Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΕΚ ολέ και… ΑΜΠΕ ΛΑΛΕ!



Ο Ολυμπιακός είχε την εντύπωση οτι θα αντιμετωπίσει τον Τύρναβο...και ο Περέϊρα παρέταξε την ομάδα με 8 αναπληρωματικούς και δικαιολογημένα οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι να ξεσπούν ... Όμως η ΑΕΚ παίζοντας με πάθος κατάφερε να φύγει μέσα από το Καραϊσκάκη με την ισοπαλία. 

Η ΑΕΚ, επιπέδου Σούπερ Λίγκας, κυριάρχησε στο Καραϊσκάκη κι από τύχη (με κόντρα στον Μιλιβόγεβιτς το 1-1) δεν κέρδισε τον «μπλαζέ» και... αδιάβαστο Ολυμπιακό! Κόντρα στην Ένωση τα σφυρίγματα Λαμπρόπουλου και οι υποδείξεις του πρώτου βοηθού... 
Παίζοντας με μεγάλη ψυχή, πάθος, ουσία και πλάνο απέναντι σε έναν πολύ κακό και... αδιάβαστο Ολυμπιακό, η ΑΕΚ σαφώς και αδικείται με το 1-1 στο Καραϊσκάκη αφού προηγήθηκε στο σκορ με τον Αραβίδη, είχε δοκάρι κι άλλες φάσεις για άλλα γκολ και ισοφαρίστηκε από... αρκετή δόση τύχης από την κεφαλιά του Διαμαντάκου και την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Μιλιβόγεβιτς και να... ξεγελά τον Ανέστη.
Η Ένωση δείχνοντας εξαιρετική εικόνα έδειξε πως θα μπορούσε να είχε πάρει και το κάτι παραπάνω, αλλά ακόμη κι έτσι σαφώς και στην ρεβάνς του Ολυμπιακού σταδίου έχει πάρα πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Από την άλλη το γεγονός ότι μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού αποδοκίμασε την ομάδα του στο φινάλε λέει πολλά. Οι «ερυθρόλευκοι» προφανώς κι εμφανίστηκαν «μπλαζέ», υπολογίζοντας μόνο την διαφορά κατηγορίας, ενώ κουβέντα σηκώνει και το... μεγάλο ροτέισον που έκανε ο Περέιρα παρουσιάζοντας μια ομάδα χωρίς ομοιογένεια.
Με αρκετές αλλαγές ο Περέιρα
Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε και αλλαγές και... ανατροπές ως προς το βασικό του σχήμα, καθώς είχε και στο μυαλό του την δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα αλλά και τα δύο ματς με την Ντνιέπρ για το Europa League. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μέγιερι, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μαζουάκου και στόπερ οι Σιόβας και Σαντάνα. Στο κέντρο ήταν οι Μιλιβόγιεβιτς και Ντινγκά, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Διαμαντάκο ο Φορτούνης και εξτρέμ οι Ντουρμάζ και Φουστέρ. Ο Περέιρα κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1.
Η διάταξη του Δέλλα
Από την άλλη ο Δέλλας είχε την ίδια διάταξη: 4-2-3-1. Ο σχηματισμός της ΑΕΚ: Ανέστης κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερό ο Σοϊλέδης, οι Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος τα δύο στόπερ, οι Γιόχανσον και Ανάκογλου στον άξονα, επιτελικός ο Μάνταλος, στα δύο άκρα οι Μπαρμπόσα και Πλατέλλας και φορ ο Αραβίδης.
Ξεκίνημα με... πρέσινγκ από τον Ολυμπιακό και δοκάρι η ΑΕΚ
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Ο Φορτούνης απείλησε για πρώτη φορά με σουτ στο 2ο λεπτό. Στο 4ο λεπτό η ΑΕΚ όμως είχε πολύ μεγάλη φάση με το δοκάρι του Μπαρμπόσα μετά από σουτ και απόκρουση του Μέγιερι. Μία φάση που βγήκε από λάθος του Σιόβα, το οποίο και δεν ήταν το μοναδικό του στο παιχνίδι.
Η Ένωση όσο περνούσε η ώρα και εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη του Ολυμπιακού κατάφερε να γίνει... αφεντικό του ματς αλλάζοντας με ωριμότητα την μπάλα οι παίκτες της, χωρίς να φανεί καθόλου η απειρία πολλών εξ αυτών. Στο 11' η ΑΕΚ είχε νέα πολύ καλή στιγμή μετά από λάθος αμυντικού του Ολυμπιακού. Ο Σαντάνα έχασε την μπάλα, ο Μέγιερι πρόλαβε τον Μάνταλο και μετά ο Μπαρμπόσα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή για να διώξουν οι Σιόβας και Ντινγκά. Έτσι χάθηκε άλλη μία ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» που συνεχώς... προειδοποιούσαν.
Γκολ η ΑΕΚ με Αραβίδη και 0-1!
Στο 14ο λεπτό ήρθε η μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Αραβίδης δέχθηκε μπαλιά από πλάγια θέση από τον Σοϊλέδη, βρήκε χώρο και μπροστά από τον Σιόβα, γύρισε, σούταρε και το 0-1 ήταν γεγονός αφού ο Μέγιερι δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ένα γκολ που έβαλε ακόμη πιο δύσκολα στους γηπεδούχους, ενώ η ομάδα του Δέλλα βρήκε το πολύτιμο τέρμα που έψαχνε. Η ΑΕΚ με πρέσινγκ ψηλά και γρήγορες αντεπιθέσεις δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον Ολυμπιακό που παρουσίαζε ιδιαίτερα κακή εικόνα, με τον κόσμο του να δυσφορεί, αφού περίμενε μια ευρεία νίκη και μια πρόκριση από το πρώτο ματς.
Με προβλήματα και... δυσαρέσκεια από την κερκίδα ο Ολυμπιακός
Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν και δημιουργικά και αμυντικά προβλήματα. Στο 38' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή με την σέντρα του Ντουρμάζ και την κεφαλιά του Φουστέρ που πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του Α' μέρους ένα σουτ του Ντινγκά βρήκε στην πλάτη αντιπάλου. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία εξαιρετική, πολύ σοβαρή, πειθαρχημένη και παθιασμένη ΑΕΚ να προηγείται δικαίως με 1-0 και έναν Ολυμπιακό να έχει τον Σαντάνα και τον άξονά του σε πολύ κακή ημέρα. Ο κόσμος στο Καραϊσκάκη  ήταν πολύ δυσαρεστημένος στις εξέδρες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γιουχάρει έντονα μετά την λήξη του Α' μέρους, κάτι που συνέβη και με την λήξη του ματς.
Μήτρογλου και Αφελάι στο ματς
Με την έναρξη του Β' μέρους ο Περέιρα, βλέποντας τα δύσκολα, αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα και έριξε στο ματς τον Μήτρογλου με τον Αφελάι, βγάζοντας έξω τους Σαντάνα και Φουστέρ. Επίσης άλλαξε τον σχηματισμό του φέρνοντας πιο πίσω τους Μιλιβόγιεβιτς και Φορτούνη.
Σκόρερ ο Μιλιβόγιεβιτς και 1-1!
Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να ισοφαρίσουν... Στο 48ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη πήδηξαν τρεις παίκτες του Ολυμπιακού για κεφαλιά: οι Αφελάι, Μήτρογλου και Διαμαντάκος. Τελικώς την μπάλα την βρήκε ο Διαμαντάκος που με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αυτή χτύπησε στα πόδια του Μιλιβόγιεβιτς, ξεγέλασε τον Ανέστη κι έτσι έγινε το 1-1. 
Στο 51' η ΑΕΚ είχε ένα αρκετά καλό και επικίνδυνο σουτ με τον Μέγιερι να λέει "όχι". Το σουτ ήταν από τον Σοϊλέδη. Στο 61' οι φιλοξενούμενοι έκαναν ευκαιρία ξανά από αμυντικό... ατόπημα του Ολυμπιακού. Ο Σιόβας έχασε την μπάλα με τον Πλατέλλα να σουτάρει ψηλά άουτ από πολύ καλό σημείο μετά από μπαλιά του Αραβίδη. Ο Ολυμπιακός απάντησε με το σουτ του Ντουρμάζ που βρήκε όμως κόντρα. 
Στο 66' ένα πολύ καλό σουτ του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα έξω. Ο Περέιρα έβαλε στον αγώνα και τον Τσόρι για να βοηθήσει και άλλο δημιουργικά την ομάδα του. Η ΑΕΚ από την άλλη μπορεί να μην είχε την ίδια εικόνα με το Α' μέρος όμως παρέμενε άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, πολύ καλά στημένη στην άμυνα και ενώ δεν έκανε πολλά και σοβαρά λάθη στις μεταβιβάσεις. Ο Ολυμπιακός από την άλλη προσπαθούσε διαρκώς να διασπάσει την άμυνά της.
Στο 88' ένα σουτ από τον Ντουρμάζ πέρασε άουτ. Στο 89' η ΑΕΚ δεν πλήρωσε το τραγικό λάθος του Ανέστη και την κακή τοποθέτηση της άμυνας και ενώ ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον κόσμο να αποδοκιμάζει ξανά.

www.gazzeta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου