Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η «επιστροφή» του Απόλλωνα βρίσκεται ακόμη στην… αρχή της






Στις 6 Απριλίου του 2015, δύο χρόνια πριν δηλαδή, ο Απόλλων Καλαμαριάς «χάνει» κατηγορία (πέφτει στη Γ΄ Εθνική) στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Αγροτικό Αστέρα και ουσιαστικά ολοκληρώνεται άδοξα μια μεγάλη προσπάθεια (που είχε ξεκινήσει με «αιμοδότη» τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη) για την αναγέννηση του συλλόγου.


Ακολουθεί μια δύσκολη και ταραχώδης σεζόν, από την οποία όμως ο Απόλλων βγαίνει συσπειρωμένος και τον περασμένο Ιούνιο έρχεται το χαρμόσυνο νέο: Προχωράει ένα ενδιαφέρον που άπαντες γνώριζαν ότι θα έγινε μια άλλη προοπτική στον ταλαιπωρημένο σύλλογο. Ο Αλεξ Κάλας και ο αδερφός του Δημήτρης Καλαϊτζίδης αναλαμβάνουν τον ποδοσφαιρικό Απόλλωνα με σκοπό να τον οδηγήσουν και πάλι στα ψηλότερα σκαλοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ένσταση που συσπείρωσε
Ακολούθησαν πολλά. Ο Απόλλων μέσα από την περιπέτεια της αφαίρεσης βαθμών για τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής με την ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου και μετά από την ένσταση της Δόξας, συσπειρώθηκε ακόμη περισσότερο. Αντιμετώπισε με δυναμισμό κάθε απόπειρα «αρπαγής» αυτό που έδειχνε από την αρχή ότι άξιζε να κατακτήσει σε αγωνιστικό επίπεδο. Αντιμετώπισε και ξεπέρασε αμφιλεγόμενες αποφάσεις, εχθρική συμπεριφορά από αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες, αλλά αποδείκνυε (με δύο μόλις εξαιρέσεις, δύο απώλειες σε 24 ματς) ποιος είναι καλύτερος. Κέρδισε δύο φορές και πάνω όλους τους αντιπάλους του, εντός κι εκτός.
Πρωταθλητισμός και η άνοδος
Η επικράτηση επί της Δόξας ήταν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας. Πάνω από 4.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν την επίδειξη ανωτερότητας την περασμένη Κυριακή. Ο Απόλλων δεν μπορεί να χάσει αυτή την άνοδο πλέον. Το τι μπορεί να κερδίσει όμως δεν περιορίζεται σε μία απλή άνοδο. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που «υπόσχεται» η παρουσία της οικογένειας Καλαϊτζίδη στο σύλλογο. Προφανώς προτεραιότητα θα είναι ο πρωταθλητισμός και τη νέα αγωνιστική σεζόν στην παραπάνω κατηγορία, με την προσθήκη ποιοτικών ποδοσφαιριστών σε ένα ήδη ισχυρό και ιδιαίτερα ομοιογενές σύνολο. Παράλληλα, τομείς όπως το γηπεδικό αλλά και η ταύτιση με το ποντιακό στοιχείο απασχολούν και σύντομα θα φανεί σε ποιο βαθμό.
Το μπάτζετ των 800.000 και η άφιξη Κάλας
Αυτό που προσμένουν με ανυπομονησία οι Απολλωνιστές είναι η άφιξη του Αλεξ Κάλας στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του ουσιαστικά «γνωριμία» με τον Απόλλωνα. Είναι νοερά πολύ κοντά και ως χρηματοδότης γνωρίζει τα πάντα.  Θα είναι διαφορετικό όμως να έρθει και να δει τα πάντα εκ του σύνεγγυς, αλλά και να μιλήσει για τις επιδιώξεις και τα σχέδιά του. Φυσικά, θα πρέπει πρωτίστως να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η άνοδος. Υπολογίζεται ότι ο Αλεξ Κάλας φέτος ξόδεψε περί τις 800.000 ευρώ (μαζί με τις εργασίες στο γήπεδο) για τον Απόλλωνα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αρχίζει και ξημερώνει μια τελείως διαφορετική μέρα για τον Απόλλωνα.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ «ΑΥΡΙΟ» ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
1 Ποντιακό στοιχείο
Ο Απόλλων είναι συνυφασμένος με το ποντιακό στοιχείο, οι ρίζες του είναι στον Πόντο και είναι βέβαιο πως η ενδυνάμωση και καλλιέργεια αυτής της σχέσης είναι στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης. Αλλωστε, το έμβλημα του Πόντου βρίσκεται στη φετινή φανέλα. Δεν ξέρουμε αν από τη νέα σεζόν θα τεθεί ζήτημα μετονομασίας της ΠΑΕ «Απόλλων Πόντου», αλλά με δεδομένη την «τρέλα» της οικογένειας Καλαϊτζίδη με τον Πόντο, θα γίνουν σίγουρα κινήσεις προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης αυτής της σχέσης.
2 Δημιουργία ομάδας – πρότυπο
Ο Απόλλων έθελξε με την απόδοσή του στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι ο «αρχιτέκτονας» ενός συνόλου που έμαθε να κερδίζει και προφανώς η φιλοσοφία δε θα αλλάξει. Βέβαια, ο 60χρονος τεχνικός ασχολήθηκε φέτος με όλα και όχι μόνο με το αγωνιστικό, οπότε οι προσθήκες προσώπων που θα βοηθήσουν ώστε η ομάδα να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, θα φαίνεται να μοιάζει με πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Όσο για τις μεταγραφές; Το πιθανότερο είναι ότι δε θα είναι πολλές, αλλά πολύ ουσιαστικές.
3 Γηπεδικό
Ο Απόλλων έχει την τύχη να διαθέτει δικό του γήπεδο σε μια πολύ καλή περιοχή της πόλης και το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα που διαχρονικά απασχολούσε και υπήρχε στην επικαιρότητα. Μάλιστα, την εποχή της Super League είχαν προχωρήσει πολύ οι συζητήσεις με κατασκευαστική εταιρία. Είναι ένα ζήτημα που αναμένεται επίσης να απασχολήσει κάποια στιγμή, σε συνδυασμό με τη δημιουργία προπονητικού κέντρου. Αλλωστε και το περασμένο καλοκαίρι είχαν γίνει επαφές με τον Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για αξιοποίηση έκτασης του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.
4 Φίλαθλοι
Η συσπείρωση που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των φίλων του Απόλλωνα ήταν πραγματικά μοναδική. Δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ανάλογο τα τελευταία χρόνια. Επέστρεψαν κοντά στην ομάδα Απολλωνιστές που είχαν πολλά χρόνια να έρθουν, μετά από πολλές απογοητεύσεις και πίκρες. Το κατάφερε κι αυτό ο φετινός Απόλλων. Να δημιουργήσει ένα «ρεύμα» που ανάγκασε πολύ κόσμο να «θυμηθεί» την αγάπη του για τον σύλλογο. Με τις παράλληλες κινήσεις του ερασιτέχνη, η δημιουργία νέας γενιάς φιλάθλων είναι το μεγάλο «στοίχημα» αυτής της προσπάθειας.
Πηγή: metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου