Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , όπως παλιά ...




Παλιά , στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , υπήρχε η ομάδα που κατέβαινε στην προετοιμασία , ο καθένας από τους ποδοσφαιριστές είχε κι ένα σκοπό για το ποδόσφαιρο. Τη νίκη απέναντι στον αντίπαλο . 

Με τον καιρό , στο ποδόσφαιρο μπήκαν νέα συστήματα , νέοι τρόποι να κερδίζεις , φυσικά με την προπόνηση , και με τα συστήματα που προσπαθεί να εφαρμόσει ο κάθε προπονητής . 

Υπήρχαν εποχές που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θύμιζε περισσότερο επαγγελματικό , με την νοοτροπία ότι στήνω μια ομάδα με ένα άλφα μπάτζετ και με ποδοσφαιριστές δυνατούς , που στη δύση της καριέρας τους ερχόντουσαν στις ομάδες να τελειώσουν εκεί ..

Και όμως η αίγλη του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου , βρίσκεται πλέον ξανά στο σημείο μηδέν , κι αυτό γιατί πολλές ομάδες βλέπουν οτι με τις μεταγραφές δεν βγαίνουν πλέον , και θέλουν τουλάχιστον να έχουν πιτσιρικάδες στις ομάδες τουλάχιστον όπως λένε να κατέβουν να κάνουν το καθήκον τους , και το όλο το ζήτημα βρίσκεται εδώ , μια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές χωρίς μεγάλο μπάτζετ και ηλικιακό χαμηλό ρόστερ είναι το σημείο το οποίο ξεκίνησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δηλαδή ο σκοπός της νίκης . 

Χωρίς μεγάλο μπάτζετ , χωρίς πολλά επαγγελματικά ιδεώδη αλλά με την σκέψη στη νίκη για το γόητρο του συλλόγου . 

Η έννοια και ο στόχος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι ο αθλητισμός και η άμυλα και επιτυχία θα είναι εάν καταφέρει μια ομάδα να εντάξει στο ρόστερ της πιτσιρικάδες που θα έχουν μέλλον αλλά και ανθρώπους που είχαν κάποια στιγμή τη φιλοδοξία αλλά δεν το κατάφεραν , γιατί ο ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός αθλητισμός δεν είναι το πόσα παίρνει ο άνεμος... αλλά πόσα γκολ πέτυχε ένας 16 χρονος ή 20 χρονος ή πόσες συμμετοχές μπορεί να έχει και ένας 35 χρονος ο οποίος για διάφορους λόγους είχε αποστασιοποιηθεί από το άθλημα. 

Άρθρο του Π. Παναγιωτίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου