Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

KAHKE H AΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ... ΤΥΧΑΙΟ ?? ( vid )


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών  και δυνάμεων των ΜΑΤ, συγκρούσεις οι οποίες είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα όταν ομάδες αγνώστων κατέστρεψαν καταστήματα στην οδό Βουκουρεστίου.
Τώρα οι οδομαχίες έχουν επεκταθεί στα  Εξάρχεια, με δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.
Πάντως η αδυναμία της Αστυνομίας να ελέγξει την κατάσταση από την αρχή οφείλεται και στην μη έγκαιρη επέμβαση της ομάδας ΔΕΛΤΑ η αποστολή της οποίας  το τελευταίο διάστημα τείνει να υποβαθμιστεί.
Η μη έγκαιρη επέμβαση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που περιέργως "κρατήθηκε πίσω" είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει η άμεση δύναμη επέμβασης της αστυνομίας πριν τα επεισόδια λάβουν έκταση.
Εν συνεχεία οι αναρχικοί και τα περιθωριακά στοιχεία όταν είχαν ότι δεν τους ενοχλούσε κανένας ξέσπασαν σε όργιο καταστοφών στα κοσμηματοπωλεία της Βουκουρεστίου που εκείνη την ώρα ήταν ανοικτά.
Τα επεισόδια άρχισαν στις 7.30 το βράδυ από ομάδα κουκουλοφόρων που ήταν στο τέλος  πορείας, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια.
Οι πρωταγωνιστές τους, όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Κλαυθμώνος, έβαλαν φωτίες σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν προθήκες καταστημάτων, προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Μόλις η πορεία ολοκληρώθηκε και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πήγε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια και από την κάτω πλευρά της Ομόνοιας, προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
Ομάδες κουκουλοφόρων μετέτρεψαν τα στενά γύρω από τα Εξάρχεια και την πλατεία της Ομόνοιας σε πεδίο μάχης, αφού εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.
Επίσης, έσπασαν φανάρια και κατέστρεψαν περίπτερα, ενώ πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα στην Εμμανουήλ Μπενάκη.
Οι βόμβες μολότοφ πέφτουν βροχή, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Μάλιστα, από τις οκτώ το βράδυ και μετά, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ενισχύονται στο κέντρο της Αθήνας, αφού διαπιστώθηκε ότι οι υπάρχουσες δεν ήταν ικανές ν΄ αποτρέψουν και να περιορίσουν τα έκτροπα, που όλο και επεκτείνοντο.
Αν και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών έχει μπει στο Πολυτεχνείο, οι περισσότεροι βρίσκονται έξω από το ίδρυμα και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Τοσίτσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου