Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΟΚ : ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-3






Πήγε στα Γιάννινα πρωτοπόρος και έτσι έφυγε από την ηπειρωτική πόλη ο ΠΑΟΚ. Μπροστά σε περίπου 3000 οπαδούς του που έκαναν κατάληψη στις κερκίδες των Ζωσιμάδων και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ στο 9’, όμως ήταν απόλυτα κυρίαρχη στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος όμως είχε στο μενού του και δύο γκολ, στα 7 τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν διαχείριση δυνάμεων, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν κάπως όταν μείωσαν στο 71’ με τον Κόντε, όμως παρότι δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες ήταν αργά για να μπουν στο παιχνίδι. Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ είχε ξανά ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Βελλίδης με δύσκολες αποκρούσεις κράτησε το σκορ στο 1-3.
Μέσα σ’ όλα, ο Αζεβέντο έπαιξε για πρώτη φορά ως αλλαγή, ενώ ο Βιεϊρίνια άλλαξε συνολικά τρεις θέσεις.

ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό. Ο Μακ σέντραρε από αριστερά και ο Πρίγιοβιτς πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ ολομόναχος, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Οι "ασπρόμαυροι" πίεζαν πολύ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Δικέφαλος του Βορρά αναζητούσε το γρήγορο γκολ, απειλώντας ξανά στο 6ο λεπτό με σουτ του Κάμπος που πέρασε άουτ. 
Στο 9ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, με τον Πέλκα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από σέντρα του Μακ ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Πέλκας από κοντά πλάσαρε στην εστία, ανοίγοντας το σκορ. Βέβαια, ο σκόρερ ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς υπήρχε οφσάιντ. Μετά το γρήγορο προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και να πιέζει τον ΠΑΣ. Στο 11΄ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπέριου σε σουτ του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ, όμως ο Κουτσιαύτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 16΄ οι γηπεδούχοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή με τον Λίλα να μην μπορεί να συνεχίσει λόγω προβλήματος στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού. Στο 18΄ ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με δυνατό σουτ του Κάμπος από δεξιά μέσα στην περιοχή, που απέκρουσε δύσκολα και εντυπωσιακά ο Βελλίδης. Χαρακτηριστικό του δυνατού ξεκινήματος του ΠΑΟΚ στο ματς ήταν ότι ο Πασχαλάκης ακούμπησε την μπάλα για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, όταν μπλόκαρε μετά από μία σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά. Μετά την αναγκαστική αλλαγή και την είσοδο του Μανθάτη στο ματς αντί του Λίλα, ο ΠΑΣ βελτιώθηκε κρατώντας την μπάλα περισσότερο και προσπαθούσε να ισορροπήσει και να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Πετράκης άλλαξε τον σχηματισμό (3-5-2) σε 4-1-4-1.
Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Βελλίδη να νικάει τον Πρίγιοβιτς σε τετ α τετ. Ο Σέρβος φορ έφυγε ολομόναχος στον κενό χώρο μετά από ωραία πάσα του Πέλκα, βγαίνοντας απέναντι από τον Βελλίδη, τον οποίο προσπάθησε να "κρεμάσει" σκάβοντας την μπάλα, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ άπλωσε το χέρι και σταμάτησε την μπάλα, ενώ απέκρουσε και σε δεύτερη προσπάθεια του επιθετικού του ΠΑΟΚ. Στο 31΄ είχε την πρώτη του αξιόλογη φάση ο ΠΑΣ, με κεφαλιά του Κόντε από το ύψος του πέναλτι μετά από κόρνερ, αλλά ο Πασχαλάκης είχε σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει το ματς ανεβάζοντας και τα ποσοστά τους στην κατοχή της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ πάντως κρατούσε το προβάδισμα.


ΣΟΥΠΕΡ ΒΑΡΕΛΑ ΚΑΙ 0-2 ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ 

Στο 39ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς και δημιουργό τον Βαρέλα! Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός προωθήθηκε και έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Κάμπος μπαίνοντας στην περιοχή από δεξιά. Από εκεί έβγαλε την σέντρα στον Πρίγιοβιτς και αυτός προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον Βελλίδη που αρχικά απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Σέρβο που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, αν και ο Βελλίδης την βρήκε στην προσπάθειά του να αποκρούσει και πάλι. 
Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ιδανικά το ημίχρονο, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ στο λεπτό των καθυστερήσεων (45΄+1΄), με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει ξανά. Ο Μακ από τα αριστερά και μέσα στην περιοχή έκανε την παράλληλη μπαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο άλλαξε πορεία και από κοντά ο Πρίγιοβιτς με προβολή έκανε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΣ, καθώς ο Σολτάνι πήρε τη θέση του Βιντάλ. Στα πρώτα λεπτά του β΄  μέρους υπήρχαν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις για να μειώσει, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή φάση με μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια που απέκρουσε δύσκολα ο Βελλίδης, ενώ η μπάλα έσκασε μπροστά του. 


ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΑΖΕΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΣΙΚΑΡΣΚΙ

Στο 65ο λεπτό ήταν η στιγμή που ο Αζεβέντο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Κάμπος, με τον Βιεϊρίνια να προωθείται δεξιά μπροστά, αφήνοντας τον ρόλο του αριστερού μπακ. Ντεμπούτο έκανε και ο Τσικάρσκι από πλευράς ΠΑΣ, μπαίνοντας στο παιχνίδι αντί του Τζημόπουλου στο 69΄. Στο 66΄ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία ο Πρίγιοβιτς, με τον Βελλίδη να αποκρούει το πλασέ του σε τετ α τετ και να του στερεί το χατ-τρικ.
www.sport24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου