάσισε να κυνηγήσει ένα σπουδαίο ρεκόρ, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του στη Super League, καθώς η προηγούμενη ήταν επί του Άρη με 4-0 το 2009. Όντως κατάφερε να σκοράρει με μία εκπληκτική γκολάρα του Μπαράλες στο 79', με τον ΟΦΗ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 88'. Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμη τον θρίαμβό της με ένα ακόμη γκολ αυτή τη φορά από τον Πάρα στις καθυστερήσεις.

MVP

Η Αργεντίνικη "παροικία" της επίθεσης του Αστέρα (Μπαράλες, Μάσα, Ρόλε) πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ματς. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον αυτός θα ήταν ο Τζερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και είχε μία εκπληκτική παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, βοηθώντας τα μέγιστα τους Αρκάδες να πάρουν μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αδύναμος κρίκος

Θα ήταν άδικο για την προσπάθεια που έχει κάνει ο ΟΦΗ όλο αυτό το διάστημα να θεωρήσουμε τους παίκτες της ομάδας ως "αδύναμους κρίκους", αλλά ήταν φανερό πως τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν καταπονήσει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι... κατέρρευσαν στο ματς με τον Αστέρα.


Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Αλόκο, Μουνάφο (69' Τιε Μπι), Ιγκλέσιας, Μάσα (69' Πάρα), Ρόλε (76' Φερνάντες), Γιαννιώτας, Μπαράλες
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Ροβίθης (77' Μανιδάκης), Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Μαραθιανός (46' Περογαμβράκης), Τζορτζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου