Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ... 0-2 ( VID GOAL )







Με τα γκολ του Αθανασιάδη στο 82ο και 88ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο στην παγωμένη Λευκορωσία. Οι Θεσσαλονικείς για 70 λεπτά που ήταν εκτός αγώνα «ξεπάγωσαν» στο τελευταίο 20λεπτό παίρνοντας μια τεράστια νίκη όπου σε συνδυασμό με την ήττα της Γκινγκάμπ από την Φιορεντίνα είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Απλά στην τελευταία αγωνιστική χρειάζεται νίκη με τους Γάλλους.
Αποθέωσαν τους 100 ήρωες
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τους 100 φίλαθλους της ομάδας που δεν σταμάτησαν σε όλο το παιχνίδι να φωνάζουν ημίγυμνοι στους -5 βαθμούς υπέρ της ομάδας τους. Αυτοί από την πλευρά τους ζήτησαν νίκες με Πανθρακικό και Ολυμπιακό. Από την εξέδρα είδε το παιχνίδι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.
Ο Ζουράβελ παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα απέναντι στον ΠΑΟΚ κάνοντας μια αλλαγή στην 11αδα του βάζοντας κάτω από τα δοκάρια τον νεαρό Ιγκνάτοβιτς. Δεξιά ο Κάρποβιτς και αριστερά Βρετίλο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πολίτεβιτς και Κοντσεβόι. Στο κέντρο οι Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Αντάμοβιτς. Ενώ στην επίθεση  οι Ουντότζι, Στάσεβιτς, και Τζα Τζε-Τζε
Βασικός ο Σκόνδρας
Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Γιάννη Σκόνδρα, ενώ την θέση του τραυματία Μακ πήρε ο Περέιρα. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γλύκος, δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Ρατς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσικάς και Βίτορ. Στη μεσαία γραμμή οι Κάτσε, Τζιόλης και Τζανδάρης. Ενώ στην επίθεση ήταν δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Περέιρα και στην κορυφής της επίθεσης ο Αθανασιάδης,
Μπορεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το παιχνίδι να μην ήταν και οι καλύτερες δυνατές και για τις δύο ομάδες, όμως ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι σ’ ένα αγωνιστικό χώρο που έκρυβε πολλούς  κινδύνους. Είχε γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και ορθή ανάπτυξη στο παιχνίδι του. 
Η Ντινάμο, μπορεί να κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο μ’ ένα επιθετικό σχήμα, όμως αυτό ήταν μόνο στο γράφημα που έδωσαν οι Λευκορώσοι. Οι γηπεδούχοι περίμεναν τον Δικέφαλο πίσω από την σέντρα περιμένοντας κάποιο λάθος από τους παίκτες του Αναστασιάδη.
Οι Θεσσαλονικείς είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 3ο λεπτό. Αρχικά ο Αθανασιάδης από το ύψος του πέναλτι έπιασε το δυνατό σουτ με τον Ιγκνάτοβιτς να διώχνει με τον Περέιρα να παίρνει το ριμπάουντ όμως το σουτ κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ντινάμο. Μετά το 20λεπτό ο ΠΑΟΚ άρχισε να χάνει την φρεσκάδα του, με τους παίκτες του να κάνουν το εύκολο λάθος δίνοντας ταυτόχρονα χώρο στον αντίπαλο. Ο Αναστασιάδης συνεχώς ζητούσε πιο γρήγορές πάσες, όμως αυτό δεν το έβλεπε να γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ενώ οι γηπεδούχοι εκτός από κάποια σουτ δεν είχαν δημιουργήσει φάση για γκολ.
Μέσα ο Τζαβέλλας
Στο 28’ είχαμε την αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Κατσικά να μην μπορεί να συνεχίσει, τράβηγμα στο οπίσθιο μηριαίο, και τον Τζαβέλλα να παίρνει την θέση του στο κέντρο της άμυνας. Στο τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Βίτορ να πιάνει την κεφαλιά χωρίς πίεση όμως την έστειλε άουτ.
Από στημένα απείλησε η Ντινάμο
Ο Αναστασιάδης στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε στην θέση του Σαλπιγγίδη τον Γκολάσα. Το χαμηλό τέμπο ήταν σημείο αναφοράς και στην επανάληψη με τον ΠΑΟΚ να απειλείται από στημένες μπάλες και το καμπανάκι να χτυπάει όχι μια φορά αλλά τρεις. Στο δυνατό σουτ του Αντάμοβιτς με τον Γλύκο να διώχνει ωραία σε κόρνερ. Στο 56’ ο Σίμοβιτς με γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Αντάμοβιτς, ανάγκασε τον Γλύκο να διώξει σε κόρνερ. Οι Λευκορώσοι το εκτέλεσαν, ο Τζα Τζε-Τζε πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον πορτιέρο του Δικεφάλου να μπλοκάρει.
Μπλοκαρισμένοι και στην επανάληψη
Οι Θεσσαλονικείς δεν ξεκίνησαν καλά στο β’ ημίχρονο. Έχασαν πολύ εύκολα το κέντρο μη μπορώντας να κερδίσουν ενώ οι παίκτες του Αναστασιάδη έχασαν πολλές προσωπικές μονομαχίες. Ο Ρατς δεν μπόρεσε να κάνει τις γνωστές επελάσεις του από τα αριστερά και αυτό ήταν πρόβλημα. Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Ιγκνάτοβιτς ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 65’ μετά από σέντρα του Τζανδάρη ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Ντινάμο όμως για ελάχιστα δεν βρήκε για να στείλει στα δίχτυα.
Ξύπνησε στο τελευταίο 20λεπτο
Όσες ευκαιρίες δεν έβγαλα ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του αγώνα είχε στο τελευταίο 20λεπτό της αναμέτρησης. Στο 71' μετά από πάσα του Γκολάσα ο Περέρια βρέθηκε σε θέση βολής, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιγκνάτοβιτς. Στο 76' απευθείας φάουλ του Ρατς καπάκωσε με το κορμί την μπάλα ο Ιγκνάτοβιτς. Στο 79΄ ο Περέιρα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της Ντιναμό, βρήκε με τακουνάκι στην πλάτη του τον Τζανδάρη. Μόνος του απέναντι από τον Ιγκνατόβιτς όμως το πλασέ βρήκε στο χέρι του τερματοφύλακα και κατέληξε κόρνερ.
Τους "κάρφωσε" ο Κλάους
Ο Δικέφαλος στην τέταρτη σοβαρή επίθεση του πέτυχε το με τον Αθανασιάδη. Στο 82’ Ο Περέιρα από δεξιά έβγαλε την συρτή σέντρα με τους αμυντικούς της Ντινάμο να μην αντιδρούν και τον Κλάους με κοντινό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο τοξοβόλος του Δικεφάλου ξανά χτύπησε στο 88ο λεπτό με τον Περέιρα να βρίσκει τον Γκολάσα, με τον Ισραηλινό να κάνει το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα και τον Αθανασιάδη από κοντά να γράφει το τελικό 0-2.
MAN OF THE MATCH: Δύο γκολ πέτυχε σήμερα ο Αθανασιάδης δίνοντας στην ομάδα μια τεράστια νίκη, αλλά και στην Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι ότι είναι σε τρομερή φόρμα ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. 
Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Ουντότζι (75’ Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζα Τζε-Τζε (80’
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (27’ Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46’ Γκολάσα), Αθανασιάδης (90’ Παπαδόπουλος)

www.gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου