Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Μαραθώνας στην Α1 μετά από 4 χρόνια . Κέρδισε τον Ελλήσποντο Κριθιάς σε μάτς θρίλερ





Σε ένα παιχνίδι που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι χολιγουντιανοί σεναριογράφοι, ο Μαραθώνας πήρε την νίκη που ισοδυναμεί με άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της ΕΠΣΜ!
Το σημερινό (3/6) παιχνίδι μπαράζ στο Καυτατζόγλειο πέρασε από 40 κύματα μέχρι να πραγματοποιηθεί, αφού μετά την πρώτη ανακοίνωσ του Ελλησπόντου Κριθιάς, κινδύνεψε να μην ξεκινήσει ποτέ. Μια δεύτερη έδωσε τις διαβεβαιώσεις περί ομαλής διεξαγωγής του, την ώρα που οι Κριθιώτες είχαν 5 απουσίες μετά τα επεισόδια του παιχνιδιού με τον ΠΑΟ Δορκάδας και ο Μαραθώνας έκανε προπονήσεις στο στάδιο του Απόλλονα για να συνηθίσει σε χόρτο.
Η αναμέτρηση δεν είχε πάρα πολλές φάσεις στα 120 λεπτά διάρκειας της, όμως όσες σημειώθηκαν «μύριζαν» γκολ μία προς μία και το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις από το τελικό 1-1.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, όταν ο Καρμίρης έσπασε τη μπάλα στον Ματακίδη, ο οποίος νικήθηκε στην γεμάτη κεφαλιά που έπιασε από τον Καλαϊτζίδη με μια εντυπωσιακή απόκρουση. Μέχρι το 25λεπτο, ο Μαραθώνας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας να βρει λύσεις αλλά κυρίως ρυθμό, με τον τελευταίο να διακόπτεται πολύ συχνά από τραυματισμούς ποδοσφαιριστών.





Στο 26′, και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Γιώργος Τσουκαλίδης της Κριθιάς έκλεψε, πέρασε την κάθετη στον Φαφούτη βγάζοντας τον απέναντι στον Μπουμπίδη, όμως ο νεαρός πορτιέρο του Μαραθώνα αρνήθηκε το 1-0 με ωραία αντανακλαστικά στην επέμβαση του. Η φάση αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για τον Ελλήσποντο Κριθιάς ώστε να ανέβει ψυχολογικά, με τους Κόλκο και Πλατάκη να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών του ενεργειών. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 43′, για τον Μαραθώνα, όταν ο Χρυσοχοΐδης έκανε σέντρα σουτ με ανάποδα φάλτσα και ανάγκασε τον Καλαϊτζίδη σε απόκρουση με υπερένταση.
Η ξεκούραση έκανε καλό στις δύο ομάδες, που βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για να σκοράρουν. Ο Μαραθώνας ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί, όταν στο 56ο λεπτό, από εκτέλεση foul του Εμμανουηλίδη, ο Ματακίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έγραψε το 1-0!
Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση: αρχικά στο 60′, ο Γιώργος Τσουκαλίδης ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Μπουμπίδη και από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Φαφούτης βρήκε τον Σοφοκλή Τσουκαλίδη, που επίσης με κεφαλιά ισοφάρισε για την Κριθιά! 1-1!
Ο Μαραθώνας ξεκίνησε την προσπάθεια του να πιέσει για να πάρει και πάλι το προβάδισμα και έφτασε κοντά όταν στο 72′, ο Χρυσοχοΐδης είδε τη μπάλα να του στρώνεται εκτός περιοχής, σούταρε με δύναμη στη γωνία, αναγκάζοντας τον Καλαϊτζίδη, για άλλη μια φορά, να κάνει μια εκπληκτική απόκρουση με υπερένταση. Να σημειωθεί πως πολλές προσπάθειες των παικτών του Μαραθώνα σταμάτησαν πάνω στον φανταστικό απόψε Γκούντα, που αγωνίστηκε ως stopper.




Η παράταση έμοιαζε δεδομένη, μέχρι που στο 94′ «έσπασαν» καρδιές: ο Εμμανουηλίδης πέρασε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Γιαλδίζει που βγήκε μόνος του απέναντι στον Καλαϊτζίδη. Ο άσος του Μαραθώνα σούταρε με το αριστερό και είδε τον τερματοφύλακα της Κριθιάς να διώχνει με το πόδι!
Στην παράταση, πλέον, η κούραση ήταν εμφανής και δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Στο 117′ σημειώθηκε ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον Ελλήσποντο Κριθιάς: ο Πλατάκης με πολύ όμορφη προσωπική προσπάθεια ξεπέρασε τους αντιπάλους του και πάτησε περιοχή, σπάζοντας προς τον Κόλκο. Ο τελευταίος έπεσε στην πορεία της μπάλας, την βρήκε, όμως ο Μπουμπίδης – όρθιος – έδιωξε με το πόδι! Μάλιστα στην εκπνοή, ο Κόλκος είχε άλλη μια ευκαιρία να «κλέψει» το παιχνίδι, όταν με μια τρίπλα «άδειασε» τρεις παίκτες σούταρε από δύσκολη γωνία, με τον Ρούκα να πέφτει με αυτοθυσία για να διώξει.
Στα penalty που ακολούθησαν, οι δύο ομάδες έφτασαν στο 3-4 χάρη στις συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις των Χατζή, Σαμαρά, Ρούκα, Κανούλα (Μαραθώνας) και Γκούντα, Κόλκου, Τσουκαλίδη Γ. (Ελλήσποντος Κριθιάς). Σε εκείνο το σημείο, ο Μπουμπίδης μπλόκαρε την εκτέλεση του Πλατάκη, ο Λιάμος ευστόχησε στη δική του και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο του Μαραθώνα, κάνοντας το 5-3 και δίνοντας την άνοδο στους κιτρινόμαυρους!
Ελλήσποντος Κριθιάς (Παπαδόπουλος): Καλαϊτζίδης, Γκούντας, Τάσιος, Τσουκαλίδης Γ., Σταφυλίδης, Ζατζηλασκαράκης, Κόλκος, Φαφούτης, Κανδηλανάπτης, Πλατάκης, Τσουκαλίδης Σ.
Μαραθώνας (Παρασκευόπουλος-Βουτσακέλης): Μπουμπίδης, Καρμίρης, Σαμαράς, Ρούκας, Χατζής, Τσατάλης, Εμμανουηλίδης, Οσμάνι, Ματακίδης, Γιαλδίζης, Χρυσοχοΐδης.
Διαιτησία: Λυμπούδης (Νικολαΐδης – Τοροσιάδης)





Ρεπορτάζ - Φώτο : www.epsm24.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου