Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΗΣ : ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 3 ΠΕΝΑΛΤΙ .. 1-1 , ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ..








Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν πως θα κερδίσουν το «τριφύλλι» των 10 παικτών όμως ο ψύχραιμος Χατζηγιοβάνης έδωσε με πέναλτι τον βαθμό στην ομάδα του.

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Άρης και Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 12η αγωνιστική της Super League.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 5’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Τζοβάρας -για ανατροπή του Πορτογάλου από τον Ινσούα- αλλά ο Διούδης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία αποκρούοντας τη μπάλα.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη κέρδισε νέο αμφισβητούμενο πέναλτι στο 14΄καθώς σύμφωνα με τον ρέφερι, ο Γιόχανσον σταμάτησε με το χέρι την προσπάθεια για σέντρα του Μενέντεθ και στο 15’ ο Γιουνές που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη κάνοντας το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το 6ο γκολ του Τυνήσιου στράικερ στη χρονιά.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν όταν ο Διούδης εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στο 37’ για να αποκρούσει σε κόρνερ την κεφαλιά του Δεληζήση ενώ ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» στο 39’ έπεσε και μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στο «τριφύλλι» καθώς στο 41’ ο Μακέντα πάτησε τη μπάλα για τον Κάτσε αλλά το σουτ του Αλβανού χαφ κόντραρε με τη μπάλα να φτάνει στον Μπουζούκη που σούταρε εκ νέου αλλά ξανά υπήρξε κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους προσπαθώντας να βρουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης με τον Γιώργο Δώνη να περνά στον αγωνιστικό χώρο τους Χατζηθεοδωρίδη και Καμπετσή.

Στο 83’ της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά και ο Κουέστα έδιωξε ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καμπετσής ήταν οφσάιντ. 

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η στιγμή για τον Άρη να φτάσει κοντά σε 2ο γκολ καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βέλεθ παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Διούδη.

Τα πράγματα για την αθηναϊκή ομάδα έδειχναν να δυσκολεύουν αρκετά στο 89’ καθώς ο Μακέντα αποβλήθηκε βλέποντας ορθά 2η κίτρινη κάρτα έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα στον Σιώπη.

Η αναμέτρηση είχε δραματικό φινάλε για τους γηπεδούχους καθώς στο 92’ ο Σιώπης μετατράπηκε από θύμα σε… θύτης καθώς ανέτρεψε τον Μπουζούκη μέσα στην περιοχή με τον Τζοβάρα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση και ψύχραιμα με στυλ α λα Πανένκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα και ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί (Ματίγια 73’, Ματέο Γκαρσία (Μάβραϊ 79’), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Μενέντεθ, Σιώπης, Βέλεθ.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (Χατζηθεοδωρίδης 74’), Γιόχανσον (Δώνης 33’), Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε (Καμπετσής 74’), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.


Πηγή: https://www.voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου