Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΟΝΟΜΑ.







Δύο συγκλονιστικά δυστυχήματα που έλαβαν χώρα στην Κοιλάδα των Τεμπών και σημάδεψαν για πάντα την περιοχή, θα δώσουν το όνομά τους σε τμήματα των νέων σηράγγων της εθνικής οδού.
Πρόκειται για τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας οι οποίοι σε ένα ασύλληπτο τροχαίο έχασαν τη ζωή τους στις 13 Απριλίου του 2003. Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής.
Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη.
Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές.
Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη μνήμη τους τμήμα των σηράγγων θα πάρει το όνομα του χωριού τους, Μακροχώρι.
Το άλλο δυστύχημα αφορά το θάνατο του Ιταλού μηχανικού και διευθυντή του έργου για τη διάνοιξη της σήραγγας, Σέρτζιο Σιάνι, από κατολίσθηση. Το τραγικό συμβάν είχε λάβε χώρα στις 19 Δεκεμβρίου του 2009 όταν ο άτυχος Ιταλός είχε πάει για να επιθεωρήσει την περιοχή.
Επίσης, θα δοθούν τα ονόματα των εξής: Μαρίνος Αντύπας, Αντώνης Βρατσάνος (σαμποτέρ στην ανατίναξη τρένου των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στα Τέμπη) και Ρήγας Φεραίος.
www.pronews.gr
Να μη ξεχνάμε και το ατύχημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από το Σύνδεσμο Φιλάθλων Κορδελιού όπου έξι νέοι έχασαν τη ζωή τους μετά από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό . 
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 ετών), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 ετών), Χριστίνα Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιος Θέμελης (22 ετών), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 ετών), Κυριάκος Λαζαρίδης (17 ετών) και ο οδηγός του φορτηγού, Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών). Οι έξι φίλαθλοι ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου