Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«Στον ΣKAI κλαίνε… τα λεφτά τους για το Survivor» - Οι αποκαλύψεις για τα 17 εκ. στον Τούρκο καναλάρχη! (φωτό)



Φοβερό το ρεπορτάζ του «γκουρού» της ιδιωτικής τηλεόρασης Νίκου Μαστοράκη που δημοσίευσε πριν από λίγο στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Mέσα αναφέρει πώς έφτασε σε συμμφωνία ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ με τον Τούρκο καναλάρχη Οκουν Ιλικαλί, και πώς τώρα πια  το κανάλι  χτυπάει το κεφάλι του... για τα χρηματικά ποσά που πρέπει να πληρώσει!
Η ερώτηση λοιπόν είναι εξής όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, «Πόσο θα ζήσει τελικά το Survivor;»
Εννοείται πως όταν ο Νίκος Μαστοράκης αποφασίζει να ασχοληθεί  με κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα,τότε  υπάρχει λόγος.
Και φυσικά έχει να κάνει με το ότι για κάθε «υψηλό ποσοστό» που σημειώνει η εκπομπή,τόσα περισσότερα χρήματα εισπράττει ο Τούρκος παραγωγός.
Ο τίτλος του συγκεκριμένου post στο facebook είναι  «Στον Σκάι κλαίνε… τα λεφτά» και ομολογουμένως έχει αρκετό ενδιαφέρον να το διαβάσετε.
«ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΛΑΙΝΕ... ΤΑ ΛΕΦΤΑ!»
Πολυ περισσότερο ενδιαφέρον από το ίδιο το ριαλιτι, εχει η διαδρομή του (απίστευτου) χρήματος προς την τσέπη του Οκουν Ιλικαλί, του Τουρκου καναλάρχη που αγόρασε το «Voice» και το «Survivor» για Τουρκία και Ελλαδα...
(1) Ο Οκουν βολιδοσκοπει ΑΝΤ1 για τα δυο φορματ και ζηταει 10 εκ. Ο ΑΝΤ1 που πασχει απο αγγυλωση τσεπης λεει κατηγορηματικα "οχι."
(2) Ο Οκουν πλησιαζει (η πλησιαζεται) απο Βαρδινογιαννη για Star και συμφωνουν για 12 εκατομμυρια. Το Star δεν παιρνει αδεια και η συμφωνια ακυρωνεται.
(3) Ο Οκουν μιλαει με Μαρινακη και ο μεγας (τη τσεπη) Βαγγελας, του προσφερει 24 εκατομμυρια. Ο Οκουν τριβει τα χερια του.
(4) Τον πρωτο χρονο χαιρεται ο Οκουν, γιατι ο Μαρινακης παιρνει μεν αδεια αλλα δεν φτιαχνει καναλι.
(5) Πλησιαζει τον Οκουν ο Σκάϊ και τα "βρισκουν" στα 12 εκατομμυρια, ο Σκαϊ ομως εχει κατα νου να παρει μονο το Voice. Οταν σφιγγουν τα πραγματα, Ο Οκουν λεει "η και τα δυο η κανενα."
(6) Δυο λαμπροι εγκεφαλοι του Σκαϊ (Κιμπουροπουλος-Μαραγκουδακη) μαχονται μεχρις εσχατων να μην... παρουν το Survivor επειδη το υπολογιζουν στο 15-20% και συνεπως πολυ ακριβο για τετοιες θεαματικοτητες.
(7) Ο Οκουν τους προσφερει ενα δελεαστικο deal. Αντι για μια ωρα προγραμμα να κανουν (οπως και στην Τουρκία) τρεις ωρες, αυξανοντας τα εσοδα. Ομως οι εγκεφαλοι του Σκαϊ ειναι ακομη αρνητικοι.
(8) Ο Οκουν τοτε τους κανει μια τελευταια προσφορα: Χαμηλοτερο license fee αλλα οταν το προγραμμα κανει πανω απο 20%, για καθε ποντο θα του πληρωνουν 4,000 ευρω.
(9) Πανευτυχεις οι εγκεφαλοι του Σκαϊ δεχονται, λενε με γελακια "τον ριξαμε τον μ#@!%α τον Τουρκο" και ετσι το Survivor με κοστος 100,000 το επεισοδιο (μονο το hub, εξτρα τα βραβεια, μισθοι "διασημων," ταξιδια κλπ) βγαινει στον αερα με προοπτικη 81 επεισοδια.
(10) Κι εδω αρχιζει ο θρηνος στο Σκάϊ. Καθε επεισοδιο ανεβαινει και πιο πολυ, και ο μεσος ορος του bonus που πληρωνουν στον Οκούν, ειναι 50 χιλιαρικα. Οταν βλεπουν 40άρια, παθαινουν εγκεφαλικο.
(11) Ετσι στον μπαρμπα Γιαννη, Voice και Survivor θα στοιχισουν 17 εκ. ευρω, δηλαδη το ιδιο ποσο που ξοδευει ο Σκαϊ για το υπολοιπο προγραμμα ολο το χρονο.
(12) Η διαφημιστικη πιατσα ξινιζει τα μουτρα της με τις απαιτησεις του Σκαϊ και η τιμολογηση που προσπαθησαν να επιβαλουν, παει περιπατο.
(13) Το παθητικο του μπαρμπα Γιαννη προβλεπεται καπου 10 εκ. και να δουμε που θα τα βρει, εκτος...
(Drum Roll.... Πιατίνια.... Τςςςςςς.)
... και αν αληθευει οτι ο Οκουν αγοραζει ενα μεγαλο κομματι του Σκαϊ, μπαινοντας ετσι στην ελληνικη τηλεοπτικη αγορα, οπως παντα ηθελε, μονο που δεν τον εβαλε ο φιλος του ο Αλεξης, αλλα ο Δουρειος Ιππος του Survivor.
(14) H ιστορια δεν τελειωνει εδω αλλα θα εχει και συνεχεια. Κατα το Δ-Οκουν.

www.pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου