Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Κορίτσια από τοπικές ακαδημίες παίζουν μπάλα στην Αριστοτέλους

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Α. Χατζηγεωργίου




Σε γήπεδο ποδοσφαίρου έχει μετατραπεί η πλατεία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου για νεαρά κορίτσια από τοπικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και σχολεία έχει «μεταμορφωθεί» η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια δράση που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου, με στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη, από τις 11 έως 14 Απριλίου, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Σκοπός μας είναι η ανάδειξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε μικρά κορίτσια. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν (σήμερα) στην πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να αγωνιστούνή στα γήπεδα ποδοσφαίρου όχι μόνο αθλήτριες, αλλά και όσα κορίτσια το επιθυμούν από τα σχολεία του δήμου», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Προηγήθηκαν τουρνουά με τη συμμετοχή των 72 πιο ταλαντούχων παικτριών κάτω των 15 από όλη την Ελλάδα, χωρισμένες σε 4 μικτές ομάδες, στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας και σεμινάρια με ποδοσφαιρική και κοινωνική θεματολογία.

www.typosthes.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου