Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ


Ο πρώην πρόεδρος της Π.Α.Ε. Απόλλων, Μιχάλης Κωτίδης παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.  
Παρουσία του προέδρου της Π.Α.Ε Απόλλων, Βασίλη Ανατολίτη, αντιπροσωπείας ποδοσφαιριστών της επαγγελματικής ομάδας (Βαγγελόπουλος, Αναστασίου, Μπιτσάκος, Παν. Παπαδόπουλος, Ακασού, Μπάμπα), του τιμ μάνατζερ Μάκη Δανδίκα και του γενικού αρχηγού της Π.Α.Ε., Γιάννη Τσαρσιταλίδη έγινε σήμερα το βράδυ η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φιλάθλων "Τάγμα Ορκισμένων Απολλωνιστών".
Μέσα σε ζεστή, οικογενειακή και καθαρά... Απολλωνιστική ατμόσφαιρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Π.Α.Ε., Κώστας Ζώης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, κάνοντας μια σύντομη αναφορά σε γεγονότα, που σημάδεψαν την πορεία του Συνδέσμου τα τελευταία χρόνια. Ευχαρίστησε δημόσια τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, Παναγιώτη Χατζηανδρέου για την συνδρομή του στο θέμα της στέγασης του "Τάγματος" στα σημερινά γραφεία, που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Χηλής και Παπάγου (εντός του γηπέδου).
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης απένειμε την τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο της Π.Α.Ε., Μιχάλη Κωτίδη, ο οποίος φανερά συγκινημένος είπε:
"Αγάπησα τον Απόλλωνα όσο λίγα πράγματα στη ζωή μου. Κάναμε τα πάντα για να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα και μπορώ σήμερα να αποκαλύψω ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Νταϊφάς, μας παρακαλούσε να τους δώσουμε παίκτες του Απόλλωνα για να πάρει το πρωτάθλημα. Όπως μας παρακάλεσε και ο Βαρδινογιάννης για να πάρει τον δικό μας προπονητή ώστε να φτιάξει δυνατή ομάδα.Είχαμε έναν δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα, παίζαμε στο Χαριλάου τότε, που κατακτήσαμε τόσους βαθμούς όσους και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός. Τα χρόνια περνούν, αλλά εγώ αγαπάω πάντα τον Απόλλωνα. Όπου μπορώ θα βοηθήσω κι ας μην είναι πια ίδιες οι αντοχές μου. Ομολογώ ότι έχω πίκρα μέσα μου, έφυγα πικραμένος από τον Απόλλωνα. Δυστυχώς ανατιναχθήκαμε από μέσα...".
Ο κ. Κωτίδης, με καταγωγή από την Τραπεζούντα, μίλησε ακόμη για την συνεργασία του πριν 35 χρόνια με τον Θόδωρο Σαλαπασίδη, τον Γιάννη Τσαρσιταλίδη και τον Γιώργο Μύρτσο.
Το άλλο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Κώστας Κεϊβανίδης, στον οποίο απένειμε την πλακέτα ο πρόεδρος της Π.Α.Ε., Βασίλης Ανατολίτης. Με καταγωγή από την Κρώμνη, ο κ. Κεϊβανίδης εγκαταστάθηκε το 1960 στην Καλαμαριά  κι έκτοτε παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του Απόλλωνα. Φανερά συγκινημένος και αυτός, είπε στον σύντομο χαιρετισμό του:
"Ο λαός της Καλαμαριάς, εκείνα τα χρόνια, μας έδωσε μεγάλη βοήθεια και τιμή. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την ομάδα μας. Και στην... Ω εθνική να πάμε, πάλι Απόλλων θα είμαστε"!
Από την δική του πλευρά, ο κ. Ανατολίτης είπε αμέσως μετά:
"Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα, που από τον περασμένο Αύγουστο βρίσκομαι στην προεδρία της Π.Α.Ε. Απόλλων. Είναι μια δύσκολη χρονιά, κοινωνικά αλλά και για την ομάδα. Συνεργαζόμαστε με την διοίκηση του Ερασιτέχνη, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Έχω την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε με την ομάδα, αρκεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Να στηρίξουμε την ομάδα. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την συμπαράστασή του, ακόμη και ηθικά κάποιοι άνθρωποι που είναι κοντά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε".
Στον δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Παναγιώτης Χατζηανδρέου είπε:
"Εύχομαι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είναι όντως δύσκολη χρονιά και κοινωνικά. Ως Ερασιτέχνης Απόλλων, προωθούμε δικά μας παιδιά για να αντέξουμε την κατάσταση. Αμαρτίες του παρελθόντος, βαραίνουν τις τωρινές διοικήσεις. Κάνω δύο εκκλήσεις. Πρώτον, να είμαστε όλοι ενωμένοι, οι σύνδεσμοι φιλάθλων της ομάδας να είναι συσπειρωμένοι. Δεύτερον, να πάμε στο γήπεδο. Δεν γίνεται να κόβει ο Απόλλων 200-300 εισιτήρια. Ενότητα!".
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων του Απόλλωνα, Κώστας Βιόπουλος είπε:
"Τα παιδιά που αγωνίζονται τώρα στον Απόλλωνα πρέπει να μάθουν την ιστορία του Απόλλωνα. Αν την ήξεραν, δεν θα έπαιζαν έτσι. Εμείς όταν παίζαμε, ξέραμε την ιστορία και την είχαμε συνέχεια στο μυαλό μας. Οι άλλοι δεν μας ήθελαν, αλλά τους υποχρεώσαμε να μας αποδεχθούν. Γι' αυτό και ολόκληρη η Ελλάδα έμαθε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς".   
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βιβυλάκης τόνισε με τον μοναδικό γλαφυρό τρόπο στην ομιλία του:
"Οι τωρινές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι. Πρέπει να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη. Είναι απαράδεκτο να έχει ο Απόλλων τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έχουμε τους καλύτερους παίκτες και τον καλύτερο προπονητή, αλλά λείπει η χημεία. Μακάρι από την ερχόμενη Δευτέρα να αλλάξουν όλα. Χαίρομαι που βλέπω τον Μιχάλη Κωτίδη, ο οποίος πάλεψε όσο λίγοι για το μεγαλείο του Απόλλωνα".  
Τυχερός της βραδιάς, αφού βρήκε το... φλουρί, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμαριάς, Γιάννης Πενόπουλος, στον οποίο δόθηκε μια συλλεκτική φανέλα με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, μετά τη νίκη στον φετινό αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.       

φωτογραφία 41
Ο "παντοτινός υποστηρικτής" του Απόλλωνα, Κώστας Κεϊβανίδης, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Π.Α.Ε., Βασίλη Ανατολίτη. Αριστερά στην φωτογραφία, ο πρόεδρος του Τάγματος Ορκισμένων Απολλωνιστών και μέλος της διοίκησης της Π.Α.Ε., Κώστας Ζώης

www.paeapollon1926.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου