Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ


Εγγραφές – Επανεγγραφές – Μεταγραφές
 
Η πρώτη εγγραφή των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως και τις 31 Δεκεμβρίου και από την 1η Φεβρουαρίου ως τις 15 Μαΐου 2012. Η επανεγγραφή των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που έμειναν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που αναφέρεται παραπάνω, θα διενεργείται από 1/9 ως 30/9 και από 1/1 ως 31/1 του επόμενου έτους. Δεν έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν σε ερασιτεχνικά σωματεία ως ερασιτέχνες, ελεύθεροι, επαγγελματίες παίκτες προ της παρόδου τουλάχιστον ενός μηνός από τον τελευταίο αγώνα που αγωνίστηκαν ως επαγγελματίες.
 
Περίοδος Μεταγραφών
 
Η μεταγραφική περίοδος ερασιτεχνών από ή σε ερασιτεχνικά σωματεία διαρκεί από την 1/7 ως και τις 31/8. Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει με μεταγραφή από 1/1 ως 31/1 μέχρι δύο ερασιτέχνες παίκτες. Κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχει την δυνατότητα να εγγραφεί ή μετεγγραφεί σε ερασιτεχνικό σωματείο μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια κάθε αγωνιστικής περιόδου εκτός των περιπτώσεων εφαρμογής ειδικών διατάξεων με αποφάσεις των αρμοδίων.
Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που έχει συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας του και κατά τις δέκα συνεχείς προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους ανήκε στο ίδιο σωματείο δικαιούται να ζητήσει την αποδέσμευση του.
Ποδοσφαιριστές που μετοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων για λόγους εγγραφής σε ΤΕΙ, ΑΕΙ, διορισμού μπορούν να εγγραφούν προσωρινά σε σωματείο της ΕΠΣ της νέας μόνιμης κατοικίας τους. Η αίτηση υποβάλλεται το μήνα Οκτώβριο.
 
Ο αριθμός των παικτών
 
Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο επιτρέπεται να διατηρεί τμήμα αρρένων ή γυναικών ή και τα δύο, δεν επιτρέπεται όμως να διατηρεί στη δύναμη κάθε τμήματος πάνω από 160 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων τουλάχιστον είκοσι να είναι κάτω των 18.
Όταν οι Ενώσεις έχουν πάνω από πενήντα σωματεία (όπως η ΕΠΣ Μακεδονίας) τότε τα σωματεία μπορούν να διατηρούν ως 180 ποδοσφαιριστές. Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο μπορεί να διατηρεί στη δύναμη του αλλοδαπούς μέχρι 18 ετώνχωρίς αριθμητικό περιορισμό. Άνω των 18 μέχρι πέντε αλλοδαπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου